Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 59

• 75 167
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Едно време по селата масово правеха такива лети мивки, но от мозайка. Ако в циментовия разтвор за мозайка не се сложат мраморни камъчета, а боя (има боя за бетон) останалото е идентично - прави се кофраж, евентуално арматура, налива се сместа и после се шлайфа. Само дали му се играе на някой майстор.

# 721
А тоя бетон няма ли да "поеме" оцветяване и да стане на петна?

# 722
  • В градината...
В лятната ни кухня, където се прави зимнина и се оправят животни, направихме лята мивка. Но с мозайка със стъкълца. Бях се вдъхновила от техниката ветразо. ММ направи кофража и с майсторите ляга.
Скрит текст:

.

С бял цимент. Искаше ми се стъклата да са повече, но при следващата мивка.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 18:36 от perunika

# 723
А тоя бетон няма ли да "поеме" оцветяване и да стане на петна?

Ми не съм забелязвала, хем ставаше дума за селски мивки, в които се мият всякакви меса, карантии, зарзавати... Предполагам, че бетонът за мозайки е по-добър, най-малкото няма шупли и стои гладък. А днес има и модерно импрегнатори.

# 724
  • В градината...
Маже се с ленено масло.

# 725
В лятната ни кухня, където се прави зимнина и се оправят животни, направихме лята мивка. Но с мозайка със стъкълца. Бях се вдъхновила от техниката ветразо.
Стъкълцата само сините частици ли са? А другото е мозайка, или?

# 726
  • В градината...
Да, бяла мозайка.

# 727
Здравейте,  момичета! Честита Нова година!
Влизам с въпрос - преграждала/виждала ли е някоя от вас стая с щори тип японска стена?

# 728
Здравейте, дайте идеи къде да намеря хубав градински диван 2ка с място за съхранение където да се прибират възглавниците примерно. И идеи как и с какво да се "покрият" тези стъклени первази за да стане по-красиво и уютно.
Скрит текст:

# 729
"Покриването" на стъклената тераса може със така наречената рогозка за тераси. Има я в Баумакс , в други строителни хипермаркети, често я пускат в Лидъл.

# 730
В Икеа https://www.ikea.bg/garden/Garden-storage-and-covers/applaro-36753/70204923/
В Лидл, често пускат бяла с облегалка, много хубава

# 731
Мнения за стъклени тапети? Simple Smile Тапети, които можели да се боядисват, ми казаха.

# 732
Стават, но за мен са по-скоро за офиси. Такъв им е видът. Иначе са лесни - няма нужда от шпакловка и крият дребни неравности.

# 733
Т.е., вместо шпакловка ли се ползват? Не мога да намеря снимки с визия. Ако имаш някоя под ръка...?

# 734
  • Norge
Не бих казала, че се ползва вместо шпакловка, но някои незначителни дефекти би покрил.
Преди години стъклофиберът беше толкова полулярен за всичко, не само за офис, че после се превърна в синоним на нещо немного хубаво (опитвам се да се изразя меко).
Едва ли не заради него създадоха рехабилитиращ тапет - този вдясно на снимката.
Сега е възможно някъде модата отново да се връща?

Общи условия

Активация на акаунт