С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 110
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Когато става въпрос за МОЯ рожден ден, считам че е мое задължение да информирам всички засегнати, независимо кои са.Още повече ако на свека ождения ден е преди моя. Така и правя и няма никой засегнат.

# 226
  • при късмета
Щом според теб, тя е по-задължена да контактува със свекървата, отколкото мъжа ѝ с майка си, добре. Ти за комуникацията с твоята майка, на мъжа си ли разчиташ?

При нас няма дипломатически делегации и посланици. Който има да казва нещо го казва. Аз си говоря с майката на моя приятел за всичко, което ме вълнува и което я засяга. Ако имам лични планове, които я засягат пряко, е съвсем нормално да и споделя, вместо да карам друг да го прави.
Да де, но свекървата не е била включена в плановете за пътуването. Всъщност пътуването и организацията не я засяга.

Е имало е уговорка сина да говори със свекървата, ама той забравил.
Това изобщо не би следвало да е предмет на уговорка. Ако не е малоумен, синът би трябвало да знае кога е рожденият ден на майка му и да я информира за плановете, които са направили с жена му. Близко до ума е, че тази елементарна информация ще позволи на майка му да се съобрази с тях, правейки собствените си планове.

Биг босът също не е имал сливи в устата, за да уведоми и даде възможност на жената да си направи своите планове.
И аз това казвам за сина. Но аз ако планирам мой личен празник, бих си контактувала прадимно с тези, с които ще пътувам. Покрай цялата организация едва ли ще ми е до обяснения и отчитане на някой друг. Още повече, че този някой е родител на мъжа ми. Особено като и сам е трябвало да се сети.

# 227
Рожденият ден си е мой, каня и уведомявам когото си искам. Децата ми вече празнуват сами, без да има драми. Какви са тези циркове и от къде на къде някой да е принуден да празнува с друг само защото са с близки дати?

# 228
На мен ми е чудно и как не се е разбрало без някой специално да казва. Да не би да си има предистория и умишлено да са скрили? Ако е просто недоразумение е кофти, но не е и края на света.

# 229
Рожденият ден си е мой, каня и уведомявам когото си искам.
Да, рожденият ми ден си е мой и каня когото си искам, ако изобщо поискам. Относно уведомяването обаче, считам за редно да уведомя близките, особено ако някой от тях също има рожден ден, за да могат и те да си направят плановете. Не да поискам разрешение, а да информирам. Не очаквам те да четат мисли.
Покрай цялата организация едва ли ще ми е до обяснения и отчитане на някой друг. Още повече, че този някой е родител на мъжа ми. Особено като и сам е трябвало да се сети.
Оф, защото е много сложно да звъннеш и да кажеш две информативни изречения. Не е отчитане, елементарни обноски са. Ако досега майката на мъжа ми ме е канила на рождения си ден, най-нормалното нещо е да я информирам, че тази година ще отсъствам на датата, а тя да си прецени дали да ме кани или да отлага празнуването.

# 230
  • София
Рожденият ден си е мой, каня и уведомявам когото си искам. Децата ми вече празнуват сами, без да има драми. Какви са тези циркове и от къде на къде някой да е принуден да празнува с друг само защото са с близки дати?

Ама кой говори за празнуване и канене. Става въпрос, че след като жената е на предния ден е хубаво да се уведоми, че заминават за рождения ден на авторката. И толкоз.
Все едно свекърва ми да има рожден ден преди моя. Най-нормалното нещо е да ѝ кажа, че тази година ще празнуваме като отиваме в Коста Рика (примерно). И готово. Ако ще да съм си поканила съседката, ако ще и половин София - това нея не я вълнува. Просто обаче е редно да е наясно, че няма да сме в София. Толкоз. Съвсем лесно е.
А, с Уиш сме писали едновременно.

# 231
  • при късмета
Е лесно е де. но не авторката, а сина е забравил. Тя покрай организацията няма задължение да се обажда, има задължение да си говори с хората с които ще се разбира за пътуването. За разминаването или недоразумението не е виновна авторката, а мъжа ѝ. Така, че на нея каква вина се вменява не разбирам. Излиза, че е виновна, защото мъжа ѝ забравил. Вярно, оправдава го, ама не е виновна

# 232
Муньо не е посмял да каже на майка си. И на жена си не смее да не угоди. Мислел е, че все някак ще му се размине.         

# 233
  • София
Не виждам драма големите ти деца да си правят собствени планове. Ако не е юбилей, един РД може да се пропусне, не е кой знае какво. Младите хора трябва да си измислят свои забавления и да пътуват, а не задължително да виснат на маса. Това съм го играла 25 години - свекър ми традиционно си празнува ИД с гости и т.н. и пази Боже аз да имам по-различни планове (почти адаши сме) - ММ започва да кърши пръсти и да мрънка. Те са свикнали свеки да ги командори, затова и аз на мен се наложи да проявя командирски качества.

# 234
А не е ли по-лесно да се съобразиш?

# 235
  • София
Муньо не е посмял да каже на майка си. И на жена си не смее да не угоди. Мислел е, че все някак ще му се размине.         

И аз точно това си помислих Simple Smile

# 236
  • MI
Ей, големи драми за този рожден ден. Ами, права е да се сърди свекървата този път. Винаги празнуват заедно, сега защото не ги е поканила поне месец назад (никога,ама никога не каня толкова от рано,освен ако не е нещо от сорта на сватба или кръщене) ще трябва да седи сама, щото са решили и другия й син да вземат. Ами, съжалявам,ама е направо гениално. Като забравя мъжът ти, Яренце, напомняй. Ако организираш ти, уведомявай ти всички. Правата носят и отговорности винаги.

Да не говорим, че да си къса човек с дни нервите за подобна глупост е безсмислено. Ами и ММ забравя редовно и като не се сетя да го питам казал ли е нещо на майка си и се получават периодично ситуации от сорта че не знаят за колко време им отиваме на гости и се цупи че е "само" седмица/10 дни. Joy Е как пък няма да седна да рИва за такова нещо, казвам някакъв майтап че ще запали къщата някой ден така, майка му се присъединява и готово.

# 237
  • при късмета
А не е ли по-лесно да се съобразиш?
А не е ли редно личните си празници да ги съобразяваш само със себе си?

# 238
  • София
Стига с това "ще седи сама". Тя мъж няма ли или приятелски семейства?
Двамата братя вече си имат собствени семейства, не са от нейното. Т.е за девера не разбрах, но традицията не е оправдание. Като не искат синовете - да си стоят при мама, а Яренце да си замине с остатъка от компанията. Но това е за коравосърдечни и женени отдавна, като мен.  Mr. Green
Нормално е да правиш по-отдалече организация за 17 души, това не е като да поканиш на гости от днес за утре.

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 10:22 от Cuckoo

# 239
  • MI
Не е проблемът в самото пътуване, ако още не е станало ясно, а в това че са "забравили" да уведомят когото трябва. Е. съжалявам, но съм на мнението на Трещерица - не е искал да й каже мъжа на Яренце, а на нея й е било удобно да не каже тя, а той - защото е знаела, че от тях се очаква да присъстват. Просто е - искали са да минат по най-ниското съпротивление и в резултат е настанала драма. Ако като започваха да планират бяха звъннали на 18 вместо на 17 човека, всичко щеше да е различно.

Общи условия

Активация на акаунт