Студенти в Холандия/Нидерландия - 4

• 75 080
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ако детето ще учи 11 и 12клас в паралелка International Baccalaureate с профил биология, химия и физика, най-вероятно няма да е проблем прием в програма Numerus Fixus.   Има случаи, когато карат кандидата да се яви на изпит или курс по някой предмет, ако преценят, че нямате необходимия хорариум от часове през годините.

# 496
А ако е на Английската програма с А lavels по тези предмети дали ще я вземат?

# 497
  • София
Не съм сигурна, но почти всички английски дипломи, получени в Кралството в паралелки с такава насоченост нямат проблем. Стига да не е някоя специализирана, нещо като нашите техникуми.

# 498
Има и в Маастрихт и в Рейнхолд. Имам спомен, че и в Утрехт имаше, но само на холандски.
Всъщност няма място, според казаното в долния линк, където да може да го учите само на английски, задължително Ви трябва и холандски, поне за да завършите медицина в Холандия.

https://www.studyinholland.co.uk/medicine.html

И следването е 3+3+1 години, със стажа общо 7. Само за да имаш диплом и права на лекар.

# 499
Дъщеря ми е в Ротердам, но нещо не е май нейната програма. Та ме накара да тръгна по всички изложения да съм говорела с другите университети, аджаба дали ще е по-различно. Не е сигурна какво иска да продължи. Бях на Интеграл на изложението в София, долу-горе получих информация. Сега гледам тая седмица има на Унифай изложение тази Събота и ще ходя. Бихте ли препоръчали университет, от който наистина децата ви са доволни, за да мога конкретно да се насоча натам директно?

# 500
а в момента в кое точно учебно заведение учи в Ротердам и каква специалност?

# 501
Стефани, моят син е доволен от неговия. Взе си пълните кредити до тук и му е интересно. Харесва преродавателите и колегите си.
Но това за вас не може да е насока, защо доброто за едни не е добро за други. При тях още първи семестър имат 50% отказали се. Доста влачат невзети изпити. За всеки причината обаче е лична  и не е задължително същата , като за останалите. Един няма вътък, друг -интерес, трети - самостоятелност и т. н. За едни е точно, на други - убива. Така университет не се търси. Та ти не пишеш даже най-важното - кое на нея не й допада.
Работа на студента е да избере, не на родителите му.
Още повече, че твоята дъщеря сега е на място и сама може да посети различни университети и различни специалности. А ти тук само можеш да й препредаваш просто дочута от друг информация.
Тя не че ще е лъжа, но всяко нещо се оценява от всеки персонално и различно. И трябва да е наясно какво точно иска да учи. Ако не е- лично аз бих препоръчала да поработи, за да се изясни със себе си.

# 502
Здравейте,
За всички в групата Simple Smile
тази събота /16.03. ще има събитие за образование в Холандия - само холандски университети ще присъстват, вкл. ТОП University of Amsterdam и University of Groningen!
Безплатно е и ще е интересно
Повече информация ще намерите тук: https://www.unify.bg/holland-day

# 503
Бихте ли препоръчали университет, от който наистина децата ви са доволни, за да мога конкретно да се насоча натам директно?

Моята е в Тилбург. Завършва втора година. Харесва й града и университета.

# 504
  • София
Извинявай, stefanipetkova, нека да не ти прозвучи грубо, наистина не искам да те обидя, но така зададен въпросът в тази тема ми се струва толкова несериозен, че чак обиден. Тук наистина обсъждаме важни неща. Не мога да повярвам, че има студент, който би учил каквото и да е, само да е там, в Холандия. И да очаква от България да го насочват. Някак не ми се връзва. Колкото и да не знаеш какво искаш от този живот, все имаш някакви интереси, все нещо ти харесва повече от друго. От там се тръгва първо.
Мнението ми (и през годините правотата му се доказва) е, че се търси първо специалност, а после университет и държава. България не я изключвам. Вторият ми син иска да учи в България и го подкрепям напълно.

И за да спра с назиданията, ще отговоря на молбата ти за информацията, която търсиш. Моят син има лични впечатления от специалността стопанска логистика в два университета - в Бреда и Фонтис във Венло. Тази специалност във Фонтис се изучава по-задълбочено. В Бреда университетът е силен в малко по-различни области - свързани с туризъм и медии. Но неговите очаквания се оправдават само защото той е наясно, че харесва тази специалност и още от малък интересите му са в тази посока. Дори детските му игри бяха свързани с камиони, организации на транспорт и подобни неща.

Последна редакция: пт, 15 мар 2019, 00:36 от Sash

# 505
Здравейте на всички! Дъщеря ми е приета в Стенден и Бреда със специалност "Хотелски мениджмънт". За сега клони към Бреда. Ако има деца, които учат в един от двата университета, ще се радвам да споделят мнение. 🙂

# 506
Здравейте, ще се прекрепя към вашия пост, за да споделя, че и моята дъщеря е приета тази специалност в Бреда.

# 507
Здравейте, синът ми е в 11 клас и се е насочил към специалност Психолигия. Бихте ли ми препоръчали университет? В момента е на езиков курс IELTS в Пловдив, предстои изпит през май. Ходили сме само в Интеграл, но чакаме да вземе изпита сега и да ни ориентират как да продължим нататък. Ако някой е на този подготвителен етап сега, ще се радвам да споделя.

# 508
Съквартирантката на сина ми учи "Психология" в университета в Грьонинген и е доволна. Сега е втори курс. Взима си изпитите и има време и за комуникация и студентски живот.
Има и един приятел пак там същата специалност, първи курс. Някаква статистика му се влачи като изпит, но се надява да я вземе. И на него му е интересно.
И тук, у нас, по тази специалност има такъв предмет. Най-често се води "Психологически изследвания" и се учи и статистика. Не е сложно.

# 509
Judy, как заминахте, с кой посредник? Какво учи синът ви? Притеснявам се много, не за това дали ще се справи с кандидатстването, а как ще подготвим всичко неоходимо, напълно ми е ново, направо не знам какво трябва да правим, а не съм свикнала така да не контролирам нещата отначало, докрай Joy

Общи условия

Активация на акаунт