Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 59

• 75 921
  • 758
  •   1
Отговори
# 120
ние взехме големи квадратни черни плочки и за коридора, и за банята. в началото започнахме да редим с разминаване, но не ни хареса как стои, и си ги наредихме право. ако намеря снимка, ще пусна.

# 121
Ето моята баня:

# 122
Ами то майсторът трябва да може да ги сметне тия работи. Не някой да му смята и да му казва тук отрежи толкова, там толкова. Ако знае какво прави всички сметки ще му минат през главата преди да ви хримне на вас, че даже и повече неща ще съобрази, защото ще мисли последователно и всички процеси ще му минат един след друг пред очите.
ММ питал един дърводелец какви са му вратите - фалцови или безфалцови. Колко е дебело крилото и колко касата. Онзи от своя страна попитал „Кое наричаш крило?” и казал, че не знае колко е дебело, въпреки, че той го изработва Hushed Dizzy Face

Това за напасването на плочките ще да е нещо объркан термин. Аз си мисля, че е идело реч за разминаване по-скоро. Иначе има напасване на фуги стенни и подови и напасване на тапети, когато са от тези с шарки и трябва да мериш, режеш и напасваш шарката....

# 123
Нашия майстор каза, че плочката започва цяла от ъгъла,който е чист, тоест се вижда изцяло, а парче се падна в душ-пространството.Въпреки, че параванът е прозрачно стъкло, парчето не се набива на очи, а ъгълът над ваната ,който е гол, започва с цяла плочка и е много красиво.

# 124
Здравейте! И аз се включвам, че за плочки 60х60 трябва да има просторни помещения да се вижда красотата на плочите.
Относно напасването на парчетата при редене - в банята, която правихме не ми хареса да се срещат парчетата в ъгъла и на двете съседни стени. На проекта видях 3 варианта за всички стени и си избрах какво ми харесва - да не се набиват на око рязаните плочки.

# 125
Да, точно защото мислят последователно кое къде да сложат и тръгнаха да ми редят паркета, така, че неравни малки парчета (20 до 80см) ми се падаха до лайсната между кухненска (плочки) и трапезарна/холна част с паркет... която е най видимата част на стаята, намираща се точно срещу вратата... а пред вратата ми се падаше паркетина с ширина 6-8см на 1/3 от дължината й...Dizzy Face А в ъгъла под дивана бяха целите паркетини... Добре, че ги видях овреме и ги върнах да махат и да редят пак! и реда е пред вратата цяла (във всички посоки) паркетина, после до лайсната са по ред цяла, 2/3, 1/3 и пак цяла... А под дивана и в крайното кьоше до прозореца (зад мебел) са кръпките то по 8х15см Wink
И тъй като аз си планирах плочките не са ми някак си пред хола, а са с центрирана фуга в средата на отвора, странична фуга на края на летвата на касата (45х45 плочки)...  Според майстора трябваше да се тръгне от единия ъгъл на коридора (под гардероб). Това ми е единствената врата с някаква пряка видимост директно и от двете й страни и стои все отворена Wink
"Госпожо, то не е задължително да е симетрично!" Не е задължително, но точно на това място на мен пък си ми харесва да е симетрично!

После аз съм била зла жена и как ме траел мъжа ми! Даже му се обади да го пита как да ги сложи плочките, отговора беше "Центрирано, симетрично спрямо вратата, цели плочки, както е по чертеж!" Smiling Imp

В банята са цели на чист ъгъл, точно по диагонал от вратата, идеално се получи!
ДХЗ, много добре е станало с еднаквите по размер стенни и подови плочки!

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 15:31 от peneva_a

# 126
  • Варна
ДХЗ Браво на майстора, добре свършена работа.

Понякога, както в примера с бетонни плочки, според мен няма проблем да са 60/60 в коридор, те почки се сливат с фугите и става като цял под. А както знаем по-малко фуги, по-малко проблеми Simple Smile

# 127
Добрите майстори ги предвиждат тези неща и без изрично да им се казва. У нас всички възможни плочки в различни форми и размери са наредени право и ето как се получи срещането на фугите в душовото пространство в едната баня. Няма хвърчащи малки парченца, няма грозни разминавания всичко е центрирано. Simple Smile

За много големите плочки и просторните помещения съм на 200% съгласна и подкрепям. И друг път неведнъж съм обръщала внимание из темите, че трябва да се съблюдава мащаба специално на плочките съобразно формата и размерите на стаите.

# 128
То хубаво да се съблюдава мащаба, ама за беля подовият гранитогрес е преобладаващо 60/60 или по-големи, а пък по-малките ако не ти харесват Open Mouth Тогава какво правим - купуваме малки плочки, които не харесваме, защото преобладаващо баните са малки?

# 129
Хм, не съм съгласна. Гранитогрес вече има във всевъзможни размери и форми и такова нещо като "подов" и "стенен" гранитогрес няма. Фаянсовите плочки се разделят в подобни категории, тъй като материалът е слаб и не винаги е подходящ за под, но гранитогресът е здраво животно, произвежда се в различни дебелини и може да се слага буквално навсякъде - само още по таван не съм виждала налепен, но дори това не би могло да ме изненада. Simple Smile

# 130
Пенева, то тея са били толкова майстори. До вчера са били охрана някъде, днес монтажници.
Аз говоря за истински майстори, по това се познават - могат да смятат Joy

# 131
Хм, не съм съгласна. Гранитогрес вече има във всевъзможни размери и форми

Това затапващо мнение по какъв начин отговаря на въпроса - Какво правим, ако подовите плочки (теракот, гранитогрес или както и да им казват там по друг начин) с подходящ, по-малък от 60/60 размер, не ни харесват? И добавка, или пък са много скъпи?

# 132
Много ви благодаря за показаните снимки, много хубаво ви се е получило!
Под редене с напасване имам предвид това (може би не ползвам точен израз)

Помещението е обширно антре, което има две стъпала и преминава в кухня 16кв.м без врата и оттам преминава към хол пак без врата, вече спалните и банята са с врати. Мисля че е достатъчно просторно за такъв размер гранитогрес.

# 133
Еми разминаване или застъпване му викат. Добре, че внесе ясното, че положението стана напечено Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
Ай ся затапващо! Не се заяждам, просто изразих несъгласие, защото познавам пазара и предлагането доста добре.
Като не ти харесват - слагаш си 60х60 и имаш малка баня с малко цели големи плочки и много на брой малки изрезки и парченца, това е. Доколко ще се разкрие красотата на така харесания голям гранитогес при тази ситуация, можеш и сама да прецениш. Надявам се това да отговаря на въпроса достатъчно изчерпателно. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт