Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 7

• 97 344
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не се сърди, човече  - много ти благодаря !!!!!

# 256
Уф, трябва да си купя и аз. Ще ми оползотвори място над шкафовете. Само дето ще се прашат по-лесно Sad
За над шкафовете вземи нещо, което се затваря.
Аз наслагах едни дървени сандъци. В тях държим само резервни чинии и чаши, до които за 15 г. тук не сме отваряли, ама така... да има Laughing и охладители за хладилни чанти, че имаме сигурно 15 и само се чудех къде да ги свирам. Вадим ги веднъж годишно, така че свалянето не е проблем.
Скрит текст:

Чудя се и за една друга идея, но предвид това, че доста се готви у нас не знам колко ще е практично.
Да се монтира такъв корниз и да се сложи платнена завеса, къса, която да е само от тавана на стаята до тавана на шкафчетата.

А ако някога пак правим кухня, задължително ще е до тавана! Smiling Imp

# 257
  • София
Разделители за 5-6 лв.имаше преди седмица в Джъмбо. Много ме беше яд, че бях пеша и с друг багаж, та не купих.

# 258
Човече, каква е идеята на завесата? Да не се виждат сандъците ли?
Не си затваряй стаята. Остави я да диша.

# 259
По принцип говоря, ако няма сандъци, а етажерки, примерно. Ще скрива натурията, но най-вече няма да се събира прах като сега. Това ми е най-гадната част. Мъжът ми се качва да я чисти с прахосмукачка, но не е като да няма нищо.

# 260
  • София
А ако някога пак правим кухня, задължително ще е до тавана! Smiling Imp

Абсолютно правилно решение. Използваш адекватно място, което иначе би събирало само прах. Дори не разбирам кухненски шкафове, които да не са до тавана....
Но това си е мое мнение, аз харесвам "затворени" кухни, без натурии.

# 261
  • Сливен
Нашата кухня е до тавана и нямам усещане,че затваря стаята.Само съжалявам,че я направих венге +дъб,ама преди 11 години и всичко беше на юруш,кой да ти мисли че венгето става на гадни пръсти.

# 262
Моята кухня също е до горе и не мисля, че затваря стаята. По- скоро идеята на Човечето за завеси от тавана до шкафовете ми навява затворено пространство.
Аз как бих действала- ще си направя от пдч подвижна кутия, с която да надградя кухненските шкафове. Свалям, взимам сандъка ровя за каквото ми е необходимо и после пак я връщам на място.

# 263
Май няма такова в Икеа. В Бриколаж имаше. Върни се 4-5 стр, някъде там се коментираше.
Мисля, че го срещах това в предишните страници, като ъглова етажерка за чинии. Бяха препоръчали Джъмбо, там са най-евтини. Също съм заинтригувана от тях, но в момента имам друг приоритет.

# 264
  • София /Абсурдистан
А, шкафове или трябва да са ниско и да ги достигам без да се катеря, или плътно до тавана.

# 265
  • Mediterraneo

Имам първия вид, много стабилен и здрав се оказа( нищо, че цената му е наполовина от в Бг).

Завеса над шкафовете ми звучи ужасно като идея. В сегашната кухня шкафовете също не са догоре, и аз съм наблъскала разни кутии, ама това е положението.

# 266
  • Пловдив
В една от предишните кухни, в които съм живяла, шкафовете не бяха до горе - ужасно беше... Не можех по никакъв начин да стигна отгоре, за да изчистя праха, а като човек с алергия, това беше жизненоважно за мен. Добре, че беше мм, та се качваше през 2-3 дни, да бърше праха...и все се намираше Rolling Eyes

В моята си кухня бях категорична, ще шкафовете ще са до тавана Simple Smile Сега замислям, да извикам момчетата, които ми правиха кухнята, да направят и един шкаф над хладилника, че и там да спестя бърсането на прах Joy

# 267
  • от Луната
Днес ме осени гениална (според мен) идея как да си оптимизирам кухнята, че се е видяло, че скоро няма да има финанси за нова  Mr. Green Mr. Green
Преди десетина години я правихме, но тогава млада булка нищо не разбираща и не ползваща нет избрах квото имаше налично  bowuu. Слава богу оригиналните 50 годшни шкафове бяха до тавана, та и новите ги направих така, но ни ги таксуваха като за 2 реда, защото тогава нямаше изцяло и все едно са 2 шкафа един над друг, като горните са по - къси, но цената същата. Долните са с пералня под плота и всички са само на дългата страна на кухнята. Другия месец ще се уредя с така лелеяната съдомиялна и понеже пералнята няма къде другаде да е, освен в кухнята ще я преместя между печката и хладилника. Шкафа, който е там ще бъде изхвърлен, защото е супер нефункционален (от тези дето слагаха в панелките масово, но има вътре засек - вратата е по малка). На отсрешната къса страна има 1 диванче, което не се ползва по предназначение, а е сегашния ми склад и мисля да го изхвърля и да сложа нещо като гардероб. Харесах https://videnov.bg/garderob-ofeliya-3-krila-4-rafta , но предвид това, че ще се наложи да купувам плоскости за рафтове няма да ми излезе сметката.
Та сега да ви питам ако си купя плоскости и ми ги разкроят на място, колко според вас е ми излезе -височина около 180 см, ширина 150 и дълбочина  45 см (рзмерите са примерни, че не съм взела мерки още). И къде ще ми препоръчате да направя това?

# 268
  • София
Днес ме осени гениална (според мен) идея как да си оптимизирам кухнята, че се е видяло, че скоро няма да има финанси за нова  Mr. Green Mr. Green
Преди десетина години я правихме, но тогава млада булка нищо не разбираща и не ползваща нет избрах квото имаше налично  bowuu. Слава богу оригиналните 50 годшни шкафове бяха до тавана, та и новите ги направих така, но ни ги таксуваха като за 2 реда, защото тогава нямаше изцяло и все едно са 2 шкафа един над друг, като горните са по - къси, но цената същата. Долните са с пералня под плота и всички са само на дългата страна на кухнята. Другия месец ще се уредя с така лелеяната съдомиялна и понеже пералнята няма къде другаде да е, освен в кухнята ще я преместя между печката и хладилника. Шкафа, който е там ще бъде изхвърлен, защото е супер нефункционален (от тези дето слагаха в панелките масово, но има вътре засек - вратата е по малка). На отсрешната къса страна има 1 диванче, което не се ползва по предназначение, а е сегашния ми склад и мисля да го изхвърля и да сложа нещо като гардероб. Харесах https://videnov.bg/garderob-ofeliya-3-krila-4-rafta , но предвид това, че ще се наложи да купувам плоскости за рафтове няма да ми излезе сметката.
Та сега да ви питам ако си купя плоскости и ми ги разкроят на място, колко според вас е ми излезе -височина около 180 см, ширина 150 и дълбочина  45 см (рзмерите са примерни, че не съм взела мерки още). И къде ще ми препоръчате да направя това?
Плоскости за допълнителни рафтове съм поръчвала и на място ги кроят и кантират в Баухаус. Мисля, че и в Практикер и Бриколаж има същата услуга. Цената се определя от избрания материал и колко канта искаш, нямам спомен за цена.

# 269
  • Пловдив
Цената зависи от много фактори Simple Smile
За кой град става въпрос?
По строителните хипермаркети цените са доста завишени и няма голям избор. В Пловдив препоръчвам Съливер Simple Smile Относно цената - зависи от плоскостта - какви хигроскопични свойства има, каква дебелина, цвят, обкантване...

Само като пример - плоскостите, които избрах за кухнята са 3 пъти по-скъпи от тези в детската Simple Smile На външен вид се различават само по цвят, но поставени във вода за 24 часа, първото парче не беше поддало изобщо, а второто се увеличи двойно и  лаковото покритие в ъглите падна.
Ако сама смятате да правите гардероба, то сметките трябва да са Ви изключително точни, да сметнете милиметрите на кантовете и дебелината на ПДЧ-то.
Аз лично се отказах от идеята, след като 3 пъти проверявах сметките и трите пъти си намирах по някоя грешка Simple Smile В крайна сметка се срещнах с майстори, от които някои изгоних дори от къщи Innocent но си намерих "моите" хора и вече не рискувам и се обръщам към тях.

Общи условия

Активация на акаунт