С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 108
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е, Куку, идеята, че една жена е възпитавана в подчинение и в резултат на това живее с насилник, без да смее дори да се оплаче, не е вманиачаване в защита на жертвите на всяка цена. Не всички са родени с образовани семейства, не всички са получили добро възпитание и подкрепа от тези семейства. Това не ги прави заслужаващи скапан живот.
То важи и за мъжете. Като са видели майка да слугува на татко - какво повече да искаме? Стига да не бие - много си е добър, особено щом носи пари.  Mr. Green

# 166
  • MI
Даун, според мен звънни на сина ти така, просто да го чуеш. Ще му дойде ума в главата, но за съжаление първо трябва да си я блъсне в стената няколко пъти. Не обръщай внимание на мъжа ти доколкото е възможно и просто остави да мине малко време. А за семейство си напълно навреме, нито си остаряла,  хубава си, ако го искаш пак ще стане - от теб зависи.

# 167
Даун, ей така, малко хипотетично, но се поставям на твое място. Ще ме боли, но май няма да си променя мнението.
Децата ни поне малко приличат и на нас, така че, мисля, ще те разбере и ще осъзнае.

# 168
Има една история  тук, бащата на детето всячески се трепа да  прави проблеми на майката,последно привлече сина си при него.Не завърши училище ,последно бе на работа в Англия и  когато го видях, такъв горд нахален поглед ми отправи ,сякаше  постигнал висините.А е умно момче. Сега се върна при майката.Ако няма проблеми с училище може да се затвори едно око, но не и двете.Много са скъпи тези експерименти с децата ,непознати сме ,но и мен заболя.

# 169
Нелия, опитвам се да не му звъня. Искам да видя дали тий ще го направи. Идвса единствено да си взима неща. Оказа се, че и завивка няма при баща си. Струват 20 долара да му се невиди.

Ще се опитам да поддържам някакви отношения, но се страхувам, че в огорчението си ще се превърна в персонаж от Големите надежди.

# 170
Даун, аз съм видна магарица, която не преглъща, но все пак ще те посъветвам да си преглътнеш огорчението сега. Само веднъж. Мисля, че аз бих го направила на твое място.

# 171
  • MI
Даун, помисли за момент за себе си, и ти си човек. Синът ти вече не е толкова малък в крайна сметка, няма да умре от студ, нито ако го скъсат по някой предмет ще е фатално за бъдещето му. Даже може да му дойде отрезвяващо да получи някой шамар от живота. Лошото е че няма как да получаваш информация чрез баща му, но според мен ще му залипсваш скоро. Колкото и да се инати, ти е син. Аз бих пробвала да говоря сериозно с него, да видя има ли друг проблем или просто заради ученето, но чак като се успокоят малко нещата. Докато човек е афектиран може и неща, които не мисли да наговори и полза няма. Наспи се, излез, спортувай, прави нещо което ти харесва и ще те разсее за момента докато стане време да поговорите. Не мисля че имаш друг избор за съжаление.

П.С. Ако ще триеш кажи после да махаме и ние по този въпрос постовете.

# 172
Благодаря ви. Няма да му се обадя. Инат съм си, но няма да спра да го обичам. Надявам се да го разбере един ден.

# 173
Не тъгувай, ще му мине Hug И не влизай в обяснения сега, само ще се изпокарате още повече.
За завивките трябваше да подметнеш да купят нови. Под формата, да си има удобства и в двете къщи, не всеки път да влачи багажи напред-назад... Пък можеше и да се поусети, че там е като на чуждо място. Защото и от пълното премълчаване полза няма. Пуберите все са велики и над битовизмите Wink  
А за обаждането - обади се. Може много да го обичаш, но ако не му го кажеш или покажеш, полза няма. Обади се просто да чуеш как е. Покани го на неделен обяд! Абе, измисли нещо, не се дръж и ти като запънат пубер!

# 174
  • MI
Даун, според мен и той е инат като майка си. Simple Smile Та, според мен, спомни си при теб на неговите години какво поведение е помагало и какво не и действай така. Но от дълго време инат полза няма, не си заслужава нито нервите, нито загубеното време.

# 175
Той бяга от задълженията си. Аз някак не мога да приема това. Явно не се справям. Тъпо е, но.... А съм иначе супер либерална. Той и винаги идва при мен, когато стане драма.Боже, ако знаете как исках да е различно. Сега ще си легна и утре ще се правя на стабилна.

# 176
Хайде сега, не се справяла!? Просто възрастта му е такава, момче е, а и при разведени родители, има повече възможности за клинчене. Единият като го строява или нещо не му е на шест, премята се при другия и обратното. А и за шантаж по-става! Спокойно, бързо ще му мине и пак ще цъфне при теб да ти пили нервите Wink

# 177
Бяга ,защото  е приет другаде ,потупан по рамто и глезен, без другадето да има акъл да прецени ,че вреди.

# 178
Да си кажа и аз, защото съм била в сходна ситуация и зная как боли . Прегръдка от мен и постъпи, както го усещаш. Авторитет не трябва да се губи. Иначе ще започне манипулации пуберът.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 19:26 от tays

# 179
Ще поживеят заедно баща и син и ще видят, че не е както са си го представяли.

Ако е за обаждането - аз бих се обаждала веднъж седмично - в събота или неделя, - със съвсем общи теми за разговор - как си, добре ли си, и аз съм добре, котката скъса пердето и пр.

Общи условия

Активация на акаунт