С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • MI
Ма Ко, аз съм болна на тема организация, макар че не каня хора от три месеца по-рано. И като организираш нещо, ако искаш да е добре направено, си има правила. Едно от тях е като делегираш да проверяваш после кой как си е свършил работата - това и на работа е фундаментално. Особено като знаеш, че някой забравя или "забравя". Ако Яренцето не беше се описала като великия организатор и дъ биг бос, нямаше да започна тази тема. Но щом искаш ти да си шефа и да те слушат за тези неща (нещо изначално погрешно в семейството, ама това е друг въпрос), си поемаш и отговорностите - крайният резултат с всички грешки са си за твоя сметка.

Иначе ако става дума за моята майка се обаждам аз, но да - напомня ми мъжът ми, макар че рядко забравям. Както и аз напомням докато не се уверя че всичко е ОК. Така се избягват подобни драми, а аз държа много на нервите си.

# 271
Аз някак си не ги разделям Яренцето и мъжът и в ситуацията, че и брат му. Все някой можеше да спомене. Може би наистина са се притеснявали, че няма да се приеме добре и са минали по най-лекото съпротивление.

Денят е минал вече и сега да се търси вина, кой е муньо и кой не е излишно. Мисля, че стана ясно, че повечето смятат за редно да се споделят промени в установени навици.

# 272
  • при късмета
Обаче тя няма нужда да делегира на мъжа си задължението да се чуе със собствената си майка, нали? То е предимно негово. А свекървата като не е в организацията, организатора няма задължение да я уведомява за събтия, които ще се случват без нея. Смешно е

# 273
"Чуждата" снаха, след като знае, че всяка година се празнува РД на "чуждата" свекърва що пък си е организирала пътуване точно на РД на свекървата. Дали си признаваме или не, винаги подсъзнателно искаме да откъснем "момчето" от майка му, а тук говорим за рожден ден, който синовете би следвало да уважат. С организирането на заминаване на точно тази дата е станал сакатлъкът и от годините, на които съм сега бих поела уведомяването в свои ръце, след като АЗ съм избрала дати на заминаването.

Сега ще се изпишат 560 страници за това как синът си има задължение към майката, но пропускаме факта на саботаж Laughing от страна на снахата, волен или неволен.

# 274
И с това не съм съгласна. Млади са, обикновено тогава по-се държи на дати. Не е проблема в датата. Искали са да е на рожденния и ден. Аз не виждам проблем.  На мен ми е все тая дали на датата ще се видя с близките си и бих разбрала децата.

# 275
  • при късмета
Синовете може да уважат майка си и като ѝ се обадят на датата. А с лично присъствие при покана. Свекървата ако не ги беше поканила в последния момент, много по-рано щяха да са се разбрали.
Като организираш заминаване, съобразяваш времето за пътя който ти е нужна да изминеш за да стигнеш навреме, не се съобразяваш с друго.
Свекървата драматизира и прави скандалите, авторката променя плановете си за собствения си рожден ден и пак тя виновна и съботажник. Сериозно ли?

# 276
А, аз съм съгласна, че след като синът е поел ангажимент да уведоми майка си, е трябвало да го спази. Но някак не върви хем жената да поеме ролята на Дъ Биг Бос, хем да очаква, че мъжът ѝ няма да се скрие зад полата на боса.

# 277
  • при късмета
Ами практически тя не го очаква. Даже го оправдава и променя плановете си заради него. Аз не бих, но тя го прави

# 278
  • София
...
И Ма Ко дава резонно уточнение, след като мъжът на авторката е поел ангажимента да уведоми майка си, не можем да обвиняваме момичето, че не е съобразила да каже за промяната. Това, че мъжът е забравил, не променя факта, че намерение за уведомяване е имало и авторката съвсем разумно го е счела за нужно. Хайде сега от 9 кладенеца вода се носят, да се оневини забравилия и да излезе жена му лошата, която изключила свеки от празненствата без даже да й каже Wink

Не, снахата не се е съобразила, че майката на мъжа й има рожден ден, организирала си е пътуване.
А дали е обсъдила с мъжа си проблем ли е да пътуват на РД на майка му? Той тогава можеше и да сподели, че го е страх да каже на мама...
Сега обаче тя обвинява мъжа си и брат му, че не били казали на майка си, ама повече брат му, щото мъжът й бил много добричък и все на него му викали(?!)

Не е цвете за мирисане и тя.

# 279
  • София

Свекървата драматизира и прави скандалите, авторката променя плановете си за собствения си рожден ден и пак тя виновна и съботажник. Сериозно ли?

Моля?

# 280
  • при късмета
...
И Ма Ко дава резонно уточнение, след като мъжът на авторката е поел ангажимента да уведоми майка си, не можем да обвиняваме момичето, че не е съобразила да каже за промяната. Това, че мъжът е забравил, не променя факта, че намерение за уведомяване е имало и авторката съвсем разумно го е счела за нужно. Хайде сега от 9 кладенеца вода се носят, да се оневини забравилия и да излезе жена му лошата, която изключила свеки от празненствата без даже да й каже Wink

Не, снахата не се е съобразила, че майката на мъжа й има рожден ден, организирала си е пътуване.
А дали е обсъдила с мъжа си проблем ли е да пътуват на РД на майка му? Той тогава можеше и да сподели, че го е страх да каже на мама...
Сега обаче тя обвинява мъжа си и брат му, че не били казали на майка си, ама повече брат му, щото мъжът й бил много добричък и все на него му викали(?!)

Не е цвете за мирисане и тя.
И не е достатъчно, че снахата до сега винаги се е съобразява ли? Веднъж може да си позволи да организира рождения си ден както иска или не може?

# 281
  • MI
Обаче тя няма нужда да делегира на мъжа си задължението да се чуе със собствената си майка, нали? То е предимно негово. А свекървата като не е в организацията, организатора няма задължение да я уведомява за събтия, които ще се случват без нея. Смешно е
Свекървата е заинтересувано лице в случая и е хубаво и тях да уведомиш като организиращ нещо. По принцип това е елементарно възпитание, който не смята че му е важно може и да не го прави, само после да не се оплаква. А като си великия организатор е хубаво да предвидиш всички подробности - от това че свекървата има рожден ден точно когато пътувате, до това че например има 3 почивни дни и ще има задръствания.

# 282
  • при късмета
Нелия, ще ти задам въпроса по друг начин. Ако твоята майка имаше рожден ден, а вие трябва да пътувате, ще чакаш ли мъжа ти да организира информирането ѝ, да те подсети и теб и да изконтролира дали си го направила? Не, нали, независимо колко стриктен организатор се изкарва.
И пак напомням, че за хората които касае организацията си е поела организацията, само уведомяването на собствената му майка е оставила на мъжа си.
И не, за пътуването и организацията на личния ѝ празник, свекървата в случай не е поканена, съответно не е свързано лице. Независимо кога е нейния рожден ден

# 283
  • София
Може да организира снахата рождения си ден както си иска, като обсъди с мъжа си дали е проблем, защото майка му има рожден ден.
Обаче тя дори не вижда проблем, а и мъжа си не обвинява особено, той бил добричък, та пак майка му виновна...

# 284
  • MI
Нелия, ще ти задам въпроса по друг начин.
Скрит текст:
Ако твоята майка имаше рожден ден, а вие трябва да пътувате, ще чакаш ли мъжа ти да организира информирането ѝ, да те подсети и теб и да изконтролира дали си го направила? Не, нали, независимо колко стриктен организатор се изкарва.
И пак напомням, че за хората които касае организацията си е поела организацията, само уведомяването на собствената му майка е оставила на мъжа си.
И не, за пътуването и организацията на личния ѝ празник, свекървата в случай не е поканена, съответно не е свързано лице. Независимо кога е нейния рожден ден
Аз вече ти отговорих - бихме си напомнили и двамата за подробностите, за да сме сигурни че всичко е свършено. Ако аз организирам е ясно че аз ще следя, ако той организира, той ще следи. Сега стана ли по-ясно? И да, заинтересовано лице е, затова е казала на мъжа си да й каже. И после е забравила, а не се прави така. Да го кажа по-ясно: мъжът й е виновен, но и тя не е невинна в ситуацията. Станалото станало, но е редно да си вземе поука за следващи организации, че да не се чуди после защо все така се получава.

Общи условия

Активация на акаунт