Лежащи мами - 42

• 50 182
  • 772
  •   1
Отговори
# 525
Аз серклаж нямам, но се надявам да нямам контракции, които да не усещам. И аз съм тази седмица на лекар, дано се всичко да е наред. monamour, колко време продължават болките и колко начесто са?

# 526
Пипи, болките ми са менструални, вчера нямах грам. Продължителни са за това не мисля ,че са контракции. Включително на спешен преглед съм била с такива болки и не отчитат контракции... Не знам какво да мисля. Според едни съм с чувствителна матка, според други било нормално, според трети трябва покой и магнезий.
Забелязвам,че пия вечер магнезия в 11, а сутрин пия еутирокс и изчаквам час. Общо взето като ме отпусне вечерния магнезий и болките почват 😕.

# 527
monamour, успокой се. Нищо не може да се направи, освен да влезеш във филм. Ако ще те успокоя имам ги тези гадости- болки, тежест, дискомфорт. Това от доста време. Не съм си подала носа навън, защото не мога да ходя. Не съм си гледала шийката или поне аг-то не ми е казвала сантиметри. Казвала съм, че с първата бременност в 5 месец се изглади, но успях да докарам до 9 -ти.  По законите на Мърфи даже преносих, като последните дни бяха агония. Още малко , моля се -8 седмици поне. Вярвам, че ще стане. Само не се напрягай, става по-лошо.

# 528
  • София
Arven89 съжалявам, желая ти бързо да се възстановиш - психически и физически 🤗
happy_feet стискам палци да устискате поне до 2000 гр., може и повече 🤗
Стискам палци на всички лежащи момичета 🤗

Момичета, изписаха ме днес от болницата. Шийката продължава да се скъсява, вече е 13 мм. Има околоплодни води в шийката което така и не разбрах какво е 🤔  Като конус е. Отворена е отгоре, отдолу държи конеца. Говорих с лекарката която ме изписа, ако тръгна да раждам директно в Майчин дом.
Та сега само лежане и в къщи, не че помага. В болницата 10 дни лежане и от 22 мм, стана 13 мм.
На 06.01 бебето беше 1600 гр. дано да са реални. Аз съм в 30+4 😘 Контракции и болки нямам.
Дано шийката издържи още поне 4 седмици 🤗
За спешния прием в Майчин дом София, документи ще ми трябват ли някакви? И нещо друго което да взема. Определено съм се ошашкала доста, хем знам че вредят тези емоции, ноооо 😐😐😐

# 529
  • Варна
monamour, шийката ми се скъси постепенно . В 20гс вече беше около 28мм, а тепърва предстоеше тежестта от бебето. Направиха ми серклаж в 21+6 при шийка вече около 25мм.  Легнах и така до края  . Пиех диаспорал сутрин и вечер. Дори до wc да ида и ме сятгаше корема. Не можех да ходя дори изправена. Абе изправех ли се и веднага ме стягаше и ставаше твърд корема. Къпех се полупрегъната за норматив около обед, че вечер като хапнех вече край на движенията ! Имах и светли дни, в който даже малко се разхождах до магазина и обратно в мнооогооо бавен ход !

Все още се сещам с много болка за излежаните месеци, страха, сълзите, самотата и безпомощността , която изпитвах у дома на дивана, чакайки половинката ми да се прибере от работа !
Устисках до планово секцио 37+5.
Жива и здрава дъщеря имам вече на 6 месеца. Между другото може би си мисля, че има значение, че нямах много околоплодни води, корема ми беше много малък, дъщеря ми се роди 2930гр. и като цяло аз не качих почти никакви килограми (6 кг за цялата Б) , тоест нямаше много какво да тежи на шийката .
И не знам какви са тея хора около мен, хем знаят какво преживях и колко асоциална бях станала , но все ми пожелават второ ! Не искам и да си помисля за такъв кошмар отново !

Стискам палци за всички и за това влизам да ви дам кураж !

# 530
Miss_V, нали знаеш -на чуждия гръб и 100 тояги са малко. Аз по някаква лудост се престраших за второ дете след много молби от съпруга ми. Но цели 6 години не желаех и дума да се отвори. Все си мислих, че може да е по-добре. Ами не е. На всичко отгоре се превърнах в слон. Толкова много килограми, които свалих с огромни усилия. Сега качвам като луда, лежа и понякога имам чувството че съм сгрешила. Хич не ми се слушат клишета. Единствено се моля всичко да приключи добре и се пенсионирам завинаги от бременности и раждания Simple Smile

# 531
Мис В, аз също се сещам с лека тъга за излежаните дни. Първата ми бременност си я излежах заради контракции път 4-ти месец, и в 8-ми месец, доколкото помня разкритие 2см, но си издържах до 38-ма седмица. Въпреки това, което изпитах, след 2г се навих на второ инвитро , като знаех, че ще последва много по-лошо , отколкото беше, защото знаех, че пак ще лежа, но този път някой трябваше да е ангажиран и с детето ми. Понякога трябва да не мислим егоистично. Връхлетя ме бременност с близнаци, 2 серклажа, много, много повече контракции, болници, още повече притеснения, но аз бях готова и поех този риск. Сега се радвам на 3 дечица, с радост и облекчение си спомням назад за бременностите и, че всичко приключи с живи и здрави деца. Сега пари да ми дават , не се хващам за нищо на света на друга бременност. Важното е да усетиш златната среда за вас и да спреш до там, да си сигурна, че го искаш или не.

# 532
  • София
Djiji,бих те посъветвала още утре да потърсиш професор Николов от Майчин дом и да говориш с него да те поеме ако тръгне раждане.Мога да ти изпратя телефона му.
Към 900 лв е избора на екип,не помня вече колко платихме март 2017.
Професорът е завеждащ на родилна зала,всички него слушат там,а той от своя страна е изключително адекватен (макар и да не дава вид на такъв) в ситуации като нашите.
При мен взе изключително правилни решения,след като ми изтекоха водите и смея да твърдя,че и благодарение на тях,детето ми се роди в доста добро състояние в 33+0 и се адаптира лесно.
Малко е темерутест,но знае какво прави що се отнася до раждане.
 В твоето състояние не се оставяй без избор на екип.
Не ги мисли документите,мен ме приеха без нищо,само с дрехите върху мен бях,идея си нямам какво е трябвало да се носи,те си уредиха всичко.
 Чудя се защо изобщо са те изписали в такова състояние????
 Прегръдки!

# 533
И аз си спомням със смесени чувства за бременоста.Плача всеки път като видя бебе по телевизора...дали в репортаж за недоносено или репортаж от болница.Но аз лично забравих вече или игнорирах страха....то не бяха съмнения за проблем със сърцето....стягания...толкова сълзи и страх.Но второ искам със сигурност и трето дори.Просто ме притеснява ако трябва да лежа кой ще гледа дъщеря ми.Не искам да отсъствам от живота й един вид...ни че има на кой да я оставя Grinning

# 534
Единствено ми тежеше ,че не мога да домакинствам да пусна прането да помета изчистя. В началото до 4-5 месец лежах после цяла зима плетях чорапи и гледах сериали това поне ме разсейваше.

# 535
cvetno_cvete , моето дете е на 6 години. Вече е самостоятелна и изобщо не ме търси. Аз не си и помислях за малка разлика . Но много зависи и от годините. Ако не беше станало веднага нашето бебе изобщо нямаше да се стараем.
На колко е малката ? След 4-5 години вече е много по-лесно.

# 536
На 1.8год  и си е чисто бебе.Ем искам...ем ми се работи...а и съм преуморена доста.Има жени които харесват да са домакини.Аз обожавам да готвя,но не и да не върша работа извън вкъщи.Не съм кариерист,но ми се работи определено.А не искам голяма разлика да имат.Не че имам гаранция ,че ще стане де.То си е Божа работа.Може би като стане на 2.6 ще започнем "работа" по въпроса и когато дойде.Иначе имам племенница на 5...е хора тя ми е най-големия помощник.Гледа я...занимава я...храни я.Чак искам у нас да си я взема Grinning

# 537
  • София
Аз отново да вдъхна кураж на всички лежащи мами и на тези, които ги е страх от преждевременното раждане ( не дай Боже )
Ето я моята малка шушулчица, която се роди само 960 гр в 28 седмица. След 2,5 месеца вече не е в стъклена кутийка и тежи цели 1,920 кг.

# 538
Bambolinka11, това е прекрасно ! И двете сте невероятни бойци !  Пожелавам ви от сърце да бъдете щастливи, да забравиш всичко и да се радваш на прекрасни моменти с твоето чудо.

# 539
Bambolinka, да ти е жива и здрава малката принцеса. Вдъхваш ми кураж и надежда да избутаме до по-напреднали седмица. Късмет и сили на всички лежащи мами 💖

Общи условия

Активация на акаунт