Сполучливи имитации на маркови парфюми - 24

• 78 992
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Включвам се да похваля "тоалетните води" на Ди енд Пи, които при мен са по-трайни от двойните капки на Рефан. И не само това - лично на мен ми харесват, защото стоят по-меки, по-бавно се разгръщат, но остават по-дълго. Това, което са писали, че използват естествени есенции, не знам доколко би могло да е истина, но със сигурност са по-малко химични за мен, вероятно парфюмният носител има значение. Имам два парфюма оттам - Beuty – Calvin Klein/C 16 и Chloe Еаu de Parfum – Chloe/C 34. Първият (Beuty) - ми e различен от оригинала, но ми хареса повече, тъй като оригинала при мен се изпари за 30 минути. Тази имитация при мен стои различно на китката и в косата. На ръката се разгръща изцяло до сандаловото дърво и по това време на годината е много приятно. На косата остава в по-голяма степен жасминов, като се усеща и дървесния фон... За Chloe - много ми е близък до оригинала (доколкото съм го запомнила само с една проба). Версията на Ди енд Пи ме очарова като аромат. Нося си го с голямо удоволствие - ароматни класически рози Simple Smile Също така, в известна степен ме "утеши" като заместител на Lady Vengeance, който от пробваните досега, за мен е парфюмът с "най-красиво танцуващата роза" - в началото много свеж, после като се появи розата - истински и вълшебен. Един час, след напръскването с пробата, бях убедена, че съм намерила най-накрая "моята роза". Това, което ми "разби сърцето" - след два часа пачулито стана доста изявено, а аз досега все още не мога да се сприятеля с изпъкващо пачули... Спирам дотук с този пост, че станах много обяснителна Smile
doni_donika , колко капки трябва да се сложат на Green Jade, при Рефан, за да е възможно по-траен и да остане аромата непроменен?

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 20:36 от White Silence

# 466
Ако някой търси звученето на цветето лале, то Инкандесенс /първият, първообраза/ е просто в десятката. Обикнах го с нова сила тази пролет. И като заговорихме за парфюми на Ейвън, аз имам своето поредно откритие сред тях - Mesmerize Red - дамският много ми напомня на CH Carolina Herrera, МНОГО! Simple Smile Разкошен е просто! Да не говорим, че един от най - шлейфовите аромати на мед е отново на Ейвън - Rare Pearls - това беше първият аромат на Ейвън, който помирисах в живота си преди години, до тогава не бях и чувала за тях...Орифлейм са нетрайни /с 2-3 изключения/, иначе са също много красиви аромати. но обидно нетрайни /повечето/.

Ауч.. Точно първия класически инканденс ми мирише на концентрирана животинска....урина... Не знам от къде го извадих това сравнение. Със сигурност мирише на цветя някакви, но явно има някой треволяк в него, който ненавиждам. 2 шишета съм изпръскала за да мога да променя мнението си, но уви...горчив и остър. Перлите също са ми ужасни. Първоначалното вдишване ме задушава. Траен е, но явно имам доста чувствителен нос. До колкото знам Ейвън  имитации не създават.

# 467
Инкантото на Рефан никаква трайност. След час вече го нямаше ....разочарована съм Sad
Ако иде реч за Инканто шайн на Ферагамо, пробвай версията на Зара - Орхидеята. Чудесна е, трайна, присъствена, страхотна.

Между другото моята Зара Гардения си е променила цвета сякаш. Станала е по тъмна, а я съхранявам на тъмно и сухо.

# 468
Включвам се да похваля "тоалетните води" на Ди енд Пи, които при мен са по-трайни от двойните капки на Рефан. И не само това - лично на мен ми харесват, защото стоят по-меки, по-бавно се разгръщат, но остават по-дълго. Това, което са писали, че използват естествени есенции, не знам доколко би могло да е истина, но със сигурност са по-малко химични за мен, вероятно парфюмният носител има значение. Имам два парфюма оттам - Beuty – Calvin Klein/C 16 и Chloe Еаu de Parfum – Chloe/C 34. Първият (Beuty) - ми e различен от оригинала, но ми хареса повече, тъй като оригинала при мен се изпари за 30 минути. Тази имитация при мен стои различно на китката и в косата. На ръката се разгръща изцяло до сандаловото дърво и по това време на годината е много приятно. На косата остава в по-голяма степен жасминов, като се усеща и дървесния фон... За Chloe - много ми е близък до оригинала (доколкото съм го запомнила само с една проба). Версията на Ди енд Пи ме очарова като аромат. Нося си го с голямо удоволствие - ароматни класически рози Simple Smile Също така, в известна степен ме "утеши" като заместител на Lady Vengeance, който от пробваните досега, за мен е парфюмът с "най-красиво танцуващата роза" - в началото много свеж, после като се появи розата - истински и вълшебен. Един час, след напръскването с пробата, бях убедена, че съм намерила най-накрая "моята роза". Това, което ми "разби сърцето" - след два часа пачулито стана доста изявено, а аз досега все още не мога да се сприятеля с изпъкващо пачули... Спирам дотук с този пост, че станах много обяснителна Smile
doni_donika , колко капки трябва да се сложат на Green Jade, при Реафн, за да е възможно по-траен и да остане аромата непроменен?

Препоръчвам съотношение 1:1, колкото мл, толкова капки. На 30 мл не повече от 30 капки.

# 469
За Одрин-в одринската тема ми обясниха къде се продават Барджело,но аз нямах време да ида до там,ходихме преди 10 дни. И помня само че в центъра е нькъде. Много са изгодни 60 лири за 2 аромата. Попитай в темата ще ти кажат къде е магазинчето.
Аз прочетох пирамидата на Фентъзи и сега още повече го искам. Като видях,че пише кексче и сега го искам незабавно и ще си го изпрося от мъжо за Коледа. Отдавна търся нещо с кексче. Пръснах се веднъж в Лилито с  него и ми напомня на друг аромат,но не се сещам точно на какъв. Парфюмната пирамида е много моя и мисля, че ще удовлетвори желаниета ми за захаросан аромат,но не от тези докарващи ми гравоболие.За съжаление Д анд П не знам къде ще търся иначе бих поръчала версията им на Фентъзи(при това чудесно описание). Той и оригинала е без пари де, но щом има разлики...ще го вземам по натам,видало се е.
За she wood да кажа-в оригинал теменужката е много приятна,но тази на Заг е умопомрачително нахална,едвам изпръсках едно шишенце и се оказа,че при огромното ми желание за теменужки и те не ми понасят....после идват изсъхналите треволяци и направо ми става много лошо, все едно ми се повръща,не мога да го опиша.
Пир мен Нарцисото на Рефан без капки ми беше доста траен,от сутрин до късен слетобед. Купувала съм го от магазинчето на Мария Луиза.

# 470
  • BG-DE
Този парфюм на Зара  https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Zara-Bright-Rose-28867.html е много добро копие на Нарцисото и е със съвсем прилична трайност, а за любителите на Инканто Шайн препъръчвам този https://www.fragrantica.ru/perfume/Elode/So-Lovely-33030.html много близък и със великолепна трайност, а за цената си от 10 лв. за 100 мл си е направо попадение  Grinning

# 471
Фентъзито въобще не е скъпо, 100 мл. тестер са между 30 и 40 лева. Колежката, която си го купи в оригинал, също много си го харесваше и ми каза, че някакво момче, което нареждало стока в супермаркета й казало ,че има страхотен парфюм. 😀Дай им на мъжете ванилия и нещо сладичко и пощуряват...😁 Но сякаш като трайност не беше толкова добър, защото я виждах да го подновява през деня. И във фрагрантика четох, че реформулираната версия не била толкова добра.

# 472
А тя сега е нова версия така ли? С дпуга формула ли е? Мъжете харесват сладки миризми. При мен проблема е,че много ми си носи ванилия и нещо сладко но не ми понасят особено.

# 473
Така пише във фрагрантика. Иначе никога не съм ползвала оригинала. А този на d&P го взех съвсем случайно по препоръка на продавачката, отидох за друг парфюм, но тя много ми го похвали и колкото да не изляза с празни ръце си го купих . Даже не разбрах на какво точно е имитация.

# 474
  • София
Това https://www.fragrantica.com/perfume/Police/Police-Passion-8830.html много прилича на Fаntasy и е с много прилична трайност.

# 475
Здравейте и от мен! Аз също следя темите от много време, но едва сега се включвам. Ще помоля за препоръка относно Тосканската кожа на Том Форд или друг подобен парфюм. Пробвах версията на Заг, но ми се струва прекалено нетрайна върху кожа, върху дрехи издържа доста повече.

# 476
  • София
Пробвай версията на Парфен. Трайността при мен е чудесна. По цял ден се усеща. Но, да не забряваме, че всичко се свежда до химията на парфюма с кожата и си трябва проба.

# 477
Ауч.. Точно първия класически инканденс ми мирише на концентрирана животинска....урина... Не знам от къде го извадих това сравнение. Със сигурност мирише на цветя някакви, но явно има някой треволяк в него, който ненавиждам. 2 шишета съм изпръскала за да мога да променя мнението си, но уви...горчив и остър. Перлите също са ми ужасни. Първоначалното вдишване ме задушава. Траен е, но явно имам доста чувствителен нос. До колкото знам Ейвън  имитации не създават.
ИнкандеСЕнс, не Инканденс Simple Smile
Както и да е. Толкова съм щастлива, че за разлика от теб усещам разкошни лалета и свежест, а в другия - мед и магнолия... Simple Smile
Просто Редките перли не трябва да се предозират и са най - красиви при температури 30+ Wink
Някои парфюми на Ейвън са много много близки /имитации/на известни парфюми /без да си го признават, естествено/, като дадох и конкретен пример с червения Mesmerize.

П.П. Вчера в автобуса до мен седна едно момче на около 25-30, от което ухаеше на Poison Girl Simple Smile Добре му стоеше. Не беше гей. След като аз мога да нося "мъжки" аромати, защо пък мъж да не може да носи "дамски" аромати?
Беше странно, но не беше зле като ефект. Женските хормони обикновено кофти влияят на парфюмите. На мъжете ароматите седят с  "по - чисто" звучене сякаш.

Последна редакция: чт, 01 ное 2018, 15:04 от solar_fields

# 478
Ауч.. Точно първия класически инканденс ми мирише на концентрирана животинска....урина... Не знам от къде го извадих това сравнение. Със сигурност мирише на цветя някакви, но явно има някой треволяк в него, който ненавиждам. 2 шишета съм изпръскала за да мога да променя мнението си, но уви...горчив и остър. Перлите също са ми ужасни. Първоначалното вдишване ме задушава. Траен е, но явно имам доста чувствителен нос. До колкото знам Ейвън  имитации не създават.
ИнкандеСЕнс, не Инканденс Simple Smile
Както и да е. Толкова съм щастлива, че за разлика от теб усещам разкошни лалета и свежест, а в другия - мед и магнолия... Simple Smile
Просто Редките перли не трябва да се предозират и са най - красиви при температури 30+ Wink
Някои парфюми на Ейвън са много много близки /имитации/на известни парфюми /без да си го признават, естествено/, като дадох и конкретен пример с червения Mesmerize.

П.П. Вчера в автобуса до мен седна едно момче на около 25-30, от което ухаеше на Poison Girl Simple Smile Добре му стоеше. Не беше гей. След като аз мога да нося "мъжки" аромати, защо пък мъж да не може да носи "дамски" аромати?
Беше странно, но не беше зле като ефект. Женските хормони обикновено кофти влияят на парфюмите. На мъжете ароматите седят с  "по - чисто" звучене сякаш.

Всеки се пръска с каквото реши. Мъжко, женско, все тая. Важното е да не се натрапва и дразни околните го,особено в такива затворени пространства като автобуса. Изпуснала съм фаталните 3 буквички от името на парфюмчето Simple Smile Не съм знаела, че въпросната фирма предлага близки аромати на известни такива. Дали е умишлено или не, не съм запозната. Знам, че хвалени парфюмеристи създават за тях аромати. Ако е така, дано си признаят. Ще можем по-лесно да се сдобиваме с любимите си парфюми на изгодни цени и лесно. (почти на всякъде се разнасят каталози, дори имат мини мострички). А други имитации от ейвън освен червения споменат, има ли?

# 479
  • София
Този парфюм на Зара  https://www.fragrantica.com/perfume/Zara/Zara-Bright-Rose-28867.html е много добро копие на Нарцисото и е със съвсем прилична трайност, а за любителите на Инканто Шайн препъръчвам този https://www.fragrantica.ru/perfume/Elode/So-Lovely-33030.html много близък и със великолепна трайност, а за цената си от 10 лв. за 100 мл си е направо попадение  Grinning
Извинявай за въпроса (  сега навлизам в тази сфера Blush )  къде пише ,че е 10 лв . за 100 мл ? И как точно се пазарува от този сайт ? Моля не ми се смейте , ама нали с питане става Blush В тази тема сте много напред с материала , а аз съм като лаик покрай вас . Само чета и попивам като мастилница Grinning

Общи условия

Активация на акаунт