Лежащи мами - 42

• 49 068
  • 772
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моята плацента не беше пълна превия. Като ми се поуспокоиха хормоните изобщо не се сещах за секса. За цялата бременност правихме секс само веднъж към края на 6ти месец. Тъкмо ми приключиха болките и се чувствах добре. Тогава си позволихме и малка екскурзия до П-в. След това пак ме започнаха болките, но вече от разширението на таза.

# 676
sunipop- здравей и добре дошла. Първо ти пожелавам успешен финал. В коя седмица си ? Мен много ме тормози лежането и липсата на социални контакти. Когато мозъка ми не е зает с някаква дейност навлизам в дълбоките води на депресията и в главата ми започват да излизат всевъзможни сценарии.
Съвет за секса не мога да дам, защото към този момент ми е супер анти сексуално.  Даже съм и топче , абе въобще не ме влече.
Опитах да чета книги. Господи,  не ми се получава ! Преди съм чела по цели нощи, даже с малко ревящо бебе. Книгите ме спасяваха в дългите студени зими. Сега сякаш мозъка ми се е смалил. Шегувам се с всички около мен, че скоро ще закърнее съвсем ! Опитвам да чета и да решавам задачи, но и там удрям на камък. Общо взето луда работа. Разсейвам се когато говоря с приятелки по телефона, например. Да си призная понякога имам нужда да забравя, че съм бременна. Искам един ден да се върна на работа и да поработя Simple Smile Не ми се вярваше, че ще ми липсва толкова. Да не говорим, че трябва да взема решение къде ще раждам. Аз не мога ! Колебая се между Бургас и Стара Загора и засега съм просто пас. Живея в малък град в който няма специалисти , а ми се искаше да ме следи лекар на който да се доверя.
Как се разнообразявате вие ?

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 18:38 от lolita1213

# 677
  • София
Synipop, в началото е по-трудно заради липсата на секс, после някакси свикваш. Конкретен съвет не мога да дам, със сигурност е неприятно и фрустриращо, но не е чак толкова, колкото си го представях. На мен ми помага да се погушкам малко, да усетя тялото на партньора си - все пак е форма на близост и интимност. Е, не може изцяло да замести секса, ама.....

# 678
Момичета, може би въпросът ми не е съвсем за тази тема, но все пак да попитам и тук, ако някоя от вас има такъв опит.
Получих зацапване след вземане на материал за цитонамазка, в 16+ г.с. съм.
Доколкото разбрах (включително след консултация с лекар) може да се е получило от самото вземане на материал и засега не предприемам нищо. Притеснявам се обаче да не съм навредила на бебето по някакъв начин, да не са се получили контрации и от това да е зацапването, вече какво ли не изчетох.
Ще съм благодарна за всяко мнение или насока.
Благодаря!

# 679
Ако е краткотрайно зацапването няма проблем. Но е хубаво да се погледне и на ехограф. Не чети, в интернет най-много да се филмираш. Ако те тревожи и е продължително задължително се консултирай с лекар.
Контракциите няма как да ги сбъркаш.

# 680
Аз също прокървих по време на взимането, горе долу мисля бях в тези седмици, малко по-рано. След това няколко дни ми зацапваше кафяво.. после разбрах, че не било много ОК цито по време на бременност, едно, че резултата може да не е реален и друго точно заради прокървяване. Мисля, че няма от какво да се тревожиш, но ако се притесняваш най-добре да отидеш да те видят.. при мен зацапването беше няколко дни, АГ-то ме беше предупредило, че ще е така, като видя колко кръв имаше по четката и за това просто изчаках да мине, много ме беше яд след това, че се съгласих

# 681
Благодаря ви за отговорите!
И аз честно казано като се зачетох започнах да съжалявам, че не я отказах тази цитонамазка, но на момента не бях подготвена и не можах да реагирам. Утре при възможност мисля да отида да ме погледнат. Все пак звучи успокояващо, че и на други се е случвало.

# 682
Здравейте, момичета. Реших да се включа, защото съвсем неочаквано за мен се наложи да влезна в болница за задържане в 24+2 г.с. От три дни съм тук, днес ми е четвърти.
Първа бременност ми е и досега се чувствах отлично само с леко втвърдяване на корема от време на време от януари, но на стандартен преглед на 04.02.2019 се установи, че шийката ми е само 0,5 мм. В спешния кабинет ми казаха, че имам цервикална недостатъчност и веднага ме приеха.
Иначе бебето е добре, расте си и е здраво (730гр.), но след преглед вчера се оказа, че още се е скъсила шийката на 0,29 и се наложи спешно серклаж на горещо (макар и да не знам какво представлява точно).
Околоплодният мехур беше тръгнал надолу и се притеснявам да не се спука преждевременно въпреки серклажа.
На системи съм от началото (кормагнезин, който във вторник смениха с гинипрал, защото макар и леко, втвърдяването на корема продължаваше и то през час). Бият ми и инжекции кортикостероиди за отваряне на белите дробове на плода в случай на преждевременно раждане.
Сега се чувствам по-добре, но чакам тази сутрин да ми излезе резултата от микробиологията и се моля да е чист Hands Pray
Надявам се също така като ме изпишат да устискам с лежане поне до 30 и някоя седмица.
Ще съм много благодарна някой друг със серклаж да сподели опит и да ми вдъхне кураж, че сме предприели правилните стъпки.

# 683
Layla, много съжалявам за рязкото скъсяване при теб. Наистина е много стресиращо от една нормално протичаща бременност да се озовеш в твоето положение. От това, което чета мисля, че са се погрижили за теб адекватно, сега остава и малко късмет са сработят серклажа и медикаментите. Не винаги всичко е в ръцете на докторите, трябва си и вяра. Ти в коя болница си? Хубаво е като цяло да се ориентираш в болница с добра неонатология за всеки случай...

# 684
Rv218, в МБАЛ Надежда съм. Мисля, че са достатъчно подготвени при евентуално усложнение, но аз възнамерявам да се прибера вкъщи до края на седмицата да си лежа и да съм спокойна.
Имам вяра, че всичко ще е наред.

# 685
  • София
Layla, не бързай да се прибираш, слушай си докторите. Няма да ти е по-спокойно вкъщи, поне през по-голямата част от времето

# 686
  • София
Layla,  стой там под наблюдение , 0,29 ти дефакто все едно нямаш шийка , как ще си ходиш вкъщи ?  Аз с шийка 1,5 откарах 2 месеца в болница и родих в 27 седмица .Бях с два вида серклаж .Кой ти прави серклажа?
Стискам силно палци всичко да е наред при теб!  

# 687
Тези размери на шийката са доста фрапиращи. Аз треперя на 28-30 мм шийка, но съм без серклаж...Наистина е по-добре да си под наблюдение в болницата, защото така или иначе 99% от времето ще трябва да лежиш поне докато не влезеш в безопасни седмици. Стискам ти палци всичко да е наред!

# 688
Layla, знам, че не е приятно лежането в болница, но на твое място аз бих останала по-дълго. Също лежах 2 пъти и честно казано в болницата бях по-спокойна, защото постоянно проверяваха малката. Пожелавам ти леко и бързо да минава времето и максимално близо до термин да родиш здраво бебче!

# 689
Преди една година братовчедка ми роди второто си дете. Преди забременяването претърпя конизация. Просто е чудо, че износи бебе. Даже не е лежала в болница. Лекарите бяха учудени.
Лайла, слушай си лекарите. Както е добре за детето и за теб. Поне най-малко още един месец, пък дай Боже и повече. Знам, че у дома е най-добре, но  ако е необходимо ще те позадържат. Аз ти стискам палци !

Общи условия

Активация на акаунт