С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 077
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • при късмета
Аз само да попитам хипотетично, ако е дъщеря а не син и в кандидат зетя се види склонност към насилие пак ли е редно да се мълчи, защото тя е ОК? А ако снахата очевидно има проблеми с наркотици/алкохол? Не че е същото като вегетарианството, просто ми е интересно предвид че доста хора застъпват теза, че никога и при никакви условия не трябва да се намесват родителите щом сина/дъщерята са пълнолетни.
Никога от никой в темата, не е застъпвана тезата, че при абсолютно никакви обстоятелства не трябва да се намесват роднини или който е да е. Напротив. Дори застъпниците на тази теза винаги са казвали, че насилието, физическо или друго е недопустимо и биха се намесили. Наистина не е едно и също.

Katerin*, поред примера с който си се опитала да дообясниш, изобщо не би трябвало да има поредни хвърлени кюфтета, не знам как не го разбираш. Веднъж, добре, ако е много влюбен нямаше да повтаря "издънката". Ако има поредни, то тогава той отговаря напълно на описанието на снахата и няма оправдание да не е и той слабоумен, както се изказа. Иначе и той съзнателно ги хвърля тези пари, като знае какво ще се случи с купеното вкъщи, а го прави за пореден път

# 121
За родителската намеса, мисля, че е много важно дали става дума за момче или за момиче. Ако момичето например, попадне на насилник, може да се намеси човек като ѝ събере багажа и я окуражи да се махне. За момче някак не върви мама да му каже "Миличък, ама това си е насилие да ти метне кюфтетата на боклука". Виж, ако беше дъщеря ми и някой идиот ѝ мяташе храната в боклука, вече щеше да е закопан, а аз да съм се погрижила да имам чудесно алиби.

Сексистка Simple Smile.
Иначе си права. И аз по-скоро бих се разхилила, ако някоя кифла тормози скъпоценния. С дъщеря, не.

# 122
Нели, ама италианките явно не си поплюват. За бит български мъж се сещам само за Генко Гинкин как кака Гинка го запуха с чехъла по главата.

# 123
Скрит текст:
Аз само да попитам хипотетично, ако е дъщеря а не син и в кандидат зетя се види склонност към насилие пак ли е редно да се мълчи, защото тя е ОК? А ако снахата очевидно има проблеми с наркотици/алкохол? Не че е същото като вегетарианството, просто ми е интересно предвид че доста хора застъпват теза, че никога и при никакви условия не трябва да се намесват родителите щом сина/дъщерята са пълнолетни.
Никога от никой в темата, не е застъпвана тезата, че при абсолютно никакви обстоятелства не трябва да се намесват роднини или който е да е. Напротив. Дори застъпниците на тази теза винаги са казвали, че насилието, физическо или друго е недопустимо и биха се намесили. Наистина не е едно и също.

Katerin*, поред примера с който си се опитала да дообясниш, изобщо не би трябвало да има поредни хвърлени кюфтета, не знам как не го разбираш. Веднъж, добре, ако е много влюбен нямаше да повтаря "издънката". Ако има поредни, то тогава той отговаря напълно на описанието на снахата и няма оправдание да не е и той слабоумен, както се изказа.
Иначе и той съзнателно ги хвърля тези пари, като знае какво ще се случи с купеното вкъщи, а го прави за пореден път

Ами, може би таи някаква надежда, че ще й дойде акъла в главата и ще може да си яде кюфтаците спокойно у дома на масата, вместо всеки ден да прибягва до мама, за да се наяде като хората?   Laughing

Както и да е, в темата примера беше еднократен.А аз теоретизирам, не съм имала опит с опърничава снаха.
Нито синът ми (с приятелката) се е оплакал досега, че упражняват някакъв терор върху него.

# 124
  • при късмета
Ако имах дъщеря, не само за сексистка  щяха да ме обявят, но и за ксенофоб. Освен, че няма да си мълча и бездействам, ако е насилник, но и с мюсюлманин щеше да се събере само през трупа ми. тогава само ще ми е все едно.
Мъжете, когато над тях има тормоз, може би по-трудно получават помощ, защото самите те по-трудно искат.
Ако жена, колкото и тормозена да е, в един момент и идва акъла и търси адекватна помощ, си мисля, че за мъж е много по-трудно

# 125
  • MI
Уиш, българи си бяха и двамата, още учех в университета. И на мен не ми се вярваше, ама тази си беше луда за връзване и доста яка. Един път крещеше на балкона с негови гащи в ръка че ще му ги изгори публично, ако не направи нещо. Всякакви случаи знае историята.

Аз питах не ако я бие, а ако виждате че има такива наклонности - примерно започва да я ограничава да не се вижда с приятели, звъни постоянно за да контролира къде е, избухва от нищото и т.н. Ще си мълчите докато не се стигне до събиране на багажа или ще търсите начин да й отворите очите преди това? Или пък с примра с тежки проблеми с хазарт или наркотици - там насилие няма, но проблемът е голям.

# 126
Смята се, че каквото сме направили пред - това. Каквото сама си търпи , нейна си работа.

# 127
  • при късмета
Ако не си научил дъщеря си на подчинение, тя сама няма да го търпи. Няма да допусне мъж да я контролира, ако за нея не е даденост, че така е редно или, че така става винаги, подобна нагласа. И обратното, ако е възпитана да е нормално, то за нея ще е нормално и никой няма да е в състояние да ѝ промени мнението.
За наркотиците е ясно, че няма да има доволен родител, ако детето му има зависими партньор, независимо от пола.
За хазарта вече е друго. Може само да кажеш, че ще дойде момент в който зависимия от хазарт ще завлече и партньора. До колко ще го разбере или повярва си е до човек

# 128
Случая с тези кюфтета си е унизителен поне според мен. Ако някой ми изхвърли нещо направо ще се побъркам. Това в моят свят е страшна обида. И как ще ме постригва, аз да не съм овца?

# 129
  • MI
О, колко случаи има на напълно нормални момичета, които не са възпитавани да се подчиняват, които се оказват в подобна ситуация... Той насилникът ако не е Пешо от Перник с винкело няма веднага да покаже истинското си лице. Разликата е че човек на повече години с опит много по-лесно ще познае червените флагове от момиче на 18 например. Аз не виждам разлика с алкохол, наркотици или хазарт - все си е потенциално много опасно. Иначе според мен във всички случаи освен да говориш нямаш много други варианти щом е вече пълнолетен, въпросът е дали някой би стоял да гледа безучастно.

# 130
Ще се псуваш, ще си ядеш ушите, но нищо не може да направиш.

# 131
Най-най-най-лошото е, ако проблемът е сериозен, а засегнатият, без значение мъж или жена е, се е запецнал като магаре на мост. Например, като сме на хранителна вълна, да стане веган и да си скапе здравето, обаче да е "ни приема, ни предава". Е тогава, родителят и да се скъса, нищо не може да направи. Или ако дъщерята живее с насилник, но си е навила на пръста, че "щом ме бие, значи ме обича". Няма как да я метна на рамо и да я довлека у дома, за да я спася. За такива случаи ще кажа само "Да пази Господ."

А, писали сме едновременно с Трещи.

# 132
Аз оставих яйцето да се оправя както иска. Стигнахме до драматична битка - моята амбиция и неговия мързел.

Изнесе се при баща си. Не мога да кажа, че не рева и не ми е мъчно.Направо ми иде да се гръмна, но си давам сметка, че нищо повече не мога да направя. Да се опрявя. Ако изпадне съвсем ще помогна, но за сега съм го оставила. Баща му се кефи, че "детето" гопредпочита и според мен се проявява като не особено мислещ, но не искам да им се меся.

Ще видим какво има да се случва.

# 133
  • при късмета
Скоро така се случи, че по един или друг начин се оказах много навътре в отношения с насилие. Прибират си хората дъщерята, тя обаче съвсем съзнателно бяга обратно при насилника. Оказа се, че при сигнали в полиция и прокуратура си го разследват, независимо дали жертвата отрича или прикрива съзнателно насилника. Много се изненадах, но има надежда, че можеш да направиш нещо, дори жертвата да е с много, ама много промит мозък.
Сигналите са от майката на жертвата

# 134
Даун, ще му дойде акъла на младежа и ще се завърне като блудния син. Ама баща му лоша услуга му прави. Чак ми се прииска да го тропна по кратуната с нещо.

Общи условия

Активация на акаунт