С какво ви дразнят свекървите - тема 99

• 32 411
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
И аз ако поздравявам някой всеки път, а той всеки път се обръща на другата страна, и аз ще престана. То възпитание, възпитание, ама и от другата страна трябва да се отговаря с възпитание.

Точно!  bouquet То и аз съм свекърва, ама тая на Ганели ми идва вповече! Даже от солидарност не мога да ѝ тегля една защита. Simple Smile Бива, бива, но помислете и за момичето, чак пък на всичките ѝ лошотии да демонстрира добро възпитание, прекалено е. Че поне да разбираше от това свекървата, ама явно е решила просто да се налага, а това, дето тя демонстрира, хич не е възпитание, за добро да не говорим. Аз все им се чудя на такива, не мислят ли за собствените си деца, не може да тормозиш снахата и да си мислиш, че синът ти ще плува като бъбрече в лой /израза скоро го научих от един съсед, та и ми хареса/, отразява се всичкото това на отношенията между двамата, синът не оставя незасегнат.  Peace

# 571
И аз ако поздравявам някой всеки път, а той всеки път се обръща на другата страна, и аз ще престана. То възпитание, възпитание, ама и от другата страна трябва да се отговаря с възпитание.
А аз не бих престанала. Не за друго, а защото имам претенции, че струвам много повече от отсрещната страна, следователно не мога да си позволя да съм простафунгел като нея. Моят поздрав би бил изключително формален и натриващ носа.

# 572
Повярвайте ми много е трудно да се общува с подобно куку! Аз също не бия я поздравила при такова поведение!

# 573
Оф, от 9 кладеца вода ще донесете, само и само снахата да е права. И то за какво!? Щото е много трудно, като влезеш някъде или срещнеш познат да кажеш "добър ден"!
Основни правила на добро поведение при наличие на първите 7:
 - Малките поздравяват големите;
 - По-младите поздравяват по-възрастните;
 - Мъжете поздравяват жените;
 - освен ако мъжът не е доста по-възрастен или висшестоящ;
 - подчинените поздравяват шефовете си.

Нито е толкова сложно, нито толкова трудно.
ПоздравИ, пък после мълчи като пукал, щом ти харесва или искаш!

Въобще - добре възпитаните поздравяват, останалите си намират оправдания

# 574
Повярвайте ми много е трудно да се общува с подобно куку!
О, аз изобщо не говоря за общуване. Имам предвид формално произнесен поздрав с ледено-учтив тон, докато подминавам въпросната.

# 575
Повярвайте ми много е трудно да се общува с подобно куку!
О, аз изобщо не говоря за общуване. Имам предвид формално произнесен поздрав с ледено-учтив тон, докато подминавам въпросната.

Наистина ли ще продължиш да поздравяваш ако някой демонстративна ти се обръща на другата страна? Честно! Или на 20-я път ще кажеш айде стига толкова?

# 576
  • при късмета
Да, възпитания поздравява. Но това не го задължава да търпи неуважение. Унижава се по този начин и показва, че могат да се държат с него както си поискат. А системното неотвръщане на поздрави си е именно унижаване и пренебрегване. В такъв случай и ти не дължиш уважение, дори добро възпитание не дължиш. Игнорираш и пренебрегваш, както се отнасят с теб и толкоз.
А аз не бих престанала. Не за друго, а защото имам претенции, че струвам много повече от отсрещната страна, следователно не мога да си позволя да съм простафунгел като нея. Моят поздрав би бил изключително формален и натриващ носа.
Мисля, че подобно поведение ще доведе то там, че да изглеждаш глупаво. Направо глупав, а не глупаво. Всеки схваща отношението и да се държиш подмазвачески, пред някой който целенасочено се държи грубо, неуважително, подигравателно или нещо подобно, не прави него невъзпитан, а теб глупав и незнаещ как да се защити или отговори

# 577
Оф, пак да обясня. В такива случаи аз НЕ ПОЗДРАВЯВАМ, аз изсъсквам ледено "Добър ден", докато профучавам с навирен нос покрай въпросния човек. Целият ми вид и тон са красноречиви, че нито поздравявам, нито очаквам отговор.

# 578
  • София
Учете се, мами- етикетът е забавно нещо.........

# 579
  • при късмета
Ако имаш възможност да профучиш, добре. Но последната среща която разказа Ганели, не ѝ дава тази възможност. Тя е била при девера си, стои си в стаята и се занимават там са каквото си имат работа и свекървата е тази, която влиза. Тя не може да стане и да хукне. Ако и тази среща е била при подобни обстоятелства, няма как да стане.

# 580
Уиш, по - скоро бих ѝ казала Довиждане 👋, отколкото Добър ден.
Те такива като нея дори няма да те разберат.
Ще си кажат, че щом ги поздравяваш всеки път, значи очакваш отговор. Т. Е.  ти пука дали ти отвръщат или не.
Ми не ми е важна, ама хич.
Само пренебрежение на такива.

# 581
  • Бургас
Аз пък всеки път бих я поздравявала с най-мазната и широка усмивка, която имам. Със сигурност би я подразнило повече и няма да има повод да рИве на синковеца си, че я подминавам, като пътен знак. Trollface

# 582
  • при късмета
А, та като реве на синковеца, какво? Жена му реве ли му, че майка му не я поздравява?

# 583
  • MI
А всъщност е много забавно упорито да поздравяваш с леко иронична усмивка такъв човек, но е само за ценители със здрави нерви. Не, няма да те помисли за глупак, а ще се чуди опасен луд ли си или просто се подиграваш. Пробвала съм. Wink Да не говорим, че ти продължаваш да си възпитан, а той става пълен простак в очите на всички други. Виж, иначе и двамата падате на едно ниво. Да не говорим че в случая всъщност се оказа че мамин златен е основния проблем, ама е по-лесно да се концентрираме на майка му. Всъщност не ние, засегнатите.

# 584
А всъщност е много забавно упорито да поздравяваш с леко иронична усмивка такъв човек, но е само за ценители със здрави нерви. Не, няма да те помисли за глупак, а ще се чуди опасен луд ли си или просто се подиграваш. Пробвала съм. Wink Да не говорим, че ти продължаваш да си възпитан, а той става пълен простак в очите на всички други. Виж, иначе и двамата падате на едно ниво.
Indeed, на чист български, екскюз май френч.

Общи условия

Активация на акаунт