Отговори
# 630
Коластра имам от шестия месец. С първото дете течеше свободно дори ез натиск от моя страна. С второто нямах и грам. Сега имам, но малко.
Тоновете вече започнаха да ми ги следят. В 33-та седмица съм. В 36-та искат да ми правят мануален преглед и микробиология. Следващите тонове са ми в 34-та седмица. След това всяка седмица ще ходя.
За килограми съм +17. Но тръгнах от поднормено за мен тегло. Около 57 е моето нормално, а забременях 52. Успокоявам се, че от моето нормално са 12кг. Joy
Все по-често съм уморена и само като легна уж за малко и заспивам. Мразя да се чувствам така. А искам толкова неща да свърша ...

# 631
    Здравейте, киселини нямам особено само от време на време, но стоенето права и повечето ходене не ми се отразяват добре. Получавам страшни болки в кръста и таза. Вчера си направихме една по голяма разходка и не знам беба ли ритна по рязко що ли, но имах чувството, че ми се сцепи кожата. Да не говорим, че страшно ме сърбеше коремчето. Аз съм на преглед чак след 15 дни, на рожденият ми ден 28.11 и нямам търпение. Тогава ще ми пуска и кръв, урина и микробиология, чудя се не се ли бави малко, щом термина ми е на 11.01 би трябвало да ми даде готовите документи около 11-12.12.Надявам се на да не се забави нещо и всичко да е точно.
    За килограми те аз до 01.11 бях с 12кг отгоре, но тръгвам от 51кг/165см, и честно казано ми се иска да се задържи някой друг килограм и на мен след раждането, но ще видим до сега всичко се е смъква ли за норматив в рамките на 3-4 месеца.

# 632
Някакви упражнения правите ли ,тренировки,нещо др раздвижващо? Една мама си спомням с йога се занимаваше. Знам,че е хубаво и спомага при раждането ако човек е по-активен през бременността,та да си сверя часовника с вас.

# 633
Една 20-мин. гимнастика в YouTube.  Инструкторката е Руми. Доста добре ми действа.

# 634
Здравейте, напоследък много не чета и доста сте изписали. От няколко дни се сдобих с екстра, върна ми се гаденето та една сутрин и доста повръщах. Иначе с бебка всичко е наред, обърнала се е с главата надолу вече, но не е от голямо значение че нали съм секцио. Вече си имам и дата за раждане, дано само да си я дочакаме. Започнах да си купувам нещата които ми трябват за изписването и ще чакам черния петък за шишетата.

# 635
Аз спортувам доста - около 5пъти седмично. Ходя на йога и пилатес по един път, един път на специални упражнения за бременни с топка(дори в нас си надух топка да се упражнявам) и два пъти велоергометър и гирички упражнения правя. Уж помага за захарта, ама да си кажа не е много вярно защото последните два дни не са ми ок резултатите въпреки спорта.

# 636
Една 20-мин. гимнастика в YouTube.  Инструкторката е Руми. Доста добре ми действа.
И аз от нейните упражнения си правя някакъв микс,но не всеки ден Sad Иначе след като родих баткото,пак с на Руми тренировки свалих 10 килца.
Подскачам си и аз на една топка из нас,но като цяло нямам енергия за много...вечер едвам се измъквам от леглото да ида до тоалетна с тоя голям тумбак (все още спя от вътрешната страна,но скоро ще изгоня таткото,да си улесня малко ставането поне Laughing )

# 637
Ако се прави този комплекс редовно, мисля, че има доста добър ефект. Не знам за същия ли става въпрос, има 3 вида повторения - за начинаещи, напреднали и супер-напреднали. Аз правя за напреднали и гледам да е поне 2-3 пъти седмично. Но и много ходя де. Нямам ден почти без да навъртя 4-5 км.

Ето тренировката, която правя:
https://youtu.be/wwROi7ScNYg

# 638
За мамите от Пловдив. Сега разгледах тази програма за интензивно училище за бременни и майки идната събота и неделя (17 и 18) и мисля да посетя 2-3 лекции. Честно казано не ми се ходи на някакво "редовно" училище за бъдещи родители, натоварват ме постоянните напътствия, но малко да се информирам няма да ми навреди.

http://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-plovdiv_11-2018_programa

П.П. Иска регистрация

На мен за следенето ми казаха от 32 седмица веднъж седмично.

Много често ми се вижда още от 32-ра седмица ...
На мене хем ми се ходи, хем не ми се стои цял ден там 🤔

# 639
А, няма кой да стои цял ден.  Ще ида на 1-2 лекции в събота и ако ми хареса още 1-2 в неделя.  В неделя след 13.00 ч. ми се виждат интересни. В събота пък за секциото мисля да ида.

# 640
здравейте,в сряда ми предстои преглед във Фемина за проследяване на кръвопотока,някой може ли да ми каже какво то4но се проследява?

# 641
здравейте,в сряда ми предстои преглед във Фемина за проследяване на кръвопотока,някой може ли да ми каже какво то4но се проследява?

Нищо особено, преглед с ултразвук е. Следи се кръвотока в артериите и пъпната връв.

# 642
За следенето на тонове да се върна, може наистина да е много на често, но имам разни рискови фактори и така да е преценил индивидуално всъщност, да не е правило, че от 32 седмица трябва всяка седмица. 

Понеже се споменава за йога, да споделя и моя опит, понеже много чета колко е полезна за бременни и реших да опитам в Метасенс в Манастирски ливади. Е, пълна загуба на време си беше за мен лично. Да бях го оползотворила с плуване или пътека това време, щеше да ми е доста по добре. Изобщо не се раздвижих, напротив, отделно имаше някакви обърнати пози, които изобщо не правих, за да не раздрусвам бебето....После гледах и клипчета за вкъщи поне, но определено не е за мен и приключих с йогата за бременни. Аз сутрин си правя упражнения за кръста, гирички, клякания. През деня гледам да ходя макар, че 5 км трудно докарвам, но гледам минимум 40 мин на ден да имам, повечето дни е повече. И вечер пак за кръста едни упражнения. Плувам също, но напоследък по рядко. Всъщност като се замисля, упражненията ми за кръста май са йога, от години ги правя и май първоначално от йога сайт ги бях видяла. Но не йога за бременни:)

# 643
  • Лапландия
Здравейте, скоро идва снега, а зимното ми яке е доста вталено. Дали някоя от вас е ползвала приставка за яке?  Търсих по сайтове, но не намерих нищо със цип само с щипки.

# 644
Здравейте, скоро идва снега, а зимното ми яке е доста вталено. Дали някоя от вас е ползвала приставка за яке?  Търсих по сайтове, но не намерих нищо със цип само с щипки.
Наскоро ми попадна обява във олх за такава приставка, обаче понеже аз нося предимно палта и дори не се замислих да я купя. Отидох вчера и си избрах едно широко яке на по-ниска разумна цена. Не е специално за бременни, просто е разкроено. После предполагам ще го подаря на някоя дама.
Може би трябваше да си взема такава  приставка ама хич не ми дойде на ума.

Общи условия

Активация на акаунт