летни ястия на фурна

  • 35 981
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • In transit
  • Мнения: 11 834
Много интересни рецепти!
 Мисля, че и гювечетата ще станат за тази категория за лесни манджи. Аз им слагам печени чушки, парче сирене на дъното+ маргарин. После слагам и нарязани кренвирши или друг колбас, заливам с доматен сок и малко вода и пека. накрая слагам  и по едно яйце във всяко гювече и да се запече и готово.   Grinning

А ако ги сложиш в микровълнова фурна става точно за 3 минути! Перфектно ястие, когато нямаш време. Simple Smile

# 16
 ето нещо лесно  и от мен:    кайма, сварени яйца -2 ,  кис.краставички, гъбки /мариновани а може и пресни/, кашкавал-настърган, подправки.Всичко се обърква и се разстила в намазнена тава. Отгоре нареждате картофки на филийки и поливате с   размит Маги -огретен. Печете за около час и преди да извадите поръсвате с настърган кашкавал.
Да ви е вкусно.
Мойт мъж си хапна половината тава и кръсти  яденето "Чист хладилник" Laughing

# 17
  • Мнения: 127
Да ви кажа, от както се затопли и аз така готвя - докато съм пред блока или в парка ... но не типични летни манджи, щото ние постно не ядем. Готвя си почти всички класически манджи, но в глинен гювеч. В началото на силна фурна, да се загрее хубаво гювеча и после я намалям на много слабо, да се пече докато се върна. Ако е нужно като съм се прибрала, махам капака и запичам.
По този начин всичко става много вкусно и най-вече не е нужно да го наглеждаш постоянно Simple Smile

# 18
  • Мнения: 6 390
Патладжани по пармски
Патладжаните се нарязват на ленти и се пържат или пекат ( по желание ).
 Ако ги пържите не е лоШо да се оставят върху хартия за да се изцеди от мазнината,4е доста поемат.
Приготвя се доматен сос като този за спагети: запържва се скилидка 4есън с малко зехтин,добавя се доматен сос и босилек и се оставя да къкри,докато поизври водата.
После в тави4ка се реди ред патладжани, залива се с доматен сос и се ръси обилно с настърган пармезан или кашкавал, пак ред  патладжани, доматен сос и пармезан- кашкавал - и така докато не свършат продуктите
Хапва се полуистинала или направо студена тази манджи4ка - голяма вкусотия

# 19
  • Мнения: 3 251
Мързеливи пиперки
Няколко пиперки /по 1-2 на човек/
Натрошавам сирене, настъргвам 1 домат, разбивам и прибавям 1-2 яйца/зависи от бройката на пиперките/.Подправки на вкус, аз използвам шарена сол и чубрица. Напълвам пипера /понякога си играя да го запушвам с капачета от домат/и го слагам в тава с 4-5 л. олио.Понякога при изрична молба на съпруга ми слагам или шунка или друг пушен колбас на ситни парченца. Ако е останало от плънката, настъргвам още 1 домат, разбърквам и разпределям край пипера. Готови са, когато получи характерните мехурчета на ципичката при печене. Да ви е сладко.

# 20
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
Патладжани по пармски
Патладжаните се нарязват на ленти и се пържат или пекат ( по желание ).
 Ако ги пържите не е лоШо да се оставят върху хартия за да се изцеди от мазнината,4е доста поемат.
Приготвя се доматен сос като този за спагети: запържва се скилидка 4есън с малко зехтин,добавя се доматен сос и босилек и се оставя да къкри,докато поизври водата.
После в тави4ка се реди ред патладжани, залива се с доматен сос и се ръси обилно с настърган пармезан или кашкавал, пак ред  патладжани, доматен сос и пармезан- кашкавал - и така докато не свършат продуктите
Хапва се полуистинала или направо студена тази манджи4ка - голяма вкусотия

малка добавка. Оригиналната рецепта изисква нарязана на филийки моцарела между слоевете (освен пармезана) и доматения сос се смесва с беШамел, както при лазаня. Яде се топло, 4е ина4е моцарелата става като дъвка. Laughing

# 21
  • Мнения: 6 390
Цитат
Оригиналната рецепта изисква нарязана на филийки моцарела между слоевете (освен пармезана) и доматения сос се смесва с беШамел, както при лазаня. Яде се топло, 4е ина4е моцарелата става като дъвка
Твоето допълнение е за топло ядене, моето е за студено  Wink Grinning

# 22
  • в едно миланско село
  • Мнения: 4 124
Цитат
Оригиналната рецепта изисква нарязана на филийки моцарела между слоевете (освен пармезана) и доматения сос се смесва с беШамел, както при лазаня. Яде се топло, 4е ина4е моцарелата става като дъвка
Твоето допълнение е за топло ядене, моето е за студено  Wink Grinning

не, моето допълнение е за патладжаните по пармски.  Mr. Green
но е абсолЮтно то4но, 4е за студени са по_добри твоите. Hug

# 23
  • Мнения: 6 390
Цитат
Оригиналната рецепта изисква нарязана на филийки моцарела между слоевете (освен пармезана) и доматения сос се смесва с беШамел, както при лазаня. Яде се топло, 4е ина4е моцарелата става като дъвка
Твоето допълнение е за топло ядене, моето е за студено  Wink Grinning

не, моето допълнение е за патладжаните по пармски.  Mr. Green
но е абсолЮтно то4но, 4е за студени са по_добри твоите. Hug
Mr. Green няма да споря  Mr. Green
спори с г-жа Макдирокова  Wink Laughing
От нея ми е рецептата  Heart Eyes Laughing

# 24
  • Мнения: 987
Тиквички на фурна
 Около 1 кг тиквичики се настъргват на ренде и се посоляват  постояват и им се изцежда  водата колкото повече се изцеди толкова малко остава да извира при готвенето
Разбива се около 2/3 кофичка кис.мляко 4-5 яйза, сирене 200-300 гр. 4-5 лъжици брашно щипка сода за хляб, чесън и копър и около  1 кафена чаша олио ./малко сол но да се внимава че сирената обикновенно са солени/.

Изцедените тиквички се сипват в тава към тях се прибавят рабитата смес омешва се и се пъха да се пече около  30-40 мин 200 С.

Да ви е сладко!


това изглежда доста вкусно.    смятам да го пробвам тази вечер.   

# 25
  • Мнения: 56
на нашето сем.  ни писна от тиквички ипържени картофи. а на вас?

# 26
  • Мнения: 56
на нашето сем.  ни писна от тиквички и пържени картофи. а на вас?

# 27
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 11 696
Момичета, давайте още идеи за яденета, които стават бързо на фурна, т.е., не изискват дълго време за приготвяне - слагаш разни неща във фурната и ги "забравяш" за някое време. И после - готово  chef Въпроса е какво да се комибинира в тавата или гювеча newsm78

# 28
  • Мнения: 924
Абе в тия жеги не ми се мисли въобще за фурна  Tired
все гледам да спретна нещо в микрото или на скарата
имаме един спциалитет - наричам го "бомбички"
Фолио нарязавм на по големи  парчета и в него слагам каквото имам в хладилника
остатъци от варени картови. някакви пушени месца или салам , гъби
кис. краставички , сирене. кашкавал
абе каквото ти дойде наум
след това завивам парчетата и във фурната за 20-тина мин

# 29
  • Мнения: 705
Абе в тия жеги не ми се мисли въобще за фурна  Tired
все гледам да спретна нещо в микрото или на скарата
имаме един спциалитет - наричам го "бомбички"
Фолио нарязавм на по големи  парчета и в него слагам каквото имам в хладилника
остатъци от варени картови. някакви пушени месца или салам , гъби
кис. краставички , сирене. кашкавал
абе каквото ти дойде наум
след това завивам парчетата и във фурната за 20-тина мин


това с бомбичките мнооого ми хареса - веднага ще го пробвам, че в хладилника само мен няма  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт