С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 121
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Нищо ново. Жертвата сама си е виновна.  Stop

На практика често пъти - ДА!

# 151
Снахата на Уиш едва ли ще се окаже от тези изключения щом рони сълзи за прасето, което се е жертвало за кюфтаците. Такава ранима душа едва ли би седнала да налага Говендъра, но пък явно си я бива в ограниченията и ултиматумите. Има някакъв пъклен план тук. Първо се опита да създаде конфликт около РД на Уиш с идеята да отстрани месоядната свекърва, която може да вкара Говендъра в непростими грехове, свързани с разни пържоли, дреболийки и други радости. Даже сестра му замеси! Сигурна съм, че и зад Хамстера стои някаква причина, за която още не сме се сетили.

Даун, много съжалявам да го чуя, сигурно ти е много тежко. Sad Гледай да не му мислиш твърде глобално, според мен ще му дойде акъла у главата. Докато момичетата караме пубертет около 12-14 г, момчетата започват техния малко по-късно, кой знае какви хормони му размешват мозъка. Разсейвай се максимално, дръж си се нормално с него и рано или късно, нещата ще се наредят!

# 152
За децата на разведени родители това си е много нормално. Баща му няма как да го изгони, иска да пробва момчето.

# 153
Няма нужда да го гони. Достатъчно е да не поощрява мързела му.

# 154
Аз съм хем ОК хем не. Знам защо се получава така, а и аз на неговите години бих се кефила на неправене на нищо и за това съм ги оставила. В един момент се надявам, че ще се усетят, а ако не... аз какво повече да направя. Не ми е лесно. Исках семейство, но не се развиха така нещата. Сега съм оставила всеки да прави каквото си иска.

Малко ме дразни, че ми се ще да съм в позицията да кажа: "Аз казах ли" - човещинка Simple Smile.. Гледам да я подтискам.

Знам, че не е здавословна средата, но наистина ми е тежко.  Чувствам се провален  родител. А така го обичм яйцето. И аз и той сме инати. Не съм го чувала от дни. Не съм сигурна как да постъпя.

# 155
  • София
Жертва е напр. дете - не може самО да взима решения, няма средства. Каква жертва е голям човек?
Вече се вманиачихте в защитата на жените на всяка цена.

# 156
Въобще не схванах за какви жертви говорите, а уж четох.

# 157
Аз съм хем ОК хем не. Знам защо се получава така, а и аз на неговите години бих се кефила на неправене на нищо и за това съм ги оставила. В един момент се надявам, че ще се усетят, а ако не... аз какво повече да направя. Не ми е лесно. Исках семейство, но не се развиха така нещата. Сега съм оставила всеки да прави каквото си иска.

Малко ме дразни, че ми се ще да съм в позицията да кажа: "Аз казах ли" - човещинка Simple Smile.. Гледам да я подтискам.

Знам, че не е здавословна средата, но наистина ми е тежко.  Чувствам се провален  родител. А така го обичм яйцето. И аз и той сме инати. Не съм го чувала от дни. Не съм сигурна как да постъпя.
Обади му се ,просто така без обвинения

# 158
Даун, обади се на мъжа ти и поговори с него, че не е добра идея да си ги мерите за сметка на интересите на детето и че ако му пука за сина му, би трябвало да насърчава ученето, а не мързела.

Е, Куку, идеята, че една жена е възпитавана в подчинение и в резултат на това живее с насилник, без да смее дори да се оплаче, не е вманиачаване в защита на жертвите на всяка цена. Не всички са родени с образовани семейства, не всички са получили добро възпитание и подкрепа от тези семейства. Това не ги прави заслужаващи скапан живот.

Луна, всичко тръгна от Говендъра-жертва на вегетарианския тормоз, а виж докъде стигнахме.  Laughing

# 159
  • София
Даун, и аз имам такива съмнения. Моят поне е малък, но понякога нямам сили да водя постоянни войни. Въобще не съм свръхамбициозна, но като знам ММ - сега е ларж, а после като се обърне колата, ще обвинява мен, че синът му не иска да учи.
Ама какво ли се чудя - на свекърите им беше абсолютно безразлично учи ли синът им или не, да не говорим за материална подкрепа поне докато е в сесия. Виж, щерката и досега сигурно я дотират. Точно по форумски.

# 160
Изках цивилизовани отношения при развода. Опитвала съм многократно. Не става.  Той ме мрази и си отмъщава и аз не знам за какво. Наистина нищо не съм му направила, а той от години настройва детето.

Ще се изтрия утре, извинявам се за което, но е лично и наистина болезнено.

# 161
  • при късмета
Въобще не схванах за какви жертви говорите, а уж четох.
На евентуално домашно насилие. Някой попита защо се защитава различно син и дъщеря.

# 162
Пфу, класика. Нищо друго не остава освен да стискаш палци и да чакаш да му уври главата на младежа. Ако не уври, да е жив и здрав.

# 163
Пфу, класика. Нищо друго не остава освен да стискаш палци и да чакаш да му уври главата на младежа. Ако не уври, да е жив и здрав.

Така е, но пак боли, когато става дума за твоето си яйце.

# 164
Боли, спор няма.

Общи условия

Активация на акаунт