Майка,баба и свекърва..

• 7 347
  • 80
  •   1
Отговори
Момичета,имам си снаха и прекрасна внучка на годинка.Младите скоро ще се преместят в нов дом и ще са самостоятелни.Тревожи ме това,че снахата много често гостува на майка си  понякога и по седмица,а живеем в един град.Сина ми няма против,но той не отива с тях.Според мен е редно да са заедно и детето да си е с двамата родители.Мнооого дълго гости при мама прави снахата.Моля за вашето мнение.

# 1
Извади си носа от чуждото семейство и си гледай твоята работа.
Това е моето мнение.

# 2
  • Испания
Като те чета, слава Богу, че младите ще се преместят. За колко време снаха ти ходи при майка си не е твоя работа. Предполагам, че вече си изпилила мозъка на сина си по този въпрос. 

# 3
И колко е това "много дълго"?

# 4
  • София
Момичета,имам си снаха и прекрасна внучка на годинка.Младите скоро ще се преместят в нов дом и ще са самостоятелни.Тревожи ме това,че снахата много често гостува на майка си  понякога и по седмица,а живеем в един град.Сина ми няма против,но той не отива с тях.Според мен е редно да са заедно и детето да си е с двамата родители.Мнооого дълго гости при мама прави снахата.Моля за вашето мнение.
Шегуваш се, нали?

# 5
  • Ямбол
Моето мнение е, че снаха ти просто се спасява на спокойствие от теб.
Аз бих стояла и повече.

# 6
  • София
Това подлежи на обсъждане между сина и снаха ти. Иначе казано, въпрос извън компетенциите ти.

# 7
Ние няма как да знаем защо снахата гостува често и за по седмица на майка си. Синът ти може да не ходи с тях, защото не иска. Моето мнение е като на всички останали преди мен - тяхното семейство си е тяхна работа. Как отглеждат детето - също.

# 8
Може би сега, като живеят самостоятелно, няма да ходи снахата толкова често и за дълго при майка си. Спасявала се е от теб, а сигурно е имало защо.

# 9
За мен не е съвсем нормално.Смятам,че трябва да са заедно двамата родители и детето, особено ако се случват често такива гостувания. Но ако за младите е ОК,  не им пречи да са разделени за малко, разбират се чудесно и всичко е наред, няма никакъв проблем. Стой неутрална и не се меси в отношенията им.Като се връща снахата от гости при мама, не я гледай намръщено, а напротив, показвай и колко се радваш, че пак са заедно вкъщи - мама, татко и детенце. Грам упреци от твоя страна не трябва да има.

# 10
  • ☀️София / London🌂
И защо синът ти не отива с тях, ти пита ли го след като очевидно се месиш в чуждите отношения или директно снахата виновна? Може да има нужда от помощ за детето и нито ти, нито синът ти да и помагате.

# 11
  • София

Ми, не ѝ понася атмосферата при теб, ясно е .
И е достатъчно разумна да не реагира, за да не съсипва отношенията ви, след като скоро се изнасят.
Ако продължи с дългите гостувания и след това, първо синът ти ще се притесни- ще остава сам и няма да му е комфортно.
Сега си прекарва добре с вас, защото така е свикнал.

# 12
  • Велико Търново
Иска да диша момичето, оставете я на мира! Ако аз живеех при свекървата, щях да ходя всеки миг на някъде - магазин, парк, улиците да обикалям, винаги с малкото, но само и само да не съм при нея. Мъжа където иска да стои, щом скоро семейството ще си бъде самостоятелно всичко ще се оправи. снахите все пак са човешки същества, не просто жени на децата ви и майки на внуците.

# 13
  • Paris, France
За мене е нормално. Аз също правя така, понякога за 2 месеца, защото мама живее далеч. Това дава възможност на мъжа ми да си почине, да излиза с приятели, да попътува сам. Рекордът ми е 3 месеца с децата у мама. Можех да ида още 2 пъти и да станат 4, но децата искаха да идем другаде през 2 от ваканциите. Много чужденки тук правят като мене

Какво да прави синът ти с 2 квачки? Моят мъж ходи сам у майка ми или с децата, но те се обичат много и на него му харесва. Свекърите непрекъснато питат защо не ида някъде с мъжа ми. Някои семейства са задружни и лепнати един за друг, други ходят насам натам поотделно. Важното е всички да са доволни. Имам нужда от време сама или с приятелки. Колегите на мъжа ми са ми досадни, скучни и не ми е приятно да излизам с тях. Затова от 15 години не ходя с него като излиза с тях. Той все гледа да се мъкне с мене като излизам и не разбира нуждата ми от полова сегрегация.

Ако са непрекъснато заедно бързо ще си омръзнат. За детето е добре да среща повече хора и да сменя обстановката.

# 14
  • Страната на приказките
Като се изнесат в нов дом, майка й ще идва постоянно у тях, не се безспокой.

Общи условия

Активация на акаунт