Фермата 4 - Съединение - тема 6 (15.10. - 21.10.)

• 37 407
  • 819
  •   1
Отговори
# 390
  • Калгари, Канада
От страх, че в един момент ще ги сложат ратайки и ще ги пратят на дуел, няма да могат да си редят игрите и ще са в по-неравностойно положение на дуела.
Накрая са конкуренти с мъжете, но все пак са стигнали докрая понеже жените не са успяли да ги отстранят.
Тъй че борбата е първо да стигнат до края, а после да се преборят с мъжете, които са останали. Досега обаче няма победител жена.

# 391
Аз може би тъп въпрос задавам, ама какво значи стигнали до края? До края стига най-последния, а не някаква група от една жена и десетима мъже, нали така?

# 392
Накрая остават четирима финалисти. Миналата година поне бяха четирима, бяха две жени и двама мъже. Има гласуване на отпадналите участници  за сигурни финалисти. В трети сезон накрая останаха шестима души - двама от тях бяха избраните за сигурни финалисти, останалите четирима имаха дуели по двойки. Имаше и дуел между мъж и жена - Алек срещу Виолета.
Не знам тази година дали ще е така.
От четиримата миналата година отпадна един, който имаше най-малък зрителски вот, отпадна Вили. Останаха трима, както май беше и в предишните два сезона - трима се борят за наградата - дуели разни. (Във втори сезон май дуелите бяха между четиримата)
По време на финалните дуели публиката пак гласува, обикновено зрителският вот е решаващ, макар че миналата година не беше съвсем така, някакви схеми бяха измислили, заради които май точките от дуелите имаха повече значение от вота на публиката.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 09:19 от Ензим

# 393
  • тук и там
Аз като чета-Ваня не е приятна на 80 процента от хората навън..Та ако чака на зрителския вот-ще има да почака доста..Верно,че тя не знае как е възприемана от останалите,ама...

# 394
Нещо и аз не ги разбирам тия стратегии. При дуели не означава ли, че ще отпаднат по-слабите, а накрая ще останат най-силните. Т.е., ако правиш женски дуели, с цел да отстраниш пряката си конкуренция, не постигаш ли точно обратен ефект - накрая да се озовеш срещу най-силната жена и да изгубиш? Или пък да нахъсаш жените срещу себе си и при един евентуален фермер жена да се окажеш ратай и първи дуелист и да гризнеш дръвчето?
 Най-правилната стратегия за мен е изобщо да не драпаш за тъпото фермерство Simple Smile

# 395
  • София

Най-правилната стратегия за мен е изобщо да не драпаш за тъпото фермерство Simple Smile

И аз така мисля.
Най-правилно е да се бориш за имунитета от ратайство. Ако не успееш и си ратай, а после и дуелист, дърпаш възможно най-слабия за противник и се бориш да оцелееш с всички сили. През другото време, докато има задачи всякакви се вреш където можеш, за да научиш повече неща.

# 396
Мег, да, принципно си права. Но драпат за шефското място, защото първо са защитени от дуел/отпадане за седмица, второ - да опитат да отстранят някого, когото смятат за силен противник. Все пак първият дуелист е в по-неблагоприятна позиция. Ето, Алекс успя да отстрани Христина, макар че уж ѝ бяха други съображенията. Но далеч невинаги печели вторият дуелист, та... май наистина стратегиите на някои не са много успешни. Наистина най-важно е да стигнат до финал, пък там вече каквото стане.

# 397
Мен хич ме няма в стратегиите. Затова и никога не отгатвам ратаите и фермерите. Не знам как би било, ако съм вътре. С мъжа ми все спорим. Той твърди, че фермерите трябва да пращат на дуели силните играчи, без значение от пола. Аз си мисля, че бих пращала жени уж, за да чистя пряката конкуренция, пък на финала ще му мисля, ама знам ли... Rolling Eyes Знам единствено, че не бих се натискала за фермер в никой случай, защото от  строителните задачи нищо няма да вдяна и ще зяпам като Радилена.  Flushed

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 09:54 от pip4i

# 398
Pip4i, не като Радилена, като Ваня.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 399
Ваня я проспах, затова не я коментирам. Ама като си знам "въображението" и тоталната липса на пространствено мислене, сигурно ще съм като Радилена+Ваня на куп. Joy

# 400
А бе, жените до някаква степен ги разбирам защо правят женски дуели (аман от жени фермери вече Smiling Imp ), но Гошко не можах да го разбера - голяма конкуренция ли видя в лицето на Росица? Глупав беше за мене и неговият избор на ратаи и дуелист. Наистина беше съвсем в началото и още не са се познавали изобщо - кой в какво е добър/слаб, ама все пак... Или и той е толкова залухав, че по симпатия/антипатия е избирал, най-вероятно е било така.

# 401
Той нея тогава я прати просто, защото не я харесва като човек. Едва ли го е стреснала особено с физически данни. Мисля, че дори и Нури прати за ратай на този принцип - заради мнението му за "съжителството" под турско иго.

# 402
Нури не беше ли ратай с Радка? А с Роси беше Сашо май? Може и да бъркам, време мина много вече. Simple Smile
Не, не бъркам, Милена прати Нури ратай, за да "обезглави" отбора на емигрантите, та уж нейният отбор да се представи по-добре, безценно. Joy

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 10:42 от Ензим

# 403
Вярно, че тогава бяха Роси и Сашо.
Не знам в такъв случай защо е избрал Сашо. Може в началото да му се е сторил муден и кьопав. После като им направи кенеф и баня за чудо и приказ, разбраха, че е ценна работна ръка.

# 404
  • На морето!
Надявам се само Роси да не извика Алекс, тя си ми е фаворит от самото начало на играта, има страхотно свежо излъчване и се доближава най-много до типа момичета/жени, с които общувам в ежедневието си. Не мога да преценя колко е силна и издържлива физически.

Ваня е кошмарен фермер просто, както някой каза по-напред- спортът много, много ѝ е взел, това е резултат според мен, на напъните на група амбициозни треньори да направят от някой по-посредствен спортист шампион. Напълно е обезличена, лишена е от способността да взима решения, но е научена да изпълнява и носи отговорността за чуждите, няма никаква самоинициатива, но ако ѝ наредят става и действа. Затова ходи като хахава и не знае какво да захване, просто не е свикнала да бъде организатор, а изпълнител.
Караньотов ми става все по-неприятен. Типичен пример за мрънкащ чичак, който на теория е велик и можещ, но на практика се пести максимално. Ако продължи да подпира масите с лакти докато обяснява кое, как и защо няма да стане, ще премине безвъзвратно линията на търпимост. 

Общи условия

Активация на акаунт