Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 59

• 75 905
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета,
Преди време тук получих безценни съвети - още малко остана и вече му се вижда краят на нашия ремонт.
Остана ни антрето, в което ни се иска да съберем достатъчно голям функционален гардероб, пейка със седалка и закачалка за дрехи по стените. В антрето е и едната ревизия, затова има едно 30-сантиметрово стеснение по цялата височина на едната стена. Врата към хола няма да има, само свод. Входата врата в момента се отваря навътре, но стои вариантът да я обърнем да се отваря навън с цел използване на повече пространство.

Имате ли идеи за разоложение? ( прилагам скица)

# 106
Здравейте, момичета,
Преди време тук получих безценни съвети - още малко остана и вече му се вижда краят на нашия ремонт.
Остана ни антрето, в което ни се иска да съберем достатъчно голям функционален гардероб, пейка със седалка и закачалка за дрехи по стените. В антрето е и едната ревизия, затова има едно 30-сантиметрово стеснение по цялата височина на едната стена. Врата към хола няма да има, само свод. Входата врата в момента се отваря навътре, но стои вариантът да я обърнем да се отваря навън с цел използване на повече пространство.

Имате ли идеи за разоложение? ( прилагам скица)

Гардероба бих го свила точно в горната ниша , ако правилно съм се ориентирала стенатс е 210 см, така, че един трикрилен гардероб би паснал чудесно.
Ако обърнете вратата да се отваря навън, то на стената с ревизията бих сложила шкафчета за обувки, високи 3/4 реда. На стената, на коятто е входната врата в дясно бих сложила голямо огледало и пейка с място отдолу за ежедневните обувки.

Цялото горе изхожда от това влизайки в помещението да не виждал почти никакви страници на мебели и да не се товари пространството, най-вероятно ще ти предложат и други варианти....

# 107
Ако вратата е входната, вижте тази тема Heart Eyes

http://m.bg-mamma.com/?topic=1068261

# 108
Katinka, необходимост от отваряне на вратата навън не виждам.
Срещу вратата си личи нишата предвидена за гардероб. Правиш един от край до край, аз бих го направила и висок до тавана целия с огледала. Ще създаде простор и дълбочина. Освен това ще отразява и някаква естествена светлина идваща от хола. Няма да се виждат там натурии и т.н. като излизаш или седиш в хола.
На стената отдясно на входната врата си правиш пейката и закачалките. Зад вратата си имаш идеална ниша, която позволява хубаво да си я отворите и нищо да не ѝ пречи.

Ето такъв гардероб
https://acherno.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1 … E%D1%80.final.jpg

А стената зад вратата може да я направите декоративна. Нещо такова без табуретката.
http://bg.blog-oremonte.ru/uploads/img/osveshhenie.jpg

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 10:12 от drago_2008

# 109
Здравейте! Имам нужда от съвет - предстои ни закупуване на гранитогрес за пода на всички помещения. Харесали сме един, който е тип бетон с размер 60/60. В момента дори е на промоция и се чудим дали да не го купим. Проблемът е, че предпочитахме правоъгълни, а не квадратни плочки, за да се редят с напасване. Виждали ли сте така нареден квадратен гранитогрес? Още не сме намерили майстор, с който да се консултираме и затова питам тук за съвет и мнение.

# 110
Да, у нас Simple Smile

# 111
Здравейте! Имам нужда от съвет - предстои ни закупуване на гранитогрес за пода на всички помещения. Харесали сме един, който е тип бетон с размер 60/60. В момента дори е на промоция и се чудим дали да не го купим. Проблемът е, че предпочитахме правоъгълни, а не квадратни плочки, за да се редят с напасване. Виждали ли сте така нареден квадратен гранитогрес? Още не сме намерили майстор, с който да се консултираме и затова питам тук за съвет и мнение.
Защо просто не вземете един кашон от магазина с уговорката да наредите плочите на място и да се ориентирате как ще седи точно във Вашия апартамент и дали Ви харесва?! Аз винаги така постъпвам. По-сигурно от това няма. Така ще имате опцията да си го наредите прав, ромбовидно, с разминаване на средата, с разминаване на 1/3 и както там Ви дойде....

# 112
  • Варна
Това е в апартамент в кухненската част. В коридора са правоъгълници от същата серия, но нямам снимки...

# 113
На мен лично големите квадратни плочки ми харесват много повече от правоъгълните. Стоят прекрасно, когато са наредени право, още повече ако са тип бетон - това е материал с много модерно звучене, диагоналното редене е доста по-класик. Най-добре е наистина да последвате съвета на drago, за да видите във вашите помещения как ще стоят, но ако са любов от пръв поглед и са на добра цена, не знам какво им се чудите. Simple Smile

# 114
Значи казвате 60х60 редени с напасване не е зле? Аз сега видях, че промоцията била до днес, така че ги изпускаме на тази намалената цена, но нищо. Вземането на кашон за проба ме ангажира към конкретен магазин, но въпреки това ще го обмисля като вариант и ще огледам дали имат и подходящи за баня.
На Стройко дали ще има фирми, предлагащи гранитогрес с отстъпка?

# 115
Че какво те ангажира? Отиваш и казваш „Искам един кашон да си наложим на мястощ”. После внимателно отваряш, гледаш, прибираш и лепваш кашона с едно тиксо. Нито си първата, нито последната. Ако в онзи магазин не искат да дадат отиваш в друг.... Като искаш после ги връщаш и взимаш от друг магазин, където са на промоция или казваш дали не могат да Price match-нат цената и така.

# 116
Какво значи "редени с напасване"?

В коридора и кухнята съм с редени направо, в баните по диагонал. Правото редене ми харесва, но баните са почти точни квадрати със сифон точно в средата, с диагонално редене много лесно се получаваха наклоните Hands V В предишния апартамент банята и тоалетната също бяха с право редене, но те бяха правоъгълни със страни 1 към 2, сифон на 1/3-1/4 от дължината, правото редене ми пасваше идеално Simple Smile

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 13:38 от peneva_a

# 117
  • Варна
Какво значи "редени с напасване"?

В коридора и кухнята съм с редени направо, в баните по диагонал. Правото редене ми харесва, но баните са почти точни квадрати със сифон точно в средата, с диагонално редене много лесно се получаваха наклоните Hands V В предишния апартамент банята и тоалетната също бяха с право редене, но те бяха правоъгълни със страни 1 към 2, сифон на 1/3-1/4 от дължината, правото редене ми пасваше идеално Simple Smile

В баните, подовите плочки се срещат с плочки на стената, много често в различни размери и ако се редят право, има неприятно разминаване на фуги, особено в края, когато се налага да се сложат рязани парчета...

За коридор няма проблем, само майсторът да направи изчисления и да остави равни отрязани парчета в края. Има и комбинация на диагонално и право редене.

# 118
...За коридор няма проблем, само майсторът да направи изчисления и да остави равни отрязани парчета в края.
Smiling Imp аз на майстор да ми изчисли, не се доверявам! На такива чудеса се нагледах, че на майстора се дава начертан (точно) коридора в мащаб с наредените плочки и кое с кое се равнява (фуги спрямо касата на вратата) и то не коя да е, точно тази! Щото ми е важно не как се вижда към спалнята например (тесен коридор, в късата страна на едно Г, почти не я виждам, а как се вижда холната врата, точно срещу входната, на широкия коридор... ама "Аз оттам мога да почна и да се равня!", "Е аз пък не искам да се равняваш оттам, искам откъдето на мен ми харесва! Тук искам симетрия и цели плочки, на тези ъгълчета както дойде!"... Та всичко става с чертеж и лекичко висяне на главата Smirk

Мъжа ми искаше точно такова комбинирано редене на коридора, но го разубедих Simple Smile Не, че не ми харесва, прекрасно е даже и ми пасва със стила! Но коридора не е просто един правоъгълник, а има две малки коридорчета, едното с чупка и ме притесни как и доколко да се центрира Thinking

Та какво значи "редени с напасване"?

# 119
Моите плочи в банята са 60/60, стенни и подови.Иделно се засекоха, преценето добре къде да скриете парчетата, защото идеята на тези плочи е да се вижда големината им, а не да са наклъцкани.

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 15:15 от ДХ3

Общи условия

Активация на акаунт