С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 32 133
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ако имаш нерви, може цяла сценка:
Г: Здравей!
С: мълчи
Г подвиква: Чу ли ме, че казах здравей?
С:....
Г: Носи се слух, че не съм те поздравявала и понеже не е вярно, помислих, че просто слуха ти изневерява, затова исках да се убедя

# 586
  • при късмета
А всъщност е много забавно упорито да поздравяваш с леко иронична усмивка такъв човек, но е само за ценители със здрави нерви. Не, няма да те помисли за глупак, а ще се чуди опасен луд ли си или просто се подиграваш. Пробвала съм. Wink Да не говорим, че ти продължаваш да си възпитан, а той става пълен простак в очите на всички други. Виж, иначе и двамата падате на едно ниво. Да не говорим че в случая всъщност се оказа че мамин златен е основния проблем, ама е по-лесно да се концентрираме на майка му. Всъщност не ние, засегнатите.
Ако честа сте на обществено място, би сработило. За конкретния случай, обаче изобщо не се отнася. Контактуват ограничено и така да се каже на територията на свекървата. Или на семейни събирания или във фирмата. Т.е. пред зависими по един или друг начин от нея. Та и някой да я помисли за глупачката, няма да го покаже. А и отношението всички си го знаят и семейството и подчинените, така, че пак Ганели би излязла слабата и глупавата, че го търпи, че не е в състояние да се защити, че и тя наравно с другите е в подчинена позиция и т.н. По-скоро ако я игнорира пред подчинените ѝ би имала по-голям успех
За конкретния случай, подробностите не дават много възможности за действие.

# 587
  • MI
Мако, те ако я мислят за глупава е заради съвсем друго, не защото поздравява свеки и го знаеш много добре. Simple Smile И да, не е малко вероятно да е така, но тя сама си го е избрала. Иначе специално за поздравяването, ако е учтиво-ехидна поне на себе си ще донесе малко удовлетворение да гледа неразбиращо-разярената физиономия на свекървата. Ако спре да поздравява, останалите няма да мислят че е силна, а най-вероятно че са от един дол дренки и си подхождат и-де-ал-но.

# 588
  • при късмета
Да де, но в този случай изобщо няма значение какво мислят останалите. Никой не може да каже, защото или е от семейството на свекървата или ѝ е подчинен. Те не общуват извън този кръг

# 589
  • MI
Е то оставаше и да започват останалите да казват нещо, че съвсем да се омаже положението. Grinning Той този дето трябва да каже не казва, другите какво казват какво значение има? Важното е тя поне да не се товари и да си запази нивото, а не да става Сиганска работата съвсем.

# 590
  • при късмета
Напротив. Проблема е, че мъжа ѝ изобщо нещо казва. Веднага ѝ снася от какво се е оплакала маминка, вместо да ѝ го спести. Защото дори не си помислям да сложи майка си на място

# 591
  • MI
Е, да де, според теб кого визирах в "този който трябва да каже не казва"? Simple Smile Само дето неговата работа тя не може да я свърши, не само що се отнася за маминка.

# 592
  • София
Мисля си, че когато човек отива на чужда територия, когато влиза в чужда фамилия чрез мъжа си, трябва съвсем трезво да си даде сметка, че техните обичаи са тези, които ще бъде принуден да зачита.
Толкова е просто. Какъв смисъл има да се нахъсва снахата да отвоюва специално уважение от свекървата?
Или да притиска мъжа си да се конфронтира, само и само да покаже, че е на нейна страна?
Толкова ли е трудно да се види как останалите снахи и зетьове, и синове и дъщери се отнасят с майка си и да се прави като тях?
Ама, не- друго си е да се трупа неприязън, да се репчиш, че да покажеш как не падаш по- долу от нейната тъпота.
Не го разбирам, честно.

# 593
Съгласна съм с мнението на АбсурТ, но с едно уточнение- за разлика от другите снахи, Ганели е таргетирана като "страшната разведена източноевропейка с дете от предишен брак". Този етикет доста изкривява погледа към нея.

# 594
  • при късмета
Защото никоя съвременна жена не смята, че влиза в друга фамилия, омъжвайки се. И ако изобщо се влизаше в нея, то не би трябвало да ти е чужда.
Или какво, снахата е някакъв нявлек, довлекла се в чуждата фамилия и е абослютно задължена да търпи всякакво отношение, пренебрежение, тормоз и всичките задължения са нейни?
Да бе да, в Анадола може и така да е, по белия свят е друго

# 595
За тези който казват че въпреки всичко биха поздравили едва ли биха го направили на мое място след всички обади .А иначе мъжът ми и е казал че скоро и той ще спре да я поздравява..

# 596
  • MI
То и отношението на свекървата към Ганели е било специално така да се каже, но  с ей това съм напълно съгласна:
Ама, не- друго си е да се трупа неприязън, да се репчиш, че да покажеш как не падаш по- долу от нейната тъпота.
Не го разбирам, честно.
Писали сме с Уиш едновременно. Simple Smile

Мако, зависи за какъв човек се омъжваш. Тя е влязла в това семейство, определено.

Ганели, аз много неща не бих изтърпяла, та въобще нямаше да се стигне до този момент. Wink

# 597
Мако, особено в Италия, влизат и ушите им пукат.

Ганели, аз бих поздравила. Не като поздрав, а като натриване на носа. Бих го направила толкова високомерно, че да я накарам да се почувства като цигане пред английската кралица.

# 598
Мисля си, че когато човек отива на чужда територия, когато влиза в чужда фамилия чрез мъжа си, трябва съвсем трезво да си даде сметка, че техните обичаи са тези, които ще бъде принуден да зачита.
Толкова е просто. Какъв смисъл има да се нахъсва снахата да отвоюва специално уважение от свекървата?
Или да притиска мъжа си да се конфронтира, само и само да покаже, че е на нейна страна?
Толкова ли е трудно да се види как останалите снахи и зетьове, и синове и дъщери се отнасят с майка си и да се прави като тях?
Не го разбирам, честно.
Абсурт пак се изказваш неподготвена другите нямат деца от предишен брак и са италянци.И защо мислиш че не съм опитвала да се държа като тях че и по добре

# 599
Ганели имам приятелка омъжена в Италия, нито е разведена, нито с деца и пак получава същото отношение. Та се чудя всички ли италианци са такива??? 

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 00:33 от Kaya

Общи условия

Активация на акаунт