Студенти в Холандия/Нидерландия - 4

• 75 026
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, мога да дам много подробна информация за специалност International Business в Avans University Breda както и за живота в град Бреда. Смятам че информацията е ценна и за другите университети от типа Applied Science в Холандия. Ако имате интерес моля пишете ми на лично съобщение за да ви пратя файл с резюме на моето следване и плюсовете и минусите на обучението и живота в Холандия.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 13:51 от Tatti

# 526
Моля те, сподели мислите си в темата! Тя е за това. Нас, преди кандидатстването, точно това ни интересуваше - лични впечатления и гледни точки. Това беше най-интересната и полезна за нас информация. Да, иска пресяване, но и това е интересно.
Ако не ти се споделя общо, тогава моля пиши ми. Ще се радвам да прочета още един човек с лични впечатления.

Последна редакция: вт, 26 мар 2019, 13:10 от Judy

# 527
Привет на всички, ние сме на вълна търсене на квартира, но голямо чудо с тези сайтове. Търсим
 в https://www.pararius.com
http://kamernet.nl
https://justhousing.com
И кредити платихме и ....нещо не мога да се оправя. Моля споделете наемали ли сте от някой от тези сайтове и как се случват нещата. Иска ми се да намерим и квартира за да съм спокойна.
Вече дори се замислям, че има едни 140-150 дни до  заминаването. 

# 528
Вие за кой град търсите?Пробвахте ли Фейсгрупите?Ние така намерихме

# 529
# 530
Tita, във фейс групите на деца учещи в Арнем излизат предложения за събрент за деца които отиват да правят стаж или еразъм за по година или по-малко. Това е вариант. Иначе за дългосрочно наемане - отивайте на място. Може да летите до Кьолн, от там има влакче до Арнем, бързо и евтино е. Гледайте май месец да направите това, защото после и на място става трудно. Примерно синът ми сега гледа за квартитра за следващата година, и е наясно че до края на май трябва да наеме. Тази година ще има наплив към Холандия от всички посоки.

# 531
Търсим квартира в Маастрихт, моля споделете facebook група  или хора предлагащи квартира там.

# 532
Търсим квартира в Маастрихт, моля споделете facebook група  или хора предлагащи квартира там.

напишете във фейсбук maastricht students - излизат няколко групи. Пробвайте и с find a room in maastricht,  или how to find a room in maastricht.
Двама приятели на сина ми учат там първа година. Миналото лято пътуваха на място и взеха квартира в Белгия. И това е вариант.

# 533

Тита 123,

Проверете и във VELP. Почти като квартал на Арнем е и е от страната на университета. С колело се стига много бързо ( 2-2,5 км от адрес до уни трябва да се пада. Гледала съм го)

# 534
Здравейте,
Ние търсим квартира в Енсхеде за University of Twente. Моля, ако има младежи или мами на младежи, които си освобождават стаите или могат да помогнат да пишат, може и на лични. Предварително благодаря!!!

# 535
  • София
Искам да подсетя всички, които търсят квартири чрез търсачките  като pararius, kamernet, justhousing и др. Ако имате регистрация в kamernet и сте платили за достъп до обявите за някакъв период, непременно в края на този период посетете сайта и се отпишете (освен ако не искате да продължите достъпа), защото сайтът си начислява такса автоматично за следващ период ако не се отпишеш. Специално за  kamernet става дума. За други не знам да правят подобни византийски номера, но четете условията им внимателно.

# 536
  • София
И аз да се включа в сагата с търсене на квартира. Колебаех се дали да споделя, онова, което мисля, за да няма разочаровани бъдещи първокурсниците. Ние имаме квартира до края на лятото и след това........ Може да се наложи да прекъсне без право да продължи, защото намирането на квартира в Утрехт може да се окаже повече от мисията невъзможна. Регистрирани сме почти навсякъде, ходя 2 пъти на място, в петък пътувам пак. Готови сме, ако намерим квартира да плащаме дублиращ наем 3 месеца само да има нещо.  Повечето й състуденти са холандци и си живеят в къщи. Квартири, ако се освободят са по минимум 700Е и разбирайте стая, която не се предлага за студенти или под 21-23 години. Жалко е, че учи много тежка специалност с лимитиран прием, изкарва си изпитите, а може да не може да продължи. Съветвам всички внимателно да разучат възможностите за квартири преди да се решат да заминат. Признавам си, че аз недооцених ситуацията!!!

# 537
  • La casa de Mickey Mouse
Отдавна не съм писала, но днес не се стърпях...

И аз да се включа в сагата с търсене на квартира. Колебаех се дали да споделя, онова, което мисля, за да няма разочаровани бъдещи първокурсниците. Ние имаме квартира до края на лятото и след това........ Може да се наложи да прекъсне без право да продължи, защото намирането на квартира в Утрехт може да се окаже повече от мисията невъзможна. Регистрирани сме почти навсякъде, ходя 2 пъти на място, в петък пътувам пак. Готови сме, ако намерим квартира да плащаме дублиращ наем 3 месеца само да има нещо.  Повечето й състуденти са холандци и си живеят в къщи. Квартири, ако се освободят са по минимум 700Е и разбирайте стая, която не се предлага за студенти или под 21-23 години. Жалко е, че учи много тежка специалност с лимитиран прием, изкарва си изпитите, а може да не може да продължи. Съветвам всички внимателно да разучат възможностите за квартири преди да се решат да заминат. Признавам си, че аз недооцених ситуацията!!!

Намирането на квартира не е лесно, но не го правете такава драма и трагедия, защото не е... Какво означава "Може да се наложи да прекъсне без право да продължи...". Или ие не търсите правилно или имате изисквания, които не могат да бъдат покрити. Защо вие търсите, а не студентката? Предполага се, че вече има кръг от познати, които пък имат други познати и т.н. Вече не са деца, за да се държат за полата на мама. Трябва да се справят зами. Едва април е. Имате договор до края на лятото, когато търсите квартира какво казвате на собствениците - че ще започнете да живеете септември и тогава ще започнете да плащате ли? Защото нещо не разбрах...

Когато наемете квартира (в 90% от случаите) се започва да се плаща наем от първо число на следващия месец. Т.е. ако търсите квартира през Април, започвате да плащате наем от 1 Май. Така, че ако търсите квартира от сега при всички случаи трябва да започнете да плащате от следващия месец. Ползвайте фейс групите. Освен групи на студенти, има и много групи на българи в Холандия (по градове, райони, както и за цяла Холандия). Търсете всякакви варианти, които не са само официалните сйатове за намиране на жилище. Дъщеря ми и приятелите и винаги намират от познати, но за това детето трябва да се поразрови, не мама.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 11:58 от Mini Mouse

# 538
Това е сайт на някакво студентско сдружение.
Излизат доста стаи в Утрехт. Пише всяка от кога е свободна. Има и на английски инфо.
Не съм задълбавала, но ми се видяха доста предложения, че има

https://aanbod.sshxl.nl/ons-huuraanbod?aggregatie=utrecht%2Czeis … 643311.1553680985

# 539
  • София
Изисквания нямаме никакви!!!! Дори и за цена не се пазарим. И да търсим отсега и сме готови да плащаме от Април.  Не се държим за полата на мама. Детето работи и се е регистрирала в почти всички групи-платени, неплатени, чрез познати, включително и на холандски. Заминавам, за да удостоверя, че можем да предплатим наема за няколко 5-6 месеца авансово-условие, поставено от агенция(след като разбрали, че е българка). Квартира аз не търся-няма как от тук да е по-ефикасно. Сайтът, който сте посочили...... Чрез него наехме миналата година-предлагат се на хазартен принцип само за 1ви курс-и да имахме късмет. За тези, които сте посочили трябва да имате много стара регистрация, защото викат на оглед първите 10 най-рано регистрирани от тях избират. Ние имаме от 2017г. и като кандидатства е на 100-120 място от 300. Не мисля, че до юли нещо в класирането ще се промени. Може би след година ще влезе в първите 10. Написаното от мен е валидно само за Утрехт.  

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 12:51 от Ranick

Общи условия

Активация на акаунт