Да си нямал никога никого

• 21 364
  • 538
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
... съм твърде многопластов, ...
О, не се заблуждавай. Никой не те е възприемал като "многопластов". Доста далеч си от това определение. Peace

Всъщност, започвам да си мисля, че ако хипотетично се появи някоа жена в плът и кръв до теб, тази болка още ще я има. Мислиш ли, че жената е тази, която ще премахне като с магическа пръчица всичкото ти страдание?
Мислил ли си за какво всъщност я искаш тази жена - да я притежаваш или да имате споделеност? Замислих се, просто, може би заради думите от заглавието от темата.
Една жена носи със себе си своя свят,  своите корени, своите мечти.....а също, своите болки, страхове и проблеми.
Ако дълбоко в себе си искаш сериозно обвързване, не забравяй това.
Невероятно написано, адмирации! bouquet

# 451
Не можеш да притежаваш друг човек.
О, не се заблуждавай. Никой не те е възприемал като "многопластов". Доста далеч си от това определение. Peace
Действително ме взехте за мезе.

# 452
Първо бях заподозрян, че пиша твърде грамотно и съм твърде многопластов, после изведнъж станах твърде прост и отгоре на всичкото чалгар. Мда.
Изобщо не пишеш "твърде грамотно", а за многопластово и дума да не става.
Казваш, че е най-вероятно да бъдеш срещнат в библиотеката. Не оставам с подобно впечатление, тези неща много, ама много си личат. На втората страница изгубих търпение да те чета. Твърде много си противоречиш, не мисля, че си искрен.
А би било много просто, ако хората бяха искрени. Започни от тук, и ти ще се харесаш повече...

# 453
Първо бях заподозрян, че пиша твърде грамотно и съм твърде многопластов, после изведнъж станах твърде прост и отгоре на всичкото чалгар. Мда.
Не знам къде точно видя противоречието  - да, не звучиш като израсъл в чалга среда и затова не се връзва това, което показваш като начин на мислене и грамотност с предполагаема просташка среда, в която даже не си чувал друг тип музика. В най-добрия случай преувеличаваш колко зле е било около теб.

# 454
Действително ме взехте за мезе.
Както си постелиш, нали знаеш.

# 455
Както си постелиш, нали знаеш.
Права си.
Твърде много си противоречиш, не мисля, че си искрен.
Не знам къде са противоречията. Просто някои неща ги спестявам.

# 456
Аз също прозрях противоречия, комуникация в платформата на противопоставянето. Нещо, което носи напрежение и неминуемо води до криза. Малко в стил кой кого.
Някои хора така се развиват, имат нужда от подобна енергетика. Лично на мен, това ми е доста чуждо.
Помислих си, че Igorek има нещо скорпионско в себе си - я Асц., я акцентиран знак, я 8 дом от наталната карта. Нагорещено желязо,  потопено в студена вода....

# 457
Аз също прозрях противоречия, комуникация в платформата на противопоставянето. Нещо, което носи напрежение и неминуемо води до криза. Малко в стил кой кого.
Немалка част от живота си прекарах в противоречие. Никога не ми е допадало това, което повечето хора правят. Много неща не съм смятал за редни. Още като почнем от моделките и дискотеките - как съм бил завиждал. Просто няма нищо такова, погрешно се интерпретира това. За мен това са символи на противоречието. Обобщаваш образ на дадено нещо. Да, знам че не е хубаво да създавам обобщаващи образи. Просто доста често се питам дали всички тия усилия, които съм положил, за да имам по-смислен живот всъщност са си стрували и нямаше ли да е по-лесно да се пусна по течението. Може да е по-лесно, но не го искам.
По тая причина скоро имам намерение да се махна оттам където се намирам.
Да, нямах кабеларка. Да, пускаше се около мен чалга. Слушал съм я, т.е съм я търпял. Но никога не съм я харесвал. Около мен почти никой никога не е пускал музиката, която сега ми е любима - рок. Да. имаше бг топ 100, имаше класацията на радио варна. Имаше клиповете в 5:45 по телевизията. Имах предвид за масовия пример около мен. Но нямах техническите средства да си набавя това, което всъщност ми харесва. После вече имах.
Действително някои училища до 2005-2006 нямаха компютри. Помня като бях 7-ми клас, тогава взеха да докарват компютри, някакви с Windows98. Часове по информатика не е имало. И така.
Сега поне има възможност човек да чуе и слуша каквото поиска и да експериментира - да рови за различни неща от различни стилове. Сега има и онлайн библиотеки като Читанката. Откъдето си тегля книги понякога, да ги чета на телефона.
Помислих си, че Igorek има нещо скорпионско в себе си -
Огнен слънчев знак съм с воден лунен знак.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 00:32 от Igorek

# 458
И понеже стана дума за откровеност, ще ти кажа аз как виждам нещата. Ако изобщо има някакво значение.
Щом се е стигнало до "лист и молив" - или си правиш социален експеримент и сега се забавляваш, или наистина нещо ти тежи. Склонна съм да вярвам на второто, за първото се иска невероятен талант.
Намирам самочувствието ти за изключително ниско. Основен проблем за един човек, без значение дали е мъж или жена, да намери партньор. В опитите си да не си личи, ти се опитваш да убедиш всички около себе си, в това число и теб самия- колко много знаеш, колко добър познавач си на женската психика (което е снизходително към женското съсловие). Всичко това е съчетано с неуместна самоувереност, комплекси (кой ли ги няма тях...), липса на самокритичност, обидчивост от най-малкото нещо, раздразнителност, егоцентризъм.
В случай на желание да промениш нещата в желаната от теб посока, опитай се да опознаеш по-добре себе си, причините за всичко това, да си простиш някои неща и чак, когато се заобичаш- тогава би могъл да обичаш друг и да бъдеш обичан.
Ако жените обичат "с ушите си", то моите уши са глухи и слепи за човек, който сам не се обича.
Не казвам всичко това, за да те обиждам.

# 459
Ако жените обичат "с ушите си", то моите уши са глухи и слепи за човек, който сам не се обича.
Не казвам всичко това, за да те обиждам.
Не знам къде съм проявил неуместна самоувереност или съм се изразил познавач на женската психика. Ако е било така - съжалявам искрено. Като цяло единственото за себе си, в което съм уверен в момента е това, което мога да удостоверя. Не знам как да заобичам себе си. Просто не мисля за това. Цял живот съм имал усещането, че изкупвам някакви грехове, без дори да знам какви са те. И нищо не ми е показвало обратното.

# 460
Igorek, благодаря. Значи правилно съм усетила. Simple Smile

Огън и вода....
Имаш скорпион сигурна съм : -)
Противоречията са част от живота ни, няма как да ги избегнем. При някои са повече, при друг пренебрежимо малко. Въпросът е когато ги има, да не се загубим в тях. Да не потънем в тях...
Ето това ти предлагам да четеш, помага.
Скрит текст:
Псалом Давидов

1. Господ е Пастир мой.
Не ще бъда в лишение.

2. На зелени пасища ме упокоява,
при тихи води ме води.

3. Възвръща душата ми.
Води ме през пътеки на правда заради името Си.

4. И даже в дола на смъртната сянка ако ходя,
Не ще ся уплаша от зло,
защото Ти си с мене.
Твоят жезъл и Твоя та тояга, те ме утешават.

5. Приготвяш пред мене трапеза срещу враговете ми,
помазал си с елей главата ми,
чашата ми ся прелива.

6. Наистина, благодат и милост ще ме следват
през всичките дни на живота ми,
и ще живея в дома Господен на дълги дни.

Последна редакция: ср, 17 окт 2018, 01:03 от Катерица

# 461
Относно съветите, сигурно са ти писали  подобни и по-напред. Първо трябва да разшириш кръга от хора, с които общуваш, по възможност с такива с близки до твоите интереси, темперамент, стил на живот, но все пак поне малко по-социални,че да те изкарат от зоната ти на комфорт. Сайтовете за запознанства съвсем не са единственото място за общуване в Интернет. Спомена,че знаеш езици. Има безброй форуми на nerd-ове, споделящи точно проблеми като твоите. Ама позавърти се там, може да намериш сродни души.
Връзката мъж-жена е вид социално общуване. Тези умения се придобиват и развиват от най-ранна възраст. Определено имаш пропуски и големи закъснения в този вид комуникация. Вижданията ти за любов, връзка,  а и за жените са някъде  на ниво 15-16 г., щото нямаш никакъв личен опит. Сигурно ще ти прозвучи цинично, но няма как да прескочиш тийнейджърския период и директно да отидеш на зрели отношения. По-вероятно е да минеш през няколко мимолетни връзки,отколкото изведнъж да уцелиш "голямата любов".Ще бъде по безболезнено, ако успееш да си поставяш по-малки цели. Първо се опитай да проведеш няколко непринудени разговора с жени в Интернет, но не в сайт за запознанство, където очакванията на двете страни са за свалка и това веднага ще те спече. Пробвай това с няколко жени едновременно, за да го приемеш наистина като игра, експеримент. Разгледай в чужди форуми за хора с твоите интереси - фентъзи, фантастика, някакъв стил музика, също на съвсем неутрални теми. Давай на проба-грешка, най-вероятно няма да се получи от първи, пети, десети път. После, ако има някоя, с която ти е наистина приятно да говориш, сподели нещо по-лично, позаинтересувай  се от нея, позволи си малко черен хумор.  Не спирай да общуваш и с други и приеми факта, че на всеки етап ще има отхвърляне от някой и се опитай да не го приемаш като драма. Концентрирай се наистина върху общуването, а не подхождай като към евентуална връзка. Това е доста трудно, но ако успееш, ще ти даде възможност да станеш по-уверен и да натрупаш практика. Ако избереш жени в чужди форуми, това че са далеч ще го направи по-лесно. После опитай флирт от разстояние, с някоя, с която вече си имате "приказка", но да става постепенно, естествено. И не се концентрирай нърху една, защото много ще се впрегнеш и пак ще ти потънат гемиите, ако те отреже. Неминуемо ще има някоя издънка, но така ще се учиш.  Междувременно си търси тук среда в реала. Може би  наистина е добра идея да смениш града с по-голям. Запиши се на някакви курсове, най-добре танци или нещо друго, предпочитано от жени, но все пак да ти харесва. Пробвай да се сближиш с някое момиче, което ти е симпатично, но не ти разтупва сърцето.  Цинично е, но ще ти е по-лесно да "свалиш" някоя, в която не си започнал да се влюбваш. Ако успееш да създадеш мимолетни връзки, дори да не си паснете и да се разпаднат, това ще бъде опит за теб. Ако не си хлътнал, ще ти е по-лесно да продължиш и да пробваш пак.Да ти се получи от първия път сериозна връзка е много малко вероятно. Имаш да извървиш пътя, който на повечето хора се случва на 18-20, но няма начин да го прескочиш.Ти не си типаж, който може да подходи директно към непозната в дискотека, затова пробвай с постепенно разширяване на контактите, най-подходящи ще са ти себеподобни.

# 462
Ето това е искрено!
И не мисля, че човек трябва да се маскира зад фалшива усмивка, за да не се различава от масата. С това започна ти...
Индивидуализмът е качество, което не остава незабелязано. Просто приеми всичко, което си е твое, ако решиш изхвърли нещо по пътя, за да не ти тежи. Но приеми съществуването му.
Отвори си очите, бъди любопитен, остани и здравословно наивен и се пребори с пораженческото мислене. Малко свежест, не става дума за авангард.
А човек без проблеми е.... посерня, (извинявай за грозната дума, но е достатъчно ясна).

# 463
Ей ти го проблема- гледаш само себе си. Ти си бил такъв и онакъв.
Не са ти виновни дискотеките и водката.
Не те виждам и след водка.
Ти не се интересуваш от жените отсреща, чакаш някоя да ти падне.
Към жена трябва да покажеш интерес, ама искрен. Не от типа : "тя какво мисли за мен" , а от типа "какво я прави щастлива, какво иска от живота".
Много е лесно всъщност, ако човек не е кон с капаци.
Точно!

Докато си втренчен в себе си и мислиш само за себе си, няма да ти се получат нещата. Опитай се да се видиш някой друг освен себе си.

# 464
И не мисля, че човек трябва да се маскира зад фалшива усмивка, за да не се различава от масата.
Досега опитът ми в живота е, че задължително трябва да маскираш всичко с хубава усмивка. И да се усмихваш колкото и да те боли, защото ако разберат че те боли - ще го използват срещу теб. И така докато усмивката се превърне в неразбираема гримаса. Нали трябва да се усмихваш. Никой не обича негативните хора.

Общи условия

Активация на акаунт