С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 110
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Като изключим чисто физическите различия - не виждам причина жените да са по-дундуркани. Бих помогнала, ако има деца и трябва да се спасяват, но принципно всеки да си носи последиците.
Може да прозвуча като Абсурт, но равноправието предполага и равни задължения, вкл. да си правиш сметката.

ММ не е бивш (все още  Mr. Green), но и той понякога прави мечешки услуги на сина си, като го "защитава" от мен. Всички си обичаме децата, но това не означава да не виждаме слабостите. Обаче моите родители и ММ дружно блеят: "Остави детето на мира, много си е добре"

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 16:04 от Cuckoo

# 136
А аз виждам причина жените да са по-защитавани от мъжете и тя е във все още битуващите, особено в провинцията схващания, че да бачкаш като слугинче, сервирайки на Мунчо, докато той си чеше топките на дивана е "женска съдба", че е нормално Мунчо да ти крещи, псува и побийва, но е срам да го зарежеш, защото "Какво ще кажат хората" и е още по-нормално да правиш аборти всяка година, защото на Мучно с презерватив не му е гот. Да, примерите, които давам са екстремни, но те са ежедневна реалност за стотици жени поне в България. Иначе, далеч съм от идеята да кастрираме мъжете и да сме взаимно заменяеми с тях. Не отхвърлям и грижата за ближния с любов, но не я бъркам с нагло изисквания слугинаж.

# 137
  • при късмета
Абе различно звучи "мъжа ми ме бие" и "жена ми ме бие", каквото и да си говорим.
За друг вид тормоз, кой е казал, че трябва да се делят жертвите на полов признак?

# 138
Най-малкото, всеки мъж има физическата сила да спре жена му, ако тя го бие. Освен ако не е женен за Годзила, а той е шлядко малко зайче байче.

# 139
Най-малкото, всеки мъж има физическата сила да спре жена му, ако тя го бие. Освен ако не е женен за Годзила, а той е шлядко малко зайче байче.

Това не е вярно. Има съпруги, убиващи мъжете си, има жени по 100-150 кг, има агресивни жени с неподозирана сила и използващи различни оръжия. Това, че е жена не значи, че е нежна безсилна фея 40 кг.

# 140
  • София
По-скоро жените нямат нагласата да млатнат един на Мунчо. Дето казва Уиш - чугуненият тиган хич не е за подценяване.
Уиш, битуващите нагласи си ги пазят най-вече самите жени. За абортите - има и хапчета.
Зълва ми все още сервира на останалите трима, постоянно гледа какво няма по масата и става по 100 пъти, вместо да се наяде и да си сипе едно питие. Родена и живяла в София, с майка зъболекарка.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 16:20 от Cuckoo

# 141
Има, но техният процент е нищожно малък. Агресивни, 150-килограмови убийци и побойници от женски пол се срещат забележително по-рядко от мъже побойници.

Куку, ако ще и най-тежкия тиган да взема, с моите 53 кила, всеки средно статистически 80-килограмов мъж ще ме спре с малкото пръстче на лявата си ръка.

# 142
  • при късмета
В повечето случаи, когато жертвата на домашно насилие е мъжа, тормоза е от друг тип. В повечето случаи мъжа е по-силен физически. Има изключения, но си остават такива.
Има, но техният процент е нищожно малък. Агресивни, 150-килограмови убийци и побойници от женски пол се срещат забележително по-рядко от мъже побойници.
Тук вече си абсолютно права, докато го напиша и си го казала.

Затова и си мисля, че като мъжа е жертвата, на самия него му е много по-трудно да сподели или сигнализира, че от там да тръгне някаква промяна.

И да, обичайно те са насилниците. Не само у нас, световната статистика сочи това

# 143
Даун, ще му дойде акъла на младежа и ще се завърне като блудния син. Ама баща му лоша услуга му прави. Чак ми се прииска да го тропна по кратуната с нещо.

И аз на това се надявам. Не разбрах как баща му ме намрази толкова, че да си отмъщава чрез детето. Нямам полезен ход и само дишам дълбоко, но не ми е лесно.

# 144
  • MI
Да, вярно е че на сила хубост не става, но човек според мен е редно да пробва. Аз си признавам, че бих се намесила и то не само за дете, а за всеки по-близък човек - сестра, родители, племенници и т.н. Пък ако не слушат, друго освен да си на линия ко имат нужда не можеш да направиш.Та се чудех аз ли нещо не съм в ред.

Казват, че не са толкова редки случаите на насилие над мъже, но пък тях ги е срам да си признаят дори повече от жените.

Даун, според мен скоро ще му омръзне при баща му, то и прекалената свобода е хубава докато всичко върви добре. После се сещаш че някой е имал право. Simple Smile

# 145
Даун, ще му дойде акъла на младежа и ще се завърне като блудния син. Ама баща му лоша услуга му прави. Чак ми се прииска да го тропна по кратуната с нещо.
Какво точно да направи бащата? Че злорадства не е добре, но иначе - момчето е голямо вече, може да решава сам някои неща.
Иначе и аз мисля, че момъкът ще размисли и ще се върне. Или най-малкото ще се помири с майка си. А за живеенето - нали вече е голям, тъй и тъй скоро ще се отдели да живее самостоятелно.

Наскоро попаднах на това
Скрит текст:
Добро е Simple Smile

# 146
  • София
И аз на това се надявам. Не разбрах как баща му ме намрази толкова, че да си отмъщава чрез детето. Нямам полезен ход и само дишам дълбоко, но не ми е лесно.
Майката е досадницата, дето го насилва да прави разни неща, пък татко - го оставя да се развива накъдето му кефне, нали е момченце. Позната история.
Не ти е лесно, но гледай да си намираш разсейващи занимания, пък сигурно ще му дойда акълът. На колко години е синът ти, 16?

# 147
Какво точно да направи бащата?
Ами например, да не го играе доброто ченге, само и само да натрие носа на бившата. Сигурно е много яко да го играеш готиният татко, който за разлика от оная гад, майка ти, не те кара да учиш и дава само фън, ама може и малко здрав разум и грижа за собствения си син да прояви. Ей така, за разнообразие.

# 148
 Не знам. Аз съм винаги леко скептична по отношение на жертвите на домашно насилие. Все си мисля, че някак си сами са се поставили в тази тъпа за тях ситуация. Познавам един глупав млад мъж, едно време бяхме в обща компания. Намери си една луда, която буквално го срина от психическо насилие в рамките на две-три години. Същата му посягаше, твърдеше, че уж той и посяга, вадеше си ограничителни заповеди, викаше редовно полиция, после го търсеше и пак го тормозеше, а накрая кулминацията беше, че благодарение на нея момчето остана на улицата, защото тя направи така че да го изхвърлят от жилището под наем и взе за нея 3000 или 4000 евро кредит на свое име, които тя си прибра и той изплати за нея. Та който се оставя да го бият и ограбват все пак си е и сам виновен. По принцип ако родителите са на място и се грижат за децата си ще се намесят да защитят както син, така и дъщеря в беда.

# 149
Нищо ново. Жертвата сама си е виновна.  Stop

Общи условия

Активация на акаунт