Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 16 окт. 2018, 11:27 ч.

Искам да съм татко, но не мога

 • 10 681
 • 52
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 13 282
Всеки си търси начин да оцелява. Това че работи за малко пари не е срамно. Все отнякъде се тръгва, може да му е първа работа. По-смотано е това, че на 27 г. драпа за жена, която да ражда.

# 46
 • Мнения: 17 797
Много ми е забавно за такива работещи на 2 и особено на 3 места като показател за работливост и жертвоготовност. Какви са примерно тия 3 служби едновременно? До обяд учител, след обяд кара такси, а вечер е барман? Или през ден на бензиностанция, а в дните за "почивка" е пазач (и спи)? Ако работиш 8-9 часа на едно място, какви точно смислени и доходни неща може да правиш на още 2 места? Или 3-дневна работна седмица с доход като за 5 дневна плюс още една тридневна, а в неделя - на строеж като общ работник?

Някои дори и това правят. Ама не дремят вкъщи да мрънкат, че околните са меркантилни и че в магазина всичко е с пари.
Няма лошо в ниските заплати, разбира се. Ако човек си е намерил провайдър или по-ниският стандарт го устройва – защо не? Стига да не мрънка и да не завижда на тези, които си скъсват задниците от работа, за да имат повече.

# 47
 • Мнения: 221
Въпросът е в това, че работенето на няколко места в повечето случаи откъм доходи е равносилно на работа на 1 място на пълни обороти. Вярно, че някои хора нямат избор, но да се изтъква как работи на 3 места и затова има много пари ми звучи малко несериозно и опит за изхвърляне и баламосване. Може би трябва и уточнение - 3 източника на доходи не са работене на 3 места. Ако получаваш пари от нещо, което ти изисква 3 часа седмично е далече от понятието "скъсвам си г*** от работа на няколко места".

# 48
 • Paris, France
 • Мнения: 4 519
Аз пък не съм видяла човек, тичаш да работи на три места, който да е паралия. И аз съм работила на 2-3 места като млада, точно за повече пари. След това си намерих 1 платена работа на пълно работно време, но съботно-неделната работа в магазин за парфюми толкова ми липсваше, че се върнах на работа и там. Бях намерила доста по-платена, но не скачаше и се чувствах убита и нещастна.

# 49
 • Мнения: 17 797
Аз пък не съм видяла човек, тичаш да работи на три места, който да е паралия.

Той, ако е паралия, може и изобщо да не работи. В случая говорим за човек, на когото доходът не стига за нищо. А той иска... Иска жилище, иска семейство, иска деца.
И какво му предлагате тогава? Да си кюта на 650 лв. заплата, с която, като си плати наема, едва остават за сметки и храна? В почивните дни и вечер да дреме в БГ-Мамма, защото не може да си позволи да излезе едно кафе да изпие с приятели? Да си стои ерген, защото с такава заплата е абсурд да мечтае за семейство и деца? Да краде? Да търка билетчета? Нещо друго?
То е ясно, че шансът да срещне принцесата на бял кон, която да му предложи ръката си с половин царство зестра, е нищожен.
За мен единственият начин да постигне това, което иска, е да се развива в професията си, да катери по-високи нива, да се преквалифицира, да си намери допълнителна работа, докато стъпи на краката си. Все пак е още толкова млад и животът е пред него.
Вярно, ще се наложи да се потруди повече, но пък тъкмо няма да му остава излишно време да мрънка, да зяпа в канчетата на другите и да хленчи колко меркантилни са станали жените в днешно време, само защото очакват финансово отговорен мъж до себе си, а не някой Мунчо, който да не може да издържа жена си и детето си по време на майчинството, недай си боже пък ако настъпят по-трудни за семейството времена.
Ако една жена не може да разчита на мъжа до себе си, включително и финансово, за какво ѝ е? Осеменител може да си намери и без да се налага да му пере чорапите и да му гали болното его. А и по-евтино ще ѝ излезе да издържа сама детето си, отколкото и детето на свекървата.

# 50
 • Мнения: 7 768
Да търси начини да изкарва повече пари. Няма друг изход за мен.

# 51
 • Мнения: 221
Абе като цяло темата е от някой, който се мъчи да се направи на интересен пред женската аудитория и някак да му препоръчат и "изпратят" кандидат-приятелки. Доста наивно и прозрачно - освен ако не е тема-забавление от някакъв провокатор.

# 52
 • Мнения: 1 784
Един работещ на 2-3 места трябва да се замисли какво погрешно е направил за да стигне до такава аномалия. Това може да се случи за кратко докато човек си стъпи на краката, но не може да бъде начин на живот защото това няма да е живот, особено когато понапреднат повече и годинките. По такъв разхвърлян начин няма как да вложиш цялата си енергия с желание само в едно и да очакваш да ставаш по-добър в работата си, да се издигаш и финансовия резултат да нараства с времето. Ще си непрекъснато преуморен и за работа и за живот. Нужна е ревизия на работа, квалификация с реален план за промяна. Чак след като човек започне достатъчно да цени себе си става по-ефективен и започват и другите да го ценят. Финансовия резултат не закъснява. Такъв човек ще бъде забелязан и оценен и от потенциален партньор. Защото добър партньор в живота не е достатъчно само да намерим, но целта е и да успеем да го задържим с качества, отношение, сигурност... Самоцел на г-н никой търсещ някоя за деца е почти сигурен начин да си стъжниш още и без това едвам кретащия живот.
Без значение дали темата е несериозна такива хора има много лутащи се без цел и посока в живота оставяйки се на случайностите. Събитията в живота във всички посоки могат да се случват и с наше активно участие.

Общи условия

Активация на акаунт