Отговори
# 615
Здравейте бъдещи мами, отдавна не бях писала, но си ви чета редовно.

Ние бяхме на преглед и малката е станала около 2 кг. и 100 гр. (аз съм 31 седмица), лекаря каза че расте като за 33-34 седмица. И аз качих бая килограми до сега +15 кг Sad, но важното, че тя е добре и расте здрава Simple Smile

Искам да ви се оплача малко, имам болки в гърба и киселини. Направо се чудя какво да правя с киселините, за гърба - мъжа ме мачка всяка вечер + топли душове, но ако някой има и други идеи, да сподели как да се справя с тези неприятни неща, ще съм ви много благодарна.
На мен за болките в гърба и кръста ми помогна ходенето. Почнах да ходя по 5км.дневно и съм супер. Имам крачкомер на телефона.

# 616
  • Sofia
Здравейте бъдещи мами, отдавна не бях писала, но си ви чета редовно.

Ние бяхме на преглед и малката е станала около 2 кг. и 100 гр. (аз съм 31 седмица), лекаря каза че расте като за 33-34 седмица. И аз качих бая килограми до сега +15 кг Sad, но важното, че тя е добре и расте здрава Simple Smile

Искам да ви се оплача малко, имам болки в гърба и киселини. Направо се чудя какво да правя с киселините, за гърба - мъжа ме мачка всяка вечер + топли душове, но ако някой има и други идеи, да сподели как да се справя с тези неприятни неща, ще съм ви много благодарна.
На мен за болките в гърба и кръста ми помогна ходенето. Почнах да ходя по 5км.дневно и съм супер. Имам крачкомер на телефона.

Аз правя абсолютно същото. Поне 4 км на ден, и аз с крачкомер. Минаха всякакви болки и неразположения, пък и не качвам килограми. Това е важно и за възстановяването после Simple Smile

# 617
При мен болките се появяват точно при натоварване и след разходка. Но поне мъжа ми като ме поразмачка минава и мога да заспя вечер нормално.
За киселините, не ме мъчат постоянно, но като се появят пия няколко глътки газирана вода и магически изчезват. Предполагам, че не е универсално решение за всички, но определено си струва да се пробва.
Знаете ли от коя седмица започват да се следят тонове и през колко време?

# 618
  • София
И аз установих, че като ходя пеша малко повечко през деня - примерно 4 км. и спирам да качвам килограми. За съжаление това трудно се комбинира с ниския хемоглобин, общото отпаднало състояние и настинката, която изкарах. Спрях да ходя през последните 10-тина дни и килцата пак тръгнаха нагоре Confused .
От днес пак съм на работа, но мисля да ми е последна седмица, че вече си се измарям доста. И пак обмислям да походя пеша след работа.

# 619
Случайно си взех белени слънчогледови семки онзи ден и похапвайки ги, забелязах, че ми намаляха киселините. Две вечери експериментирах и май наистина помагат.

# 620
При мен болките се появяват точно при натоварване и след разходка. Но поне мъжа ми като ме поразмачка минава и мога да заспя вечер нормално.
За киселините, не ме мъчат постоянно, но като се появят пия няколко глътки газирана вода и магически изчезват. Предполагам, че не е универсално решение за всички, но определено си струва да се пробва.
Знаете ли от коя седмица започват да се следят тонове и през колко време?
Здравей.Следенето на тоновете започва от началото на 45 дневния болничен.На мен първото ми ходене е на 7 Декември.

# 621
  • София
Здравейте,не съм писала отдавна ,но все с нещо се занимавам ,чакам петък да накупя подаръци от Хиполенд и понеделник съм на 3тата ФМ ,нямам търпение вече да видя дали всичко е наред ,ще е страхотен подарък за рождения ми ден .

# 622
На мен за следенето ми казаха от 32 седмица веднъж седмично.

# 623
Здравейте прекрасни дами! Искам да попитам следното: Имате ли изтичане на коластра? Всяка сутрин се будя подгизнала, писна ми И вече не знам нормално ли е чак така да имам. Голям дискомфорт е. Според мен е повече като вода теча от гърдите, но защо е така? Не мога да спя със сутиен, адски неудобно ми е....

# 624
За киселините киселото мляко успокоява стомаха, банани ( не се препоръчват за мамите с гастационнед диабет, калорични са).
Не яжте и пийте цитруси и цитрусови сокове на гладно, избягвайте пикантни и пържени храни и не лягайте поне половин-един час след като сте се хранили. Кофеинът също предизвиква киселини.
Ранна вечеря  помага, не засипвайте с пълен стомах, поне 2 часа трябва да минат.
Боря се с рефлукс от доста години и тези техники изпитано помагат, освен медикаментите, които не се препоръчват по време на бременност.

# 625
За мамите от Пловдив. Сега разгледах тази програма за интензивно училище за бременни и майки идната събота и неделя (17 и 18) и мисля да посетя 2-3 лекции. Честно казано не ми се ходи на някакво "редовно" училище за бъдещи родители, натоварват ме постоянните напътствия, но малко да се информирам няма да ми навреди.

http://www.izamama.com/index.php?page=kurs-za-bremenni-plovdiv_11-2018_programa

П.П. Иска регистрация

На мен за следенето ми казаха от 32 седмица веднъж седмично.

Много често ми се вижда още от 32-ра седмица ...

# 626
  • София
Здравейте прекрасни дами! Искам да попитам следното: Имате ли изтичане на коластра? Всяка сутрин се будя подгизнала, писна ми И вече не знам нормално ли е чак така да имам. Голям дискомфорт е. Според мен е повече като вода теча от гърдите, но защо е така? Не мога да спя със сутиен, адски неудобно ми е....
Аз точно изтичане нямам. Явно изтича по част от капчица от време на време, защото се образува нещо като тънка коричка и ме сърбят зърната, съответно пада  като ги почеша, после след време пак стават така. Ако стисна, излизат капчици. На лекциите за бременни казаха, че било нормално вече да имаме преколастра и реших да проверя Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 627
Не си стискайте гърдите. Така може да предизвикате контракции.

# 628
  • София
Е от еднократно секундно стисване едва ли ще стане проблем.

# 629
Като цяло даже се препоръчва да се избягва да се пипат зърната. Казвам само , всеки сам си преценява. Аз съм бъзла и спазвам всичко точно.

Общи условия

Активация на акаунт