Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 7

• 97 348
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • Mediterraneo
Не съхранявам количества, че да се налага да лепя срок на годност. Боб и леща отдавна купувам готови в буркани, винаги имам по 2 буркана в шкафа, на тях си им пише срока. Иначе имам ориз, брашно и захар, които са достатъчно оборотни, та да не ги мисля кога изтичат. Макарони, спагети и кус-кус- също. На кое да лепя етикет, та да се притеснявам от изтичащ срок?!

# 241
  • София
Докато сме на темата - какви етикети слагате на бурканчетата с подправки, че да издържат на миене?

# 242
Не съхранявам количества, че да се налага да лепя срок на годност. Боб и леща отдавна купувам готови в буркани, винаги имам по 2 буркана в шкафа, на тях си им пише срока. Иначе имам ориз, брашно и захар, които са достатъчно оборотни, та да не ги мисля кога изтичат. Макарони, спагети и кус-кус- също. На кое да лепя етикет, та да се притеснявам от изтичащ срок?!
И ние много рядко такива, които да се нуждаят от срок на годност, но тя щом има, може да си намери полезна идея за означаване Simple Smile

Докато сме на темата - какви етикети слагате на бурканчетата с подправки, че да издържат на миене?
Сменям ги след миене. Но не ги мия често, така че не е проблем. От време на време ги минавам с мокри кърпи с препарат (универсални за кухня).

Вкъщи пробвахме с тези от Икеа (дано мъжът ми не разбере що пара потроших Trollface), затова ще споделя опит, да не се набутвате, ако ви предстои. Става дума за пластмасовите в различни размери. За леща, боб, макарони и др. такива с по-едра форма са добре. Обаче за прахообразни или чубрица, босилек и т.н. така и не издържахме даже 1 ден. При изсипването се пълнят улеите на капачката и става голямо омазване. Също и не ни беше удобен този начин на подреждане, който рекламират в сайта - едно над друго.
Скрит текст:

Формата им е тясна, съответно заемат малко място, но побират доста, запълвайки шкафа назад. Ако се редуват прави с обърнати надолу с главата, съвсем плътно се подреждат.
Чудесни са, както казах, за по-едри неща. Запазих си за тях и са в отделен шкаф, другите продадох.
В този оставих само 4 по-често ползвани неща + малките подправки.
Това е окончателния вариант, както се шегуват с мен вкъщи - засега... Smiling Imp
Скрит текст:

# 243
  • Сливен
Много добре ти се е получило.

# 244
  • София
Човече, друг път също ми е правило впечатление. Имаш много вкус и ти идва отръки да подреждаш и да препеавяш.

Аз сега умувам над едни подрафтови поставки в Кауфланд, защото ми харесват, но ще трябва и нови бурканчета да купувам за тях.

# 245
  • Mediterraneo
Подрафтовите кошници на Лидл са една идея по- добри от тези на К. Имам в два шкафа, в единия използвам за по- малко употребявани купички, в другия на такава поставка са ми кутиите чай и някои подправки, които не ползвам често. Удобни са за разделяне на голям шкаф.

# 246
  • София
Много симпатично шкафче с бурканчета.

# 247
  • София
Не се сърди, човече, страхотно изглежда! Това е малко шкафче само за подправки или си обособила част от по-голям шкаф? Не мога да преценя от снимката.

# 248
Язък, че съм дева - такъв шкаф никога няма да докарам Frowning1Grinning
Изглежда супер!

# 249
Благодаря за хубавите думи, момичета Flowers Hibiscus

4μΕ, горен шкаф е (60 х 60 х 26).

Криси`, и аз съм Дева Smiling Imp обаче хич не ми е толкова до подреденост, просто ме мързи да ровя като ми потрябва нещо. Затова за себе си установих, че така ми е най-добре, всичко да е видимо. Иначе по принцип не обичам да готвя и ако нещо не мога да го открия се изнервям и зарязвам всичко Grin
Преди бяхме с панерчета и вътре в оригиналните опаковки, навсякъде хвърчаха подправки, в шкафа плъзнаха червейчета, редовно изпадаше повече, отколкото искам като слагам директно от опаковката, да е говорим, че си падаше ровене, докато открия търсената.
Но пък за други това е по-удобното, така че всеки трябва да си следва навиците и спрямо тях да организира Hands Plus1
Подрафтовите кошници на Лидл са една идея по- добри от тези на К. Имам в два шкафа, в единия използвам за по- малко употребявани купички, в другия на такава поставка са ми кутиите чай и някои подправки, които не ползвам често. Удобни са за разделяне на голям шкаф.
Много харесвам тези от ЛИДЛ!
Нашите са под шкафовете, навън, едната е над мивката и е за салфекти, мокри кърпи и ролките с пликчета за боклук. Имаме още една над кафемашината, на която ни стоят чашите за кафе.
Доста по-стабилни са от всички други, които съм виждала. И са по-широки от другите.

# 250
  • София
извинявам се предварително...някъде го пишеше ама не мога да намеря
Това нещо в Икеа къде да го намеря- ако някой може да ми каже и как се казва да го потърся в сайта...много ще съм му благодарна
Скрит текст:

# 251
  • София
Май няма такова в Икеа. В Бриколаж имаше. Върни се 4-5 стр, някъде там се коментираше.

# 252
  • София
Май няма такова в Икеа. В Бриколаж имаше. Върни се 4-5 стр, някъде там се коментираше.
ок. мерси

# 253
Такива, но бели, има в Бриколаж, Птакрикер, Мастерхаус и подобни по 14-15 лв.
С 1-2 см по-малки има в Джъмбо за 5 лв.
Имам и то двата типа, еднакво стабилни са, яд ме е че, дадох 30 лв. за първите 2.

В Икеа има вътрешен рафт на 1 етаж, може да се слага и друг над него, има места за свързване на двете части, за да не се плъзгат.
VARIERA Вътрешен рафт се водят. 2 два размера са:
https://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-cabinet-inter … a-31395/60136623/
https://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-cabinet-inter … a-40607/80136622/

# 254
Уф, трябва да си купя и аз. Ще ми оползотвори място над шкафовете. Само дето ще се прашат по-лесно Sad

Общи условия

Активация на акаунт