RYANAIR -13

• 59 319
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Да питам...за успокоение  Simple Smile като нямам багаж за чекиране/само с ръчен сме/ един час по-рано да сме на летището ок ли е  Thinking Понеже полета е рано и по нощите ще караме,а в тия условия ще е зор...

# 526
Не знам...на нашето летище минахме бавно, а па и на онова в Рим също. Бяхме там 2 часа по-рано и да сме чакали 15на минути само...Ако сте с приорити всички, в Рим може да е се редите и направо да минете, мисля че е дискутирано в темата за Рим Simple Smile В смисъл там да идете малко по-късно( което аз не бих рискувала също Simple Smile , но това е друг въпрос). В Рим Райън имаха 20на полета почти едновременно и всичко ставаше много бавно.
 При нас пък в София има сто проверки Simple Smile и ходиш напред назад...

# 527
  • на път
При последното ни пътуване до Венеция, опашката с "приорити"  беше по-голяма от обикновената. Въпреки това не пожелаха да ни качат куфарите в багажното и в самолета беше кошмар от куфари.
В края на месеца пътуваме за Рим. Взех оферта за семейно приорити, което включва освен ръчния багаж и местата, 2 май големи куфара в багажното. Ние няма да пътуваме с 6 куфара и 4 чанти, но понеже пътувам по женски ( с двете баби и дъщеря), ми хареса офертата.

# 528
  • Пловдив
Благодаря...относително е начи.

# 529
Да питам...за успокоение  Simple Smile като нямам багаж за чекиране/само с ръчен сме/ един час по-рано да сме на летището ок ли е  Thinking Понеже полета е рано и по нощите ще караме,а в тия условия ще е зор...

Ако става дума за летище София - може и да изпратите самолета.
Не бих рискувала.

# 530
  • sf
След треперенето ми, че ще си остана в Милано, на нито едно летище не бих рискувала. По-добре да дремя там, отколкото да треперя по пътя.

# 531
  • на път
 И аз не бих рискувала. На летището в София е кошмар през януари. Българите дето са си дошли с децата от целия свят за Коледа си тръгват по новите си домове. Миналата година на 7 януари, пътувах служебно за Франкфурт без багаж. Такова стълпотворение не бях виждала и лятото в 5 сутринта. Всички се бутаха и пререждаха. Полетът ни беше в 7:30. Явихме се на гейта в 7:40. Слава богу ни чакаха. Казаха ни да отидем до тоалетна, защото водата в самолета била замръзнала. Нямало да има тоалетни и топли напитки. Като се качихме в самолета го изтеглиха насред плаца и го пръскаха с химикали за да го размразят .... Излетяхме в 9. Знам, че се плащат неустойки от авиокомпаниите за такива закъснения.

# 532
  • София
Винаги съм поне 2 часа преди полет на летището, независимо с какъв багаж съм.
На последния ми полет тези с приорити също бяха повече от тези без.

# 533
Аз лятото минах супер бързо за полет до Атина, имах поне 30 минути излишни, но мои познати в друг ден за същия полет им се беше наложило да предреждат проверките, за да не излети самолета без тях...

# 534
  • На брега на реката
Аз не бих рискувала, оставяме си винаги 2 часа. Дори и да минем бързо, имаме достатъчно време за тоалетна, да хапнем, че и да търчим по сменения гейт, че последните пъти все така ставаше. Освен това като летим с Райънеър от София, задължително получавам мейл, че трябва да съм поне 2 часа по-рано на летището.

# 535
При последното ни пътуване до Венеция, опашката с "приорити"  беше по-голяма от обикновената. Въпреки това не пожелаха да ни качат куфарите в багажното и в самолета беше кошмар от куфари.
В края на месеца пътуваме за Рим. Взех оферта за семейно приорити, което включва освен ръчния багаж и местата, 2 май големи куфара в багажното. Ние няма да пътуваме с 6 куфара и 4 чанти, но понеже пътувам по женски ( с двете баби и дъщеря), ми хареса офертата.

Ако говорите за Фемили Плюс, не включва 2 големи куфара на човек, а общо 2 големи куфара за семейството, и две бройки ръчен багаж за всеки от Вас. Ние закупихме Фемили Плюс - две семейства,. по отделно. Нашето семейство е двама възрастни и 2 деца, а другото - двама връзрастни и едно дете. И за двете семейства Фемили Плюс включва два големи куфара общо за резервацията и по 2 бройки ръчен багаж на човек.

В този ред на мисли, тъй като за първи път ще пътуваме с чекиран багаж (до Единбург), колко време предварително трябва да сме на летището (виждам, че се дискутира в момента същата ситуация, но без чекиран багаж)? Винаги сме летели с ръчен, ходим поне 2 часа предварително и си отвисяваме. Нужно ли е повече от 2 часа по-рано да сме на летището заради куфарите?

# 536
2 часа са достатъчни, ако е летище София.
Има няколко гишета на РЕ, бързо приемат куфарите, няма големи опашки.
После на проверката се бавят повече по мои наблюдения.

# 537
  • Пловдив
Пак аз...дали тоя тип раница,Декатлонска е,ще  мине за ръчен багаж?
Размера е 43/15/28 мерено с линия. Мека е...

# 538
  • София
да

# 539
  • Пловдив
и аз тъй се надявам...няма да я препълвам,де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт