Най-добрата ми приятелка ме забрави заради гаджето си

• 4 869
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Отговарям директно, защото виждам, че нямаш много връзка с реалността. В този живот има нещо, наречено приоритетност, и за много хора семейството е на първо място, много по-важно от приятелите. Аз съм сред тези хора. Изобщо не мога да си представя приятелка да ми се троска и да нервничи, че не желая да изляза с нея, докато в същото време аз искам единствено да релаксирам с любимия мъж. Що за наглост? Rolling Eyes

# 16
Блек кет, приятелките ти вероятно и преди да се събереш с любимия са били наясно с това, че би излязла с тях само, ако си в настроение, не сте се виждали постоянно и т.н.. Ама да си нон стоп с някой години, да прекарвате доста време заедно и изведнъж това да секне. Кое му е нахалното, че не загрявам? Чао, вече не ми трябваш, не си ми приоритет. Грубичко ми се струва.

# 17
Намери си и ти един приятел и всичко ще е точно.

# 18
  • Sofia
Бабата на Роузи, имаше и такива, с които се виждах по няколко пъти седмично – да не говорим, че с 2 от близките ми приятелки бях работила на едно и също работно място, в продължение на няколко години. Та, изобщо не иде реч за спорадични контакти и хора, които ми се водят просто познати.
Но след като се запознах с мъжа ми, срещите ни малко по малко се разредиха, съвсем естествено. Аз просто вече не разполагах с толкова свободно време, а и, честно казано, други неща ме вълнуваха на онзи етап. Вече не ми се слушаше за чужди драми и проблеми.
При мъжа ми, в интерес на истината, нещата бяха много по-сериозни в това отношение, защото той поддържаше дългогодишни приятелства с поне 10 човека, които е познавал от ранните си ученически години и с които е споделял безброй преживявания. Моите другарства не са били чак толкова стабилни и устойчиви. Абе, изобщо, при него ставаше въпрос за типично мъжки приятелства – солидни и непроменени от времето. Но познай – в момента се вижда с приятелите си от миналото веднъж-два пъти годишно, когато случайно се уцелят в родния им град. Срещите им дори не са умишлени, а по-често – случайни.
Всичко с времето си, както обичам да казвам. Wink

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 00:30 от Blаck Cat

# 19
Намерили сте се, най-добросърдечно го казвам. При нас нещата седят по по-друг начин, а мъжът ми специално е мега социално животно и има страшно много приятели. Ама си се вижда с тях в обедната и не ми пречи Wink. С тези с деца пък се виждаме заедно.

# 20
Отговарям директно, защото виждам, че нямаш много връзка с реалността. В този живот има нещо, наречено приоритетност, и за много хора семейството е на първо място, много по-важно от приятелите. Аз съм сред тези хора. Изобщо не мога да си представя приятелка да ми се троска и да нервничи, че не желая да изляза с нея, докато в същото време аз искам единствено да релаксирам с любимия мъж. Що за наглост? Rolling Eyes

Така ли е модерно вече? За каква наглост говориш? Явно твоето използвачество устройва приятелките ти, които са навити да си се нарелаксираш с любимия и като ти омръне, да вземеш да им драснеш, ей така да видиш живи ли са, какви са. И хайде моля, тези, които пропагандират за брака да не ме вземат за съвсем куха лейка, защото имам достатъчно много примери с вече семейства приятели, които намират време за важните за себе си хора. Наскоро си говорихме със сестра ми, че нейна приятелка редовно си прави подобни използвания, тотално забравя за близките си приятели, но при най-малкия проблем или раздяла, изведнъж се появява и да ангажира само със себе си. Ами съжалявам, но за мен, а и за повечето хора, това е абсолютно лицемерие и употреба на хора. Но щом те удовлетворява подобен фалшив живот, дерзай! Казваш всичко с времето си? Права си, но приятелството е също толкова ценно, колкото и брака. Както и да е. Благодаря на момичетата, които дадоха адекватни мнения и съвети. Аз вече намерих отговора за себе си. Един съвет от мен - недейте да вземате хората и приятелите за даденост, която да захвърлите, щом намерите мъж. Виждала съм възрастни хора с подобен начин на живот и последиците са лоши. Всичко най-добро!

# 21
  • Down south
Ще ми с еда ти кажа "Не се ядосвай", но не мога. Приятелите са едно, семейството - друго. Понякога има и допирни точки, но само понякога.
За мен приятелките ми (два броя), са много важен момент в живота ми, така че, както те, така и аз,  имаме своето си място една за друга и това не се е променило с годините.

# 22
  • Sofia
Ама си се вижда с тях в обедната и не ми пречи Wink.
Е, той от време на време си се вижда с някакви хора в обедната почивка. Още повече, че неговата е ненормирана и е доста flexible. Просто "звездите" от миналото залязоха безславно. Simple Smile

emanuelas, един съвет от мен – не се превръщай в лепка, която хората трудно могат да изчегъртат от подметката си. Вероятно и приятелката ти се чуди как да направи същото.

# 23
Намери си други приятелки. Тази не ти е била истинска.

# 24
Ами няма да си намери приятелки, които да дават второ място на семейството си, когато и скимне, защото да и се доказват, на някаква си приятелка. Абсолютна глупост е това.

Просто авторката няма никой до себе си и се е лепнала за момичето. То и да има време, пак няма да иска да излиза, защото става психопатично такова преследване.

# 25
Семейство? Ако беше с дете, разбирам да не може и да няма време. А тя си намерила гадже. Не може само едната страна да търси контакт, няма смисъл. Веднъж месечно среща не е лепване.

# 26
Семейство? Ако беше с дете, разбирам да не може и да няма време. А тя си намерила гадже. Не може само едната страна да търси контакт, няма смисъл. Веднъж месечно среща не е лепване.

Ами не може - това е преследване. То отблъсква, дори и да няма приятел.

И какво, като още няма дете, ти как мислиш се случват семействата - днес си лягаш и утре хоп - събуждаш се с дете. Няма значение всъщност, момичето иска да е с приятеля си или с други хора, какво дава право на авторката да звъни, да нахалства, да досажда, че и да я нарича използвачка? Аз не виждам никакъв ресурс, който би могъл да бъде използван в случая ...

# 27
Авторката е права. Не е лепка,а съвсем нормално е да е разстроена. Обаче дали ако беше обратното, тя да е с гадже нямаше и тя така да направи? Често се среща това капсулиране... И приятелството е нещо за което не всеки е дорасъл. То е висша ценност и изисква зрялост. Хората с лека ръка използват думата "приятел" без основание. А приятелството не се среща чак толкоз често.

# 28
Ами и аз това казвам - да спре да звъни и да я търси. Като не си желан някъде, няма смисъл да се натрапваш.

# 29
Е, хубаво, че семейството е на първо място, но как ще стане на второ ако веднъж месечно се виждаш с приятелка? Няма логика. За мен любимият човек също е приоритет и е нещо естествено, но не виждам защо трябва да забравя за хората, с които сме споделяли хубаво и лошо години наред.

Общи условия

Активация на акаунт