Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 52 💄

• 76 260
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сестра ми е с много суха кожа, бях и подарила крема на Жая с маслина и каза, че  се отразява страхотно на нейната кожа и иска още един.Smile

# 106
Аз ползвам Билка с бяло грозде и съм много доволна. Взех си и серума от същата серия, но след няколко нанасяния кожата започна много да ми се омазнява и ще го спирам. Само с крема бях много добре. Кожата ми е нормална, та затова предполагам, че серумът ще е подходящ за много суха кожа - моята стана ужасно мазна. Сега си търся крем за комбинирана кожа, тъй като контурът ми е сух, а Т-зоната ужасно мазна Disappointed и ще прочета от предишни теми, но ако имате някакви препоръки, ще бъде много благодарна Flowers Hibiscus

# 107
  • София
Моля препоръчайте ми крем за много суха кожа до 20 лв. ......
1) авия дневен и нощен с роза и хума
......
Другото, което искам да помоля е, ако сте попадали на щадящ течен сапун за сухи ръце, също да споделите- дали на Дав има разлика например от този на Медикс, Тео и пр.?
Аз ползвам този крем на Авиа

Със смесена кожа съм и ми понася добре, ако прекаля прави кир-ефект. Смятам, че не е достатъчно богат за много суха кожа.
За течен сапун за сухи ръце, аз съм доволна от Медикус сензитив. Имах един любим от Лидл , но го спряха.

# 108
Благодаря много за мненията, момичета! Бях се засилила за Авия, тъй като имам приятелка,  която може да  са ме снабди с  него, но ще се откажа. Ще изчакам и някой като с моята кожа да се включи.
Другите кремове, които съм набелязала са на билка ( но серията с пъпеш), тъй като имам измивния гел и съм много доволна от него-сваля грима от раз и оставя кожата мека и еластична.
Другият крем е на Рубела- youthful beauty rich.
Като цяло съм фен на българската козметика. Много ми допада на биофреш цялата серия натаура, но в момента ми идват над бюджета. Simple Smile
За течния сапун на Медикс и Тео ми изсушават.

# 109
Момичета, търся заздравител за нокти /по възможност без вредни съставки/, както и крем, масло за кожички. Препоръки?

# 110
Ето този течен сапун е разкош, но в БГ е 3 лв. Има и 300 мл. с помпа, той не помня колко струваше.
https://www.dm.de/balea-med-waschlotion-ph-5-5-hautneutral-seife … 010355090706.html

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 00:41 от Flo Ann

# 111
  • Бургас
Аз ползвам течните сапуни на Балеа, за мен не изсушават,пробвала съм този с мед и мляко и този с лимон и джинджифил. За суха кожа бях чела доста добри мнения из форума за кремовете на Арома.Иначе за кремовете на Авия и аз мисля,че не са за суха кожа,хумата матира.

# 112
  • Стара Загора
nteri, за много суха кожа препоръчвам:
- концентрата на Yoghurt of Bulgaria - за цяло тяло е, така че спокойно зимата ще избуташ с него. Опаковката е 150 мл. Невероятен беше при мен при белещи се направо участъци.
- дневния крем с арганово масло от Victoria beauty
- Yves Rocher Hydra vegetal за суха кожа, който е в бурканчето
https://bonjour.bg/dnevna-grizha/656-hydra-vegetal-edulis-krem-z … a-kozha-50ml.html
- Avon Nutra effects Daily cream SPF 15 заедно с нощния гел крем при мен работят прекрасно в студените месеци;
- Yvea Rocher Nutritive vegetal маската, аз я ползвам вечер като крем и е прекрасна!
- Avon Anew Overnight hydration mask, която е с хиалуронова киселина и ползвам също като нощна грижа, много е хидратираща!
- Ziaja с козе мляко, но си е тежка серия. На майка ми взех околоочния и го пробвах, мазничък е. Някой от кремовете за лице тествах преди, хареса ми, но ако се придържаш към възрастовата граница на опаковките, няма да е ок за теб. От маслиновата имах околоочния и ми допадна. За 24 год. е ок. На две колежки го купих и също им хареса. Ако ти е мноого сух контура, дай шанс на Козата. Blush
Много харесвам и Кралската кадифена колекция на Орифлейм, богати и силно подхранващи формули. Само състава им малко не ми допада, но иначе работят перфектно при мен.

# 113
  • София
За течния сапун на Медикс и Тео ми изсушават.
Препоръчвам ти детски течен сапун. Аз ползвам с дъщеря ми патето на Хип (то е измивна пяна) и съм много доволна.

# 114
За много суха кожа бих ти препоръчала да отидеш в аптеката. Авен и Юриаж имат много добре разработени формули точно за този проблем.
Иначе от дрогерийния клас Микса предлагат такива кремове, но лично аз с никой техен продукт не мога да се спогодя.

# 115
  • Пловдив
nteri, за много суха кожа препоръчвам:
- концентрата на Yoghurt of Bulgaria - за цяло тяло е, така че спокойно зимата ще избуташ с него. Опаковката е 150 мл. Невероятен беше при мен при белещи се направо участъци.

Наистина е чудесен.

# 116
  • София
Аз ползвам течните сапуни на Балеа, за мен не изсушават,пробвала съм този с мед и мляко и този с лимон и джинджифил. За суха кожа бях чела доста добри мнения из форума за кремовете на Арома.Иначе за кремовете на Авия и аз мисля,че не са за суха кожа,хумата матира.
Да. Крем с хума няма как да бъде за суха кожа.

# 117
  • Някъде там
Моля препоръчайте ми крем за много суха кожа до 20 лв. Наистина да е мазен, да прави кожата сочна, еластична и напомпана, поне 5 часа да не ми опъва лицето.
Моля, ако някоя дама, която е ползвала маслото на Алверде с шипка ( с роза на опаковката)и й е добре, да се включи с препоръка за крема, какъвто ползва. Тъй като на мен ми е много добре маслото, но фон дьо тена ми няма издържливост върху него.
На 24 години съм, ако има значение. Спряла съм се на:
1) авия дневен и нощен с роза и хума
2. Някой на биотен, но не знам кой ще е толкова мазен
3. Крем на Ив роше, мисля, че веджитъбъл се казваше в зелена опаковка
4. Балея с Урея дневен и нощен, тъй като околоочния ми е любим-мазен и напомпващ, надявам се и другите неща от Серията да са така.
Приемам всякакви препоръки стига да са изпробвани лично от дами с много сухи кожи.
Другото, което искам да помоля е, ако сте попадали на щадящ течен сапун за сухи ръце, също да споделите- дали на Дав има разлика например от този на Медикс, Тео и пр.?

За тази сума която може да отделиш може до си вземеш и крем от аптеката.Съветвам те да погледнеш юсерин.Ето тази серия https://www.eucerin.bg/products/dry-skin .

# 118
Благодаря на всички включили се.
Не искам да е от аптечната мрежа, тъй като до скоро работих там и съм пробвала почти всичко дали на тестери или на мини продукти. На Авен и Юриаж ми идват леки като консистенция, на Юсерин не съм фен.
Препоръката за концентрата на Биофреш ми допадна, може би ще пробвам него. За микса същи обмислях за богатия им крем, но не съм срещала отзиви за него.
Ивченцето_91 много благодаря за изчерпателна отговор и отделеното време, ще погледна всички препоръчани неща.
На Арома кремовете мисля, че хвалените за за над 50г. Аз нямам проблем да ползвам за около 30-35, но вече психологическата ми бариерата не по позволява над 50 прекалено голяма разлика от 24 до 50.
 За течните сапуни същи ще ги разгледам.  На хип се води течна детска пяна за ръце ли?

# 119
  • в града на вечния купон
От мен един съвет за маслото от шипка- ползвай го за през нощта, има страхотен ефект.

Аз никога не съм го комбинирала с фон дьотен- изоббщо не съм си помислила за такава комбинация...........

За основа на фон дьотена може да ползваш някакъв лек хидратиращ крем.

Общи условия

Активация на акаунт