С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 33 172
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • при късмета
Може да организира снахата рождения си ден както си иска, като обсъди с мъжа си дали е проблем, защото майка му има рожден ден.
Обаче тя дори не вижда проблем, а и мъжът си не обвинява особено, той бил добричък, та пак майка му виновна...

Повече от ясно е, че са го обсъдили. Мъжа ѝ знае, че ще се пътува, даже и брат му е поканен, как да не му е ясно?

Нелия, самата ти вчера попита дали ще защитиш дъщеря си, различно от защитата която ще окажеш на сина си. Сама си отговаряш на въпроса, но не го осъзнаваш. Докато на мъжете се търсят оправдания за всяко нещо от най-дребното до най-сериозното, ще е така. ти самата в момента опитваш и нея да изкараш виновна, че мъжа ѝ забравил и ти му търсиш всякакви оправдания. Не може все жените да са виновните, да се съобразяват, да планират и да отговарят за всичко. Докато има жени като теб, не само съгласни с това, но и опитвайки да убедят другите в правотата си, ще има майки, които по различен начин ще възприемат зетьове и снахи. И ако снахите не ги харесват само защото са такива, то зетьовете ще считат за истинска потенциална заплаха за психическото и физическо състояние на дъщеря си. И жени, които няма да са съгласни, че мъжате трябва да се оправдават, вместо да си поемат отговорностите.
Оправдаваше се и мъжа на Ганели и беше важно, че искал дете, независимо, че него изобщо не сме чули.
Не вярвам, че анадолското мислене се завръща с пълна сила, вместо да бъде тотално отхвърлено

# 286
Абе да вземе тая свекърва да си смени рождения ден, че да не създава напрежение. Толкова е просто значи, как не се е сетила до сега.

# 287
  • София
Мъжът й е информиран, че ще пътуват, ама дали е обсъдено проблем ли е, съмнявам се.
Щом той се е направил на ударен и не е казал на майка си...
То ясно, че мъжът е смотан, но и нейното е доста неуважително към майка му.

# 288
  • при късмета
Мъжът й е информиран, че ще пътуват, ама дали е обсъдено проблем ли е, съмнявам се.
Щом той се е направил на ударен и не е казал на майка си...
То ясно, че мъжът е смотан, но и нейното е доста неуважително към майка му.

Не е нужно да се обсъжда дали е проблем, когато само е трябвало да информира майка си, не да ѝ иска разрешение. И той не се направил на ударен, а просто е забравил и от там идва всичко, а не е едно и също.

Да проведеш разговор с майка си не е уравнение от ядрената физика и няма нужда някой да те контролира дали си го направил. Всеки възрастен човек, сутрин като стане си прави план за деня, така, че да изпълни поетите си ангажименти. Сам и на своя отговорност, това е нещо елементарно, което всеки възрастен прави. Не може да държиш отговорен друг, че не те подсетил, че не свършил твоята работа, както и да прехвърляш отговорностите си. Особено за нещо подобно, което е ежедневие. направо не вярвам, че оправдавате такъв мъж. Начело с авторката

# 289
  • София
Да, бе, забравил на майка си рождения ден, друг път!
Как да не е нужно да се обсъжда? Елементарното възпитание изисква да уважиш рожден ден или друг празник на близките си, пък дали майка или свекърва...
Не зная къде прочете да оправдавам сина.

А представяш ли си, ма ко, майка му да си беше организирала грандиозно парти за РД на датата на снахата, щото тогава се пада почивен ден примерно, и да каже О, снаха, извинявай, настъпих ли те? Той синът ми е забравил да ти каже. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 290
Онзи ден четох една тема на Яренце и по обясненията там си казах, че скоро ще я чета в СО, ама не съм предполагала, че толкова скоро и баш в тая тема.
Смятам, че е груба постъпката спрямо свекървата. Във всяко семейство/род си има неписани правила за канене/нека е не и кога/колко време преди събитието се случва това. Аз съм такъв любител на желязната организация, че ако си играем на "аз първа казах, ПЪК", останалите няма да празнуват и решават до 2021, понеже съм ги изпреварила с планиране поне с няколко обиколки. Понеже планирането е любов, с основната организация на празници, посещения, билети, подаръци се занимавам аз след като сме направили основния план. Ако искам да ме похвалят в бг-мама и да се боря за световната справедливост, да, ще тръгна с рогата напред, тегля майната на всички около мен и правя се на ударена кое на кого е ангажимент, но ако искам да си запазя отношенията с хората добри, ще гледам малко по-дипломатично и меко да разреша ситуацията, защото съфорумките ще ме потупат по рамото във форума, ама реално ще живея в напрежение.
Прогнозата ми е, че тепърва ще четем и ще се запознаваме с "дребни" казуси на Яренце, но все някой друг ще е крив, само мъжът - не.

# 291
  • при късмета
Да, бе, забравил на майка си рождения ден, друг път!
Как да не е нужно да се обсъжда? Елементарното възпитание изисква да уважиш рожден ден или друг празник на близките си, пък дали майка или свекърва...
Не зная къде прочете да оправдавам сина.

А представяш ли си, ма ко, майка му да си беше организирала грандиозно парти за РД на датата на снахата, щото тогава се пада почивен ден примерно, и да каже О, снаха, извинявай, настъпих ли те? Той синът ми е забравил да ти каже. Stuck Out Tongue Winking Eye
Тогава пак сина трябва да го отнесе, а не снахата, нали? А тук се изписаха страници, как задължението да се информира свекървата било на снахата. Аз отначало казах, че той е виновния в цялата ситуация.
А свекървата, ако е тръгнала да организира грандиозно парти е длъжна да информира своевременно, а не в последния момент.
Аз лично, не бих си променила плановете и отложила пътуването, нито ще оправдавам мъжа си. Напротив, през носа ще му излезе забравянето, че да се сети другия път. А ако трябваше да следя дали такива елементарни ангажименти е свършил, то изобщо нямаше да ми е мъж. И тръшканиците на свеки нямаше да търпя, в прав текст ще кажа, че поне веднъж мога да очаквам от нея да се съобрази с моя РД, както аз съм се съобразявал с нейния толкова, че да стане даденост и очаквам същото и от нея занапред, че да е честно

# 292
  • София
Цитат
А свекървата, ако е тръгнала да организира грандиозно парти е длъжна да информира своевременно, а не в последния момент.
Е, свекървата е длъжна да уведоми своевременно, а на нея и казват в момента, в който ги кани на своя?

И какво толкова се е съобразявала с рождения ден на свекървата, че я е удостоила с честта да се яви на гости, пък и сина й да доведе? Joy
Ама от тук насетне, край! Само сечено за свеки и организирани пътувания ден предварително Sunglasses

# 293
  • София
Няма как да кажем дали Яренце нарочно не е подсетила мъжа си или просто е оставила на него и е забравила за свеки. Обаче има ДВАМА братя, които са могли да помислят за майка си.
Ще повторя, че ми е смешно възрастен човек да се тръшка, че не е неговото.  Както ми е смешно да се жали голям мъж, че се връзва на фасоните на майка си, вместо да я посъветва да отложи РД с 1 седмица. Дори мъжът да е Миуто
Свекървата не е зле да забравя, че тя все повече ще има нужда от тях, а те все по-малко от нея.
Не обичам хора, които държат на своите планове, ако ще светът да свърши на тази дата, но при такова пътуване не е зле да се организират по-отрано.

# 294
Цитат
Е, свекървата е длъжна да уведоми своевременно, а на нея и казват в момента, в който ги кани на своя?

И какво толкова се е съобразявала с рождения ден на свекървата, че я е удостоила с честта да се яви на гости, пък и сина й да доведе? Joy
Ама от тук насетне, край! Само сечено за свеки и организирани пътувания ден предварително Sunglasses

Абе, четат избирателно. А, и не е в последния момент - до петък са няколко дни.

# 295

Хм, дали е възможно в това изречение думата "свекървата" да се замени с думата "снахата" или задължението се отнася само и единствено до свекървата?

# 296
Ясно е, че има предистория, която е спестена тук.
Досега всяка година празнували заедно, обаче сега биг босът решила двамата сина на свекървата да прекарат рожденния ден на майка си в Гърция ли беше...
И всичко това в дълбока конспирация.

# 297
  • София
Като се появят малки яренца и като почне едно организирано пътуване, мероприятия, водене на детска градина , училище и прочее, ще видим кой от кого има по-голяма нужда...Stuck Out Tongue Winking EyeSunglasses

# 298
  • София
Като е всяка година, значи ли че и отсега ще е всяка година, докато свеки се спомине? Аман от традиции, те са в семейството на свекърите, не в семейството на Яренце и мъжа й.
Писала съм в друга тема как свеки каза: "Разбрах, че работата е сериозна, щом Х. (ММ) излезе с Cuckoo на ИД на баща си". Аууу, голям праз. Човек на 24 години пропуснал веднъж трапеза с родителите заради гадже. Сякаш е ИД на английската кралица
Помните ли темата за юбилея на мъжа на авторката (в ресторант с роднини от провинцията), а той едва ли не обвинявал детето в егоизъм, защото иска да отиде на някакво състезание и няма как да присъства?

Последна редакция: вт, 09 окт 2018, 13:24 от Cuckoo

# 299
  • Бургас
Ясно е, че има предистория, която е спестена тук.
Досега всяка година празнували заедно, обаче сега биг босът решила двамата сина на свекървата да прекарат

Сигурно защото до миналия рожден ден са били само гаЖенца, а от тази година е официална снаха. И е решила да покаже кой е Биг Бос-ът вече. Joy

Общи условия

Активация на акаунт