Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 7

• 97 342
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София /Абсурдистан
Практикер е в ремонт не се знае до кога, в Бриколаж има, ама се чака и избора е ограничен, в Баухаус има голям избор, обаче пак се чака. Ние от там ще поръчаме сега да ни разкроят едни шкафове за спалнята, до горе, разбира се. Там се събира най-много прахоляк и затова до тавана, чиста работа..

# 271
Има работещи Практикери в София, вижте кои не са в ремонт, ако държите да е от там.

Виктоалиа T, миналата година поръчвах плоскости от Нюман, цената зависи от вида материал, има много, излезе ми по-евтино от тези в маркетите.
Но ако не сте правили друг път, внимавайте с размерите и после сглобяването, не е като да си го вземеш готово и да има дупки, за пантите е нужен специален накрайник и т.н.
На мен ми трябваше за една дупка на балкона, която е под излят плот и исках да е плътно до стената, т.е. много специфичен размер, при теб, ако мястото е по-стандартно, следи обявите в олх и базар.бг, излизат много добри мебели, направо нови, на символични цени. Обзавеждала съм няколко апартамента за без пари.

# 272
  • София /Абсурдистан
Човече, накрояват ли ти плоскостите по твои размери? Веднага ли става, или има опашка?

# 273
Пуснах по мейл поръчката, не става веднага, 10 дни след превеждане на капарото (50% от сумата).
По мои размери ги разкроиха, да.

# 274
  • София /Абсурдистан
Благодаря! Ще ги видя и тях.

# 275
И мен много ме е яд, че кухненските шкафове не са до тавана, но така заварихме кухнята от предните собствениците на апартамента. Беше здрава и в добър вид и я оставихме, но един ден, като сменяне, задължително ще е догоре. Преди няколко дена обаче уплътнихме мястото над хладилника с един огромен шкаф, мъжът ми го проектира и сглоби, плоскостите ги взехме от Хоум макс. Доволна съм, събира много, сложих там всички неща, които не се очертава да ползвам в близко време.

# 276
  • София
И мен много ме е яд, че кухненските шкафове не са до тавана, но така заварихме кухнята от предните собствениците на апартамента. Беше здрава и в добър вид и я оставихме, но един ден, като сменяне, задължително ще е догоре. Преди няколко дена обаче уплътнихме мястото над хладилника с един огромен шкаф, мъжът ми го проектира и сглоби, плоскостите ги взехме от Хоум макс. Доволна съм, събира много, сложих там всички неща, които не се очертава да ползвам в близко време.
Скрит текст:
Хареса ми идеята къде и как с подредени подправките Party

Последна редакция: сб, 26 яну 2019, 16:23 от Не се сърди, човече

# 277
И нашата кухня не е до тавана, но механизмите на някои от шкафовете се отварят нагоре (май Блум се водят механизмите) и няма как. Намирам ги за много по удобни от обикновеното отваряне настрани, защото често като готвя или чистя/прибирам съдове, оставям отворени вратичките и в тези с отварянето настрани така съм си халосвала главата, че ми излизат искри.

Много е хубаво това рафтче за подправки и лесно ще се чисти.
Аз имам от икейските с няколко реда, което се закача на метален прът. С времето обаче стоманата стана на петна. Трябва или да го пръсна с някакъв спрей, или да купя ново.

# 278
  • Пловдив
Идеята ми за шкаф над хладилника е точно такава Simple Smile

При нас учениците нали са във ваканция, та хванах баткото тази седмица, да си подреди шкафа с Легото.

Отдолу са сортираните по сетове, като на капаците са надписани съответно номерата. Отгоре - останалите части, по цветове. Следващата седмица са отново във ваканция, та си има задачка, да продължи сортирането Laughing Трябва само още кутии да купя, защото наличните свършиха

# 279
tina d, чудесно е шкафчето!

За плоскостите - сега проектирам един шкаф за коридора, в който да вградим пералнята, сушилнята и нагоре до тавана ще бъде с вратичка обикновен шкаф.
Прегледах цените и май ще е Бриколаж, защото рязането на ПДЧ е безплатно. Така излиза доста по-евтино. Само цената на плоскостта + кантиране на фасадните ръбове.
Преди уредите имаха м/у пях преходник (слагаше се вместо капак на пералнята и беше с улеи, в които влизат крачетата на сушилнята, а отпред има заключващ механизъм). Обаче сменихме пералнята и не можем да намерим за този модел, сега са просто една над друга, но все ме е страх, че при някое центрофугиране ще метне сушилнята на пода (а е точно до входната врата, и въображението ми е как я затиска и не може нито да се влезе, нито излезе Laughing). Така че искам да са си отделно, пералнята дори да има някакви вибрации, да не се предават на горния уред. А и ще се запълни празното пространство нагоре, доста голям шкаф ще е, нещо като показания над хладилника Simple Smile

# 280
Човече, имам картинки за идеи:

и още мноого

Скрит текст:

това изглежда хитро за закачалки

# 281
Човече, има едни гумени подложки https://www.technopolis.bg/bg/Accessories/Антивибрационна-подложка-60-X-60-cm/p/466127
Слага се върху пералнята и сушилнята не се мести.

# 282
Много ви благодаря за идеите!

Дъждец, чудесно е това чудо, ама много са лоши консултантите в Технополис, ходих да питам за преходници, можеха да ми го предложат като алтернатива Neutral Face
Но засега мъжът ми се е навил на шкаф, а той по принцип много трудно се съгласява на такива проекти, та ще използвам случая да го направим, за да се ползва и празното пространство нагоре Simple Smile

papi6, чудесни снимки! Нещо такова ще е, но май няма да стане с врата отпред, защото е до входната и подозирам, че няма да има място, само горната част ще се затваря.
Но ако успеем да вкараме и врата, дали няма да е проблем за сушилнята? Тя си прави топлина, поне нашата, струва ми се, че ще надуе шкафа, ако не излиза навън...

Това също ми харесва като идея.

# 283
  • София
Здравейте, искам да попитам нещо пак относно съхранението- бурканчета, пликчета и т.н.
Само че става дума за козметичен продукт- прахче, което не бива да се овлажнява, но принципът е същият като с подправките.

Бях затворила част от него в пластмасовите кутии с капак на винт, но е станало на буци и съответно вече не става. Друга част си е в опаковката- плик в картонена кутия, но не е плътно затворено. То е наред.

При тези условия какво е най- добре да ползвам според вас, за да не се овлажни. Бурканите с гумата горе няма ли да направят някакъв тип конденз. Мислех и за пликчетата, които отгоре се щракват. От тези
https://andika.bg/1110-thickbox_default/cip-5x5.jpg
Чудя се щом това, което е в нормален плик и после в картонена кутия, е наред, да не би пък да трябва да диша все пак. А горните 2 опции затварят плътно. Но повреденото е на буци, което значи, че се е овлажнило.

# 284
  • Canada
Щом е ок в картонената кутия си го остави там, явно има нужда от проветрение. Ако можеш намери пакетчета силика гел отнякъде и ги сложи в кутията.

Общи условия

Активация на акаунт