Математически турнири 1-4 клас. Тема №52

• 77 740
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • София
На мен ми се стори че 13ста  задача , за 2ри клас, пък е леко опростена, предвид минали години.... знам ли, пък и преди са се давали 10 точки за решаване на последната задача, сега са по 7 точнки за всяка, 11, 12, 13 задачи
А как са написали отговорите в бланката за отговори, може да се гадае, да ! Grinning

# 361
Задачите за 3ти клас на СМТ са бая трудни и според мен.

Въпрос на гледна точка Simple Smile Според мен и според моето дете са супер лесни...и затова половината ги е осрал. Щото с прочитането го е решил...да прочете втори  път , ма моля ти се за какво Simple Smile У дома се блъсна в главата:....ей...ма вярно. Вярно я! Simple Smile

И една хубава статия за математиката в днешно време:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7146071?fbclid=IwAR2hlGOgy … 24PCi-7zbFR0j5ukU

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 11:14 от Hope for Two

# 362
На мен ми се стори че 13ста  задача , за 2ри клас, пък е леко опростена, предвид минали години.... знам ли, пък и преди са се давали 10 точки за решаване на последната задача, сега са по 7 точнки за всяка, 11, 12, 13 задачи
А как са написали отговорите в бланката за отговори, може да се гадае, да ! Grinning

13 задача пак носи от 0 до 10 точки. Пише го на листа със задачите.
Но и аз я намирам за лесна. Виж, 11-та зад. мен лично ме затрудни. Наложи се детето да ми я обяснява.  Mr. Green

# 363
Задачите за 3ти клас на СМТ са бая трудни и според мен.

Въпрос на гледна точка Simple Smile Според мен и според моето дете са супер лесни...и затова половината ги е осрал. Щото с прочитането го е решил...да прочете втори  път , ма моля ти се за какво Simple Smile У дома се блъсна в главата:....ей...ма вярно. Вярно я! Simple Smile

И една хубава статия за математиката в днешно време:
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7146071?fbclid=IwAR2hlGOgy … 24PCi-7zbFR0j5ukU

И за мен бяха лесни. И споко! И у нас е така с прочитането. У нас ги реши всички за има няма 30 -40 минути без помощ. Но след като миналата година не се яви на нито едно състезания, за първо състезание съм напълно ОК.  
Между другото съм благодарна за съвета за Данков. Изключителен е.

# 364
  • София
На мен ми се стори че 13ста  задача , за 2ри клас, пък е леко опростена, предвид минали години.... знам ли, пък и преди са се давали 10 точки за решаване на последната задача, сега са по 7 точнки за всяка, 11, 12, 13 задачи

13 задача пак носи от 0 до 10 точки. Пише го на листа със задачите.
Но и аз я намирам за лесна. Виж, 11-та зад. мен лично ме затрудни. Наложи се детето да ми я обяснява.  Mr. Green
11ста,12ста че и 13ста задача, моята щерка ми ги обясни на  мен... същото се получи Grinning
Обаче не била сигурна какво е написала в бланката, т.е тя ми ги каза вярно, но те не са написани на листа й... и тя не е сигурна дали ги е написала в бланката Grinning тя ми е леко разсеяна...
Отделно на 13 ста задача, според нея на подточка а) имало две подусловия.. 1)колко са децата на опашката и 2)колко са децата между конкретните две деца.... ( нещо такова ) , а после се разпоространиха верни отговори - там имаше само едно число, тя отговорила с две числа на подточка а)
Та каша, ще видим....
Уж накрая има само 2 сгрешени задачи, по моя преценка ( 5та и 9 та) , та да видим... Grinning

Последна редакция: пн, 12 ное 2018, 13:21 от Yangdze

# 365
Моите са в 3 клас и при нас Ойлер е омазан(13 задача).Намерили са парчетата от питата, но вместо да събират двете парчета, ги изваждат по някаква логика. Също дъщеря ми снощи н амери за 5 минути прекрасно решение на задачата с таблицата и числата, много красиво, ноо на състезанието се е уплашила, че е много трудна и не се е занимавала с нея.Ей такива размисли.

# 366
Yangdze, съвсем е право детето в случая - а) подточка наистина съдържа два въпроса и на първия отговорът е 19. Това, че не е даден в официалните отговори, е пропуск на организаторите.
И нашият младеж е сгрешил 9-та. 😀 А на 13-та сложността й на практика е в описването на решението и там е нормално да има изненади. Но, в крайна сметка, на тях за първи път им се налага да описват решение на състезание и тепърва ще се учат и ще свикват.

# 367
  • София
Кръстихме отминалите събота и неделя - уикенда на обърканите първи задачи. Броих че е решила цели 52 задачи от 1 юни до сега. А някои деца решават толкова за седмица. Така че съм доволна, че не го е оплескала съвсем, но има толкова много типове задачи, за които още не е чула, плюс трениране за време и точност. Но така ще може и сама да го види, пък дано някаква амбиция се появи.

# 368
Yangdze, съвсем е право детето в случая - а) подточка наистина съдържа два въпроса и на първия отговорът е 19. Това, че не е даден в официалните отговори, е пропуск на организаторите.
И нашият младеж е сгрешил 9-та. 😀 А на 13-та сложността й на практика е в описването на решението и там е нормално да има изненади. Но, в крайна сметка, на тях за първи път им се налага да описват решение на състезание и тепърва ще се учат и ще свикват.
2 клас имали ли са да описват задача?

# 369

Да, последната. Всяко описано действие от решението носи някакви точки. Ако отговорите са верни - предполагам, също. Моят син все още си служи с "бебешкия" похват за "рисуване" на решенията и не знам доколко е съумял да запише решенията, така че да са математически издържани и затова ще ми е интересно и оценяването на тази задача.

# 370
  • София
Да, можем само да гадаем какво са написали/изписали на 13ста задача
Кога , в петък ли ще излязат резултатите, тези които са в у-щата първо?

# 371
Кръстихме отминалите събота и неделя - уикенда на обърканите първи задачи. Броих че е решила цели 52 задачи от 1 юни до сега. А някои деца решават толкова за седмица.
На мен като ми казваха, че в четвърти клас децата изведнъж израстват и се променят, не вярвах.

Е, при сина ми се получи малко по-късно, втори срок на 4-ти клас, но пък достатъчно за това, за което ни бяха целите.
Желая ви успех! И на двете.😍

# 372
Скрит текст:

Да, последната. Всяко описано действие от решението носи някакви точки. Ако отговорите са верни - предполагам, също. Моят син все още си служи с "бебешкия" похват за "рисуване" на решенията и не знам доколко е съумял да запише решенията, така че да са математически издържани и затова ще ми е интересно и оценяването на тази задача.
Благодаря!
Не го знаех с това и май съм го пратила неподготвено.
А къде е трябвало да напише решението детето?

# 373
  • Пловдив
Може ли да питам нещо, свързано с ЧХ:
Значи, само децата от София имат право да получат сертификати за постижения. Останалите трябва да заплатят 18лв. Така ли е всяка година?

# 374
Може ли да питам нещо, свързано с ЧХ:
Значи, само децата от София имат право да получат сертификати за постижения. Останалите трябва да заплатят 18лв. Така ли е всяка година?

Сертификати на български си получават навсякъде. На награждаването в София също са на български сертификатите.

Тези за постижения и други някакви работи са на английски и те се заплащат. Поръчвате си, ако смятате, че ще ви трябват някъде в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт