Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 129 097
  • 906
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: X
Питай за конкретен продукт, аз имам съдове за готвене от тях (стъклена тава, стоманена тенджера и касерола) и съм много доволна.

# 646
  • София
  • Мнения: 11 489
Да изхвърлям ли тефлоновите?
Имам един много хубав тиган както и голямо канче с дръжка. Честно, супер работа ми вършат Confused

# 647
  • София
  • Мнения: 1 942
Не е задължително да изхвърляш тефлона. Задължително е да се разровиш из Гугъл и да попрочетеш за ползите и вредите от него. После ще решиш дали да го изхвърлиш Wink

# 648
  • Мнения: 1 306
Здравейте, трябва да подменя тавите си за фурна, ровя из нета и загледах икейските предложения, керамични изцяло, стъклени изцяло.
Събирам мнения, в сайта им характеристики и материали са празни от към информация.
Някой да знае нещо за тяхното качество?

http://www.chrom.bg/products/8/%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0%B8

# 649
  • Мнения: X
Хром са си Хром, в Икея също има хубави стъклени, керамични, чугунови и стоманени съдове.

# 650
  • София
  • Мнения: 791
https://www.ikea.bg/products/cookware/ovenware/ikea-365-sad-za-furna/40286736

https://www.ikea.bg/products/cookware/ovenware/hemmabak-tava-za-pechene/10456693

Набелязано

А тези на хром как се поддържат?

Последна редакция: ср, 18 дек 2019, 21:53 от giuli

# 651
  • Мнения: 5
Здравейте, реших да сменям тенджерите вкъщи, но изчетох твърде много информация и съм объркана. От това, което прочетох виждам, че тенджерите от чугун, неръждаема стомана, силарган и се чудя за тези с каменно покритие. Засега чугунът отпада, тъй като е тежък и хубавите съдове ми се струват скъпи. Може ли да ми препоръчате марки и евентуално модели тенджери от неръждаема стомана и да споделите дали силаргана всъщност е толкова добър? Всякакви конкретни препоръки биха ми били от полза Simple Smile Весели празници!

# 652
  • Мнения: X

На Хром съдовете се поддържат лесно, по стандартния начин, могат да се мият в миялна машина, здрави са и не са скъпи. В този смисъл тава от неръждаема стомана ми се струва по-добър избор от тавата на ИКЕА, която се мие само на ръка. Порцелановата така ми се струва ОК, но не съм ползвала такава.

# 653
  • Мнения: 1 656
Има някакви италиански марки в метро, чудих се за тиганите за палачинки. Мисля с каменно покритие са, някой с отзиви?

# 654
  • Мнения: 1 359
Момичета, моля ви помагайте. Съвсем изключих, че в чугуна не се готви нищо кисело и вижте докъде докарах любимата ми лава тенджерка от един винен кебап. Как се оправяше това?

# 655
  • Варна
  • Мнения: 373
Нищо ѝ няма на тенджерата. Не се притеснявай. Това е нормално за тези тенджери. Намажи с малко олио дъното и я загрей. Ще си стане пак черна.

# 656
  • Мнения: 1 359
Благодаря, Тита!

# 657
  • Мнения: 17
Здравейте, приятели! За прът път се включвам в темата и ще се радвам да ми помогнете. Накратко казано - ще сменям цялата посуда, защото всичко е повече от критично, не съм новак в готвенето, но карам по инерция и до сега съм готвила все тефлонови или железарии от мама, дори не знам какви...взех си един уок с каменно покритие на БРИО СТОУН, но не го пазих и го надрасках, иначе съм мн доволна. Сега като чета...разбирам много неща, но и много се бъркам. Бях решила да си взема цял комплект, за да ми е по евтино...но пък май няма да е добре така, защото за различните неща ми трябват ралични май...какво ще ме посъветвате като марки? Бях се навила да е стъклокерамика всичко http://shop.gamaelit.bg/product/komplekt-3-broq-sadove-visions-o … ohtxyv#ad-image-0 но пък...не знам дали няма да ги начупя набързо както съм свикнала ..ако ги нагрявам бързо или на мокро...а и не знам дали няма да залепва за тигана...другото харесах това https://www.mixstoki.com/komplekt-tendjeri-sofram-9 и https://www.freshmarket.bg/healthy-products/special/tigan-risoli … zalepvasht-detail, но тук четох, че не е ок алуминия в каквито и да е форми дори да има покрития след него...Харесах и този тип порцеланови съдове https://smartliving.bg/produkt/%d0%ba%d0%b0%d1%81%d0%b5%d1%80%d0 … be%d0%b4-%d0%b46/, но не намерих много инфо за тях. Иначе за палачинки мислих да инвестирам в един чугунен...и евентуално да го ползвам и за др неща понякога....но като цяло въпроса ми е за ежедневната посуда - може ли да препоръчате нещо конкретно?

# 658
  • Мнения: 3 610
Виж продуктите на Pуrex в амазон..
Произведени от   витрокерамика  в която няма олово.Да питам за марката Силит някой мнение?

# 659
  • Мнения: 17
Виж продуктите на Pуrex в амазон..
Произведени от   витрокерамика  в която няма олово.Да питам за марката Силит някой мнение?

Това значи ли, че в стъклокерамиката или само керамичните има олово?

Общи условия

Активация на акаунт