Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 59

• 75 928
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Пенева, то тея са били толкова майстори. До вчера са били охрана някъде, днес монтажници.
Аз говоря за истински майстори, по това се познават - могат да смятат Joy
Ми давайте координати де!
Ние сменяхме, сменяхме... по чертежа стеничка (между две бани) на 33см от отвор за врата, тя стената на 3см! "Ми госпожо то в другия край на банята е на толкова от отсрещната стена, аз не съм видял, че е с чупка!?!" пратиха друг зидар, той я направи с вертикален наклон (На метър и половина височина, 3см отклонение, с отвес показвах на шефа им! Шефа им сам я бутна и ни върна парите!). Третите го направиха, ама времето вървеше ли вървеше, а аз не мога все да им вися на врата!

А за паркета бяха от голяма фирма доставчик на качествени паркети... Единия заяви - при тия условия аз си тръгвам, ще редя както аз си знам! Ако иска да си реди вкъщи както си знае и както му е удобно...  (И той беше "Боже, как живеят тия мъже с такива зли жени! Ужас!" Smiling Imp според мен много добре си живеят, ама!) Докато тоя си събра инструментите и си тръгна, пристигна другата бригада, огледаха, разпитаха ме какво и как и го наредиха!

Нашите бани са около 175х170, коридорите са сравнително тесни и с чупки... сложихме 45х45 подови плочки, харесва си ми Simple Smile Има достатъчно избор и за такива... най-много си харесвах 90х90 ама няма къде да ги сложа Grinning та гледах да съм реалистка!

# 136
Аз дълго време не открих магазин, който можеше да ми достави от Италия плочките, които исках неудържимо за гръб на кухнята. Слава Богу, накрая намерих и ги сложихме, но дотогава (около месец-два) обмислях какви ли не алтернативи... и тогава следващата ми голяма любов беше един страхотен гранитогрес на едни огромни плочи, по метър и нещо, уникално красиви, приказка... обаче като си ги наредих мислено на гърба на кухнята и като видях колко парчотии ще стърчат от тук и от там, просто се отказах. Цялата красота на плочите щеше да замине, буквално нарязана на парчета, точно заради мащаба на нищожното гръбче. Затова е важно...  то е все едно човек да се опита да се напъха в 3 номера по-малки дънки от собствения му размер - може и да успее, ако много много държи, но няма да е приятна гледка със сигурност.

Редактирам поста с една хубава информативна статия по темата, може да е полезна: https://www.tilemountain.co.uk/blog/how-to-choose-the-right-size-tiles/

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 21:11 от Madeleine

# 137
Много ви благодаря за показаните снимки, много хубаво ви се е получило!
Под редене с напасване имам предвид това (може би не ползвам точен израз)

Помещението е обширно антре, което има две стъпала и преминава в кухня 16кв.м без врата и оттам преминава към хол пак без врата, вече спалните и банята са с врати. Мисля че е достатъчно просторно за такъв размер гранитогрес.
В нашия апартамент си взехме такъв гранитогрес какъвто ти искаш - 60/30 см. Аз много си го харесвам и не мисля, че ако си вземеш и бъде нареден добре ще съжаляваш. При нас коридора е малък и разчупен, а на майстора ММ каза да го нареди, че да бъде хубаво и той направи това . В холо-кухнята е пак същият размер, само че друг цвят, там е без разминаване, защото аз така исках. Мога да пусна снимка по-късно, ако те интересува.

# 138
Или снимката не е с хубаво качество, или аз не виждам никаква логика в така подредените плочки.

# 139
Съветват на малки бани да се слагат по-голям размер  плочки на стената, защото визуалн се уголемява банята. И да се избягва отделянето на зони с фризчета и различни плочки, че това пък стеснява още повече малката баня. Колко се може по-просгичко.
https://www.bauen.de/a/genug-platz-auf-engstem-raum-kleine-baeder-gestalten.html
Моята баня тук в Германия е малка. Налепена е с гранитогрес на стената и пода с размер 60×30 см. Ми харесва ми и взех идеята за банята в Бг. Категорично ще сложа жранитогрес на стените и няма да се лепят до давана.

# 140
Или снимката не е с хубаво качество, или аз не виждам никаква логика в така подредените плочки.
А защо трябва да има логика и всички да е симетрично и както тя е показала да има разминаване от половин плочка и това да в ОК?
Аз исках да е разчупено. Едната част от коридора, която е в по-задната част е един метър широка, ако трябваше да е симетрично трябваше да бъде цяла и половинка или цяла и от двете страни парчета или нещо подобно. На мен този вариант не ми хареса и поисках нещо друго. Да няма логика, но много повече ми харесва от варианта с цяла и парчета.

# 141

Не мога да "схвана" какво е искал да ни каже майстора с така подредените плочки. За това търся логичното подреждане.

# 142
Съветват на малки бани да се слагат по-голям размер  плочки на стената, защото визуалн се уголемява банята. И да се избягва отделянето на зони с фризчета и различни плочки, че това пък стеснява още повече малката баня. Колко се може по-просгичко.
https://www.bauen.de/a/genug-platz-auf-engstem-raum-kleine-baeder-gestalten.html
Моята баня тук в Германия е малка. Налепена е с гранитогрес на стената и пода с размер 60×30 см. Ми харесва ми и взех идеята за банята в Бг. Категорично ще сложа жранитогрес на стените и няма да се лепят до давана.
Smiling Imp аз пък съм на точно противоположното мнение - малка баня с малки плочки... ако бях сложила дълги 60см, две плочки и половина и банята свърши... и си казваш - ама само толкова ли Rolling Eyes при мен са 60см, но разделени на 3 плочки с фуга между тях... Снимките са на съвсем работна фаза Simple Smile, вече е друго!
Скрит текст:

това в ляво от чупката до края е 1,2м... точно 2 плочки по 60см или 6 малки плочки х 20см... За мен така се увеличава визуално Hands V

# 143
И аз предпочитам да има логика, ясна мисъл, хармония.

# 144
И аз предпочитам да има логика, ясна мисъл, хармония.
Ключовата дума е хармония... да не изглежда като сбъркано Hands V

# 145
  • USA
Здравейте, подхванали сте тема, която съвсем до скоро ме вълнуваше и мен, за майсторите и плочките. Ей, ама много ме дразнят нарязани плочки, без никаква мисъл. Аз седях постоянно до главата на моя майстор, но поне той не ми се ядосваше и дори беше доволен, че го прави, както аз искам.. За мен беше важно например, да се почне с цели плочки горе и в ъгъла на душа, където най- се виждат. Също така, двата реда плочки, които облицоват ваната, щяха да бъдат различна ширина, ако не се бях сетила да отнемем по 2 см от всяка плочка, а не единия ред цели, а другия с 4 см по-тесни. Дребни неща, но накарая изглежда съвсем различно.
...

Последна редакция: вт, 23 окт 2018, 09:43 от SkyBlue

# 146
По повод снимката на Буб370, интересно решение за нелогично подреждане. На мен по-скоро ми изглежда все едно майсторът е искал да си улесни реденето без да реже плочки, арт елементът ми се губи. Точно хармонията ми се губи и не виждам как това би се вързало с останалите помещения.

# 147
  • В полите на Витоша :)
Здравейте! Бавно и славно напредваме с довършителните работи (сигурно няма по-бавни от нас) Simple Smile
Отново имам нужда от мненията и съветите ви: до къде бихте отрязали тапета?

https://photos.app.goo.gl/VPCCnmpcW75KAdMN6

Таванът е балконът на горния етаж, ние усвоихме нашия и махнахме дограмата, остана широката греда горе. ММ предлага черният тапет да е само по тясната стеничка с ключовете, а аз се чудя дали да не стига до тавана и да го отсечем там, т,е. да бъде като буквата Г. И двата варианта ми се струват грозни, имайки предвид че гредата ще остане бяла.

Имате ли други предложения как да го направим?

# 148
SkyBlue,  банята е страхотна. Heart

# 149
  • Canada

Не мога да "схвана" какво е искал да ни каже майстора с така подредените плочки. За това търся логичното подреждане.

Че го мързи да мисли.

Общи условия

Активация на акаунт