Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 050
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Тука има хора който чакат от две-три години да паднат цените...За сега само надежди...Weary

# 136
Тука има хора който чакат от две-три години да паднат цените...За сега само надежди...Weary

Като закъсат пак банките в скоро време и се вдигнат лихвите по кредитите, ще паднат.

# 137
Мене ми изглежда да препират пари и да не ги е грижа кой ще пазарува, заради имената на инвеститорите. Може сами да си ги изкупят даже.

# 138
Броят на "Капитал" е в седмицата 12-18.10. Линк към цялото издание няма - то е отделно приложение към основното, отделна книжка.
Проектите на сградите са най-маловажното. По-информативното е статистика, интервюта, тенденции, какво се казва, кое се премълчава, и пр. Включително и "това" за цените. Никого не ангажирам - ако някой иска да чака да падат, нека чака.

Предлагане превишаващо търсенето, комбинирано с повишаване на лихвите. Ако някой иска да чака да се вдигат цените, нека си чака Wink

# 139

Ами по-добре да почака човек две-три години, отколкото да изплаща 20-30 години Wink

# 140
При ниски лихви  по кредитите как да паднат цените на жилищата? А тези чакалите по 2-3 години, ако решат все пак да купят, ще плащат излишни пари от вдигането на цената през това време.

# 141
Преди 2-3 години цените бяха прекрасни, ако има хора, които още от тогава чакат, то тези същите ще си чакат до живот Simple Smile

# 142
  • София, Bulgaria
Преди 2-3 години цените бяха прекрасни, ако има хора, които още от тогава чакат, то тези същите ще си чакат до живот Simple Smile

Братовчед ми от 2011 г е закупувал апартамент и все не купува. Чака цените да паднат, а те все не са достатъчно на дъното, което е според него. За 7 години е платил 50 000 лева за наем и се е местил 4 пъти. В онези години 2-ст апартаменти бяха по около 60-65 000 Е / за ново строителство/. Днес са 85-95 000Е, ами наемът, който е платил е колкото разликата в цените. Дългосрочно/ 10-15-20 г./  цените на имотите винаги са на горе, може да има падане за известен период... 1-2-3 години, но после пак има покачване.

# 143
Даже и за по 35-50 0000 имаше двустайни на шпакловка и замазка нови. Цените бяха на дъното, имаше толкова евтини жилища, че не ми се вярваше. И аз имам приятели, които само чакаха и все не си харесваха нещо...изпуснаха момента, останаха под наем.
Съмнявам се цените да паднат на подобни нива някога отново.

# 144
Даже и за по 35-50 0000 имаше двустайни на шпакловка и замазка нови. Цените бяха на дъното, имаше толкова евтини жилища, че не ми се вярваше. И аз имам приятели, които само чакаха и все не си харесваха нещо...изпуснаха момента, останаха под наем.

То и 2008-а всички вярваха, че няма как да паднат Grinning

# 145
2011г купих и аз . Като гледам цените сега , за себе си съм направила добра сделка. Тази година взех "на зелено" за почти същите пари с една стая по-малко.

# 146

Теб те знаем, прогнозирала си, че цените ще се сринат. Чакаме да видим кога ще стане.
Ние с кредитите по 20г, с лихви от по 3%, които са по-малки от инфлацията сме си сложили бесилото и само ни гледаш сеира Simple Smile

# 147

Кризички винаги ще има, но падането няма да е на ниски нива. Примерно, ако някой очаква двустаен за 20000 евро  ще има да почака.

# 148
Айде стига, на всички е ясно, че икономиката е циклична и цикълът се повтаря през около 10-тина години. Ако кризата тук удари 2009-та, то 2011-та година е било перфектно за купуване. Не знам кой би започнал да чака от тогава понижение на цените, при положение, че точно тогава започва отново подемът на икономиката. И тук идва моментът, че вече сме почти 2019-та година (т.е. 10 години са почти изминали), никой не може да каже кога точно, но е ясно, че спад в цените все някога ще има (краткосрочно погледнато вероятно в рамките на следващите 3 години, поне аз така смятам).

# 149
Броят на "Капитал" е в седмицата 12-18.10. Линк към цялото издание няма - то е отделно приложение към основното, отделна книжка.
Проектите на сградите са най-маловажното. По-информативното е статистика, интервюта, тенденции, какво се казва, кое се премълчава, и пр. Включително и "това" за цените. Никого не ангажирам - ако някой иска да чака да падат, нека чака.
Някаква идея как можем да го видим? Дали някоя добра душа няма да може да го сканира или снима и качи тук, че да можем да го прегледаме?
Само да спомена, че цените на всяко нещо вървят исторически нагоре. Елементарно е. Което не пречи в определени периоди да е имало балони на различни стоки. Лалетата са добър пример.

Общи условия

Активация на акаунт