Отговори
# 510
Отново да се включа вече съм по добре но белтъка ми е нисък и искат да следят 24 урината.... Някоя мама сбълсквала ли се е с това страхме е да не кажат че трябва да вадят бебчето 😣

# 511
Здравейте момичета, изброените физически симптоми ги имам и аз, сънят ми е неспокоен и се въртя като прасенце ту наляво, ту надясно, просто усещам болки в краката и в таза. А по отношение на емоционалното ви състояние как се чувствате? Напоследък някакви страхове ме обземат, гледам да ги игнорирам, но понякога са по-силни. Тъй като ми е първо дете се чувствам доста неуверена, във връзка с това което ме очаква. Исках да ви споделя, че мъжа ми трудно ме разбира. Сладки сънища и спокойна вечер! 🌼🌻😚🤗

Съвсем нормално:) Аз даже миналата бременност ходиш на консултация при психолог, защото се чудех какво ми става и потвърди, че е съвсем нормално за бременността състояние. Посъветва ме да контролирам обаче тези мисли, като се появи такава мисъл или страх (освен разбира се ако не е нещо, за което трябва да се вземат мерки, а си е развиване на въображение) да сменя фокуса - или да си пусна хубава музика или да се разходя, или да се огледам и да видя нещо хубаво и т.н. изобщо нещо, което харесваш. Аз и сега го спазвам, защото и сега на моменти ме обземат страхове, всички, за които са споделили и другите по горе, което само по себе си е доста окуражаващо, че не съм сама;) Най вече ме е страх да не се наложи секцио, пък ако се наложи какво ще правя и започвам д аги къдря... сега се настройвам на вълна каквото стане, важно е да свърши добре:) И много ми помага като чета книга за кърмене или си пусна клипче с бебе или гледам снимки на дъщеря ми от бебешкия период. Едно такова мило и спокойно ми става:) Луда работа:))))

Poliii стискаме палци, коя седмица си и къде лежиш?

# 512
31 седмица в Токуда ме приеха. Аз се средя в Щерев, но тъйкато там няма дежурен кардиолог дойдох тук направо.

Последна редакция: чт, 08 ное 2018, 13:00 от poliii1990

# 513
На добро място си Simple Smile стискам палци всичко да се оправи от все сърце!

# 514
Явно на този етап от бременността това емоционално състояние е присъщо...снощи изведъж ме преряза корема и след това не усещах никакви движения на бебка.Е няма да ви казеам каква паника ме натисна!Потупвах си корема,друсках го,скачах...и на края легнах по гръб и казах на мъжа ми,че ако до 30 мин.не я усетя отиваме в болницата.Той ме погледа почти съжалително и...ЗАСПА!Заспа бе заспа!!!Е тогава вече като ми се понадигна адреналина бебка взе,че се събуди😊и аз хем се радвам,че тя е добре,хем се ядосвам,че той е заспал....Отдавам реакцията му на това,че доста често преувеличавам нещата.Скоро би предатои ремонт и ако не се избием взаимно всичйо ще е прекрасно!

# 515
Поли, стикам палци!!!
Глад за сладко страшно ме мори от две седмици. Вчера бях на тестена ' диета'. Май умишлено съм блокирала кантара под секцията с куп вещи точно около този край. Миналата бременност имах шантави включвания с глад за  неядими неща. Е, пак почна... пия витамини и не би трябвало да има липси, но.... ужас Stuck Out Tongue Winking Eye

# 516
Ох и аз имам глад за неядими неща!И предишната и тази бременност ми се яде....ох.ами...ГУМА!😳Обожавам миризмата на лак,боя,лепило и нови обувки!Не го казвам на никой,защото веднъж споменах пред свеки и жената сериозно св притесни 😂Обясних и,че ми харесва просто случайно доловена от някаде отровна миризма,и че в никакъв случай не дишам лепило или си отварям кутия боя за закуска...но!😂😂😂

# 517
  • с. Дълго поле
момичета, аз имам един проблем. Като говорихме за избор на име за бебчето, ние избрахме още преди месеци ей така на майтап дето се казва, но да ни харесва, а не да е кръстен на някой бебока, за което срещаме разбиране тъй като и на двамата тодителите ни са супер либерални и готини. Проблем ми е обаче, пе колкото се доближаваю до раждането, толкова се разубеждавам с избраното име и все ми звучат добре някакви изпедепсани неща, а се кълнях, че искам хубаво бългатско име. Някоя има ли като моите неадекватни мисли в главата си, защото се усещам, че нещо превъртам играта, ама после ще е много тъпо ако съжалявам как съм кръстила детето си. Вие кога и как решихте как да  се казват бебоците и държите ли си още на същите имена? Явно аз съм ненормална и защопвам да изпадам в паника със себе си. Моля споделете мнение

# 518
Ние мислехме, че ще си имаме момиченце. Искахме да го кръстим на майка ми, а и името много ни харесваше само по себе си. Но в края на пети месец разбрахме, че всъщност ще е момче и тогава ни започна драмата с името, защото не можехме да се сетим и за едно подходящо мъжко име. Разпитвахме приятели за идеи, купихме си именник, преровихме в интернет... и нищо.
В един момент ни хрумна едно име, което и на двама ни хареса, но и ние не знаем от къде се появи, с нищо конкретно не го свързваме. Решихме, че ако не измислим друго, ще ползваме него. Но не ми се иска да е като компромис. И аз имам същите притесненя като теб, Ваня, дали няма да съжалявам в бъдещ момент. Все пак името на човек е много важно, вярвам, че придава качества, а също и влияе на това как околните те възприемат. Не знам, трудно ми е и на мен доста да взема това решение Fearful

# 519
Ох и аз имам глад за неядими неща!И предишната и тази бременност ми се яде....ох.ами...ГУМА!😳Обожавам миризмата на лак,боя,лепило и нови обувки!Не го казвам на никой,защото веднъж споменах пред свеки и жената сериозно св притесни 😂Обясних и,че ми харесва просто случайно доловена от някаде отровна миризма,и че в никакъв случай не дишам лепило или си отварям кутия боя за закуска...но!😂😂😂

😂😂😂 на мен ... мазилка и тебешир. И има цяла кутия на детето под ръка 🤔😂

# 520
За момиче името ми беше харесало още преди изобщо да забременея. После като разбрах, че съм бременна, започнахме да търсим имена и за момиче, и за момче като за момче нищо не ни харесваше. ММ е чужденец и искахме име , което да се произнася лесно и на двата езика, да няма много вариации и чуденки как да го прочетат. За момче се оказа доста трудно да намерим такова, за момиче вече се бяхме спрели - има връзка с  имената на моя баща и неговата майка (имат общ корен двете имена), има смисъл (което за мен е много важно), както и имен ден. Откакто разбрахме, че е момиче вече си върви с името и не сме сменяли.

# 521
  • Sofia
момичета, аз имам един проблем. Като говорихме за избор на име за бебчето, ние избрахме още преди месеци ей така на майтап дето се казва, но да ни харесва, а не да е кръстен на някой бебока, за което срещаме разбиране тъй като и на двамата тодителите ни са супер либерални и готини. Проблем ми е обаче, пе колкото се доближаваю до раждането, толкова се разубеждавам с избраното име и все ми звучат добре някакви изпедепсани неща, а се кълнях, че искам хубаво бългатско име. Някоя има ли като моите неадекватни мисли в главата си, защото се усещам, че нещо превъртам играта, ама после ще е много тъпо ако съжалявам как съм кръстила детето си. Вие кога и как решихте как да  се казват бебоците и държите ли си още на същите имена? Явно аз съм ненормална и защопвам да изпадам в паника със себе си. Моля споделете мнение

Ами аз. Искаше ми се да го кръстим Ноа ( Noah). Баща ми каза, че му звучи като име на делфин 😂

# 522
Ние си избрахме Боян още в края на четвърти месец и си му говорим по име и вече си е негово. Имаше преди това други опции, но Боян си го харесахме най-много. Като цяло за сериозни неща сме доста решителни с мъжа ми.

# 523
  • София
Аз съм харесала име, но таткото нещо не е убеден, че му допада. На мен пък само това ми идва естествено. Другите са някакъв компромис.

# 524
  • София
Здравейте! Стискам палци на всички да сме добре, както и бебетата ни. И аз не искам операция, 6 месеца без спорт. Физически съм ок, чистя и мия всичко сама вкъщи с почивки. Страх ме е от раждането, но точно вчера започнах да се успокоявам, а и навсякъде пише, че ако ни е страх, ще ни боли повече и ще забавим процеса. Спя си добре, не ставам, но трудно заспивам понякога. За името - ми е голям проблем. Не споделям имената, на които съм се спряла, защото когато избера едно, и ако знам, че някой близък харесва другото или ми каже -ее , аз харесвах повече онова име. Но на вас тук ще кажа, да си изкажете и вие мнението! Мъжът ми иска Кардам, аз - не. Аз се чудя между Борис, Боян и Владимир. Борис и той го хареесва, даже той го беше предложил преди години. Притесняваме, че мъжът ми има служител, чието дете е Борис и му викат Борко, аз не искам все едно сме копирали от тях, а и не искам да му викат Борко.Също доста Борис има вече, а и ме е страх да не му заложа трудна съдба, ''да се Бори''. Иначе ми харесва как звучи и ми харесва да кръстя детето си, на покръстителя на българите и на този, който е помагнал за азбуката ни. Боян- имаме комшийче над нас. Означава човек, който се бие, което ме притеснява. Малко и това, че все са Боби и все ще има още някой Божидар, Борис, Борислав, Боян, на когото да казват Боби. Владимир- е девер ми (брата на мъжа ми), аз го предложих, защото ми харесва , че може да му се казва Владко, Влади, Владо. Но ще станат много съвпадения с девер ми - той е Владимир Хараламбиев , роден на 16.01, нашият - Владимир Хараламбиев и терминът ми е на 12.01, на един адрес сме с девер ми (по документи). Също ме притеснява, че става дълго Владимир Красимиров Хараламбиев.

Общи условия

Активация на акаунт