Първи клас 2018/2019 - втора тема

• 47 139
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
При нас беше в понеделник.

# 391
  • Бургас
Официално е утре, но заради тържеството при нас беше изтеглено днес. Явно се допускат изключения Wink

А за другото, аз ли съм толкова древна и вече съм забравила... не знам. Мисля си че не беше толкова зле положението и се ступвахме помежду си само, но не са се били и родителите ни. И имахме здравословен страх от други възрастни, от учители, директори и пр. а сега хич не е така :/ 

# 392
  • Бургас
И моя утре ще ходи на,, Аз и буквите,,.
Нашето тържество е на 26 мрт и май няма да мога да отида, че се падам на работа. Поканени са и родителите и госпожите от детските градини! Много мил жест.

Брадата, за това училище нищо не може да ме изненада!

# 393
  • София
И нашите утре са на Аз и буквите.
Празник на буквите ще имат на 28ми, слава Богу, без родители Simple Smile Ще ходят в историческия музей, там ще имат беседа и аниматори, ще изработят пано от букви от различни материали и въобще весело звучи. Купили сме книжка за подарък за всяко дете и книга за подарък на госпожата.

# 394
При нас няма Аз и буквите/числата и т.н. Не го организират от училището.

# 395
Какво е Аз и буквите?

При нас на 29.03 ще имат специално театрално представление или нещо подобно за сбогуване с Буквара Simple Smile без родители.

# 396
  • София
Синът ми ходи на Аз и числата, ще ходи и на Аз и буквите, бях забравила, че е утре. В събота на кенгуруто.

В никакъв случай не оправдавам такива проявления като агресивни родители! Въпросът е дали майката е опитвала всякакви други начини за реакция, дали действително детето й е тормозено? Ако да и реакция няма никаква, нито разбиране - какво бихте направили вие? Някои хора си местят децата. Дано на никого не се случва. Засега при нас нещата са спокойни, единствено ми е казвал синът ми, че когато без да иска са се ударили в главите с едно момиче, две момчета са го ритали и са се опитали да счупят часовника му. Бях на косъм да говоря с учителки, родители и т.н., но тъй като е инцидентно, а и той самият не беше особено впечатлен, не взех отношение. По мое време си се биехме, не съм водила майка ми или баща ми.

Споделете какво правят децата ви по физическо. Нашият учител ме дразни много! Момичетата сами в салона, за момчетата само футбол и то без да ги тренира, а само ги пази да не се изпокарат и нещо по-лошо, на един стол до охраната. За мен това не е полезен час по спорт и мисля да повдигна темата на родителската. В крайна сметка който иска футбол си ходи допълнително на футбол, физическото не би трябвало да е само да мине време.

# 397
  • София
Нашият "Празник на буквите" е днес. Много е развълнувана, току повтаря стихчето си Simple Smile

# 398
Не знаех колко видоизменен е този празник! При нас ще се отбележи с купон.

# 399
  • София
При нас е рецитал и ще има театър.

# 400
И при нас ще има някакво тържество в училище, събирахме пари и за аниматори. За мен е напълно излишно. После се чудим защо на баловете вдигат цели сватби. Не виждам да е кой знае какъв празник това, че децата научили буквите. Не са направили нещо велико все пак. Но мнението ми се дължи и на факта, че тя е ангажирана и след училище и всичко, което ни разбутва графика ме вкарва в допълнителен стрес.

Maidenly, когато са с господина знам, че са винаги в салона и повечето случаи правят състезателни игри. Разделят се на отбори и т.н., което за мен е ок. Когато са с госпожата, ако са в салона - правят лицеви опори, коремни преси, кълбета и други упражнения. Сега вече излизат и на двора. Там бягат, учат хора, играят на народна топка, дърпане на въже, федербал. Ако се съберат два първи класа на двора за физическо ги смесват, защото ние сме с малко момчета и не могат да играят футбол. Децата се познават повечето и им е забавно.

# 401
  • София
Не виждам да е кой знае какъв празник това, че децата научили буквите. Не са направили нещо велико все пак.

За мен пък точно това, че са научили буквите, че могат да четат и са поставили началото на грамотността е нещо изключително специално и хубаво и самите деца са много горди. Вкъщи 24ти май винаги се е тачел повече от 3ти март например. Всичко обаче е въпрос на усещане.
Радвам се, че няма да строят децата да ни рецитират стихчета пред дъската, защото така по-скоро имат усещане за изпит и вместо наистина да отпразнуват тяхното постижение, имат допълнителен стрес и натоварване.
Моята на Аз, природата и света има 47т, на Аз и числата 50т, днес ще видим какво ще измъдри. Ако е концентрирана, няма проблеми по БЕЛ, но ако й е един от онези дни, в които нищо не знае, ще е тотал щета Smile

Vili Dim., това са поредица от състезания, организирани от Сдружението на българските начални учители. Състезанията са по Рисуване, Околен свят, БЕЛ и Математика, ако някой събере поне на 2 максимален брой точки, демек 50, се явява на Финалното състезание, което е безплатно, за разлика от другите 4, които са по 6лв. Състезанията са изцяло на училищно ниво, тоест не са на принципа на Кенгуру, СМТ или КМС и са прекрасен начин всяко дете да оттренира ситуацията на изпит/състезание, без да се шокира от сложността на тестовете. Другият им плюс, е че се провеждат в учебно време в училището на детето и не си ангажиран с водене и чакане. За съжаление, не всяко училище ги организира. Има още една подобна поредица от състезания  на същия принцип - Таралеж, но и те не са във всяко училище.

# 402
Аз лично смятам, че наистина е голямо нещо това, че са научили буквите. Гледайте го през призмата на 7-годишни деца. Променя целия им свят...!

# 403
  • София
Абсолютно,откриват един нов свят чрез четенето.

# 404
  • София
Абсолютно,откриват един нов свят чрез четенето.
Горе долу това написах на всяка книжка, която ще им подарим за празника Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт