Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 36 910
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
Жилището ще се купува с цел инвестиция. Изложението е  западно.Цената ни устройва понеже е на зелено. Притеснява ме самата локация.

# 541
За отдаване под наем локацията е перфектна Simple Smile

# 542
Това от New Building Property ли е? Иначе за инвестиция е перфектно, 800лв наем се взема от воле.

# 543
За отдаване под наем локацията е перфектна Simple Smile
Понеже не сме го виждали на живо мястото все още. Скоро ще го видим. По карта всичко там са ливади , голо и пусто ми изглежда. Та, това е притеснява , да не е насред нищото.

# 544
Освен това, това, че е нива не следва да ви притеснява. Скоро всичко ще е застроено, според мен.

# 545
Ivan_Mihov, не знам, мъжа ми ходи да говори. Мен ме обзеха терзанията за местоположението 😁
Дано късмета е с нас.
Благодаря на всички, които се изказаха.

# 546
  • София
Чак 800 лв за толкова малък двустаен - едва ли. Скоро наемаха в региона няколко познати - едните са в по-голям двустаен за 600. Да речем, че към 700 е реалистичният максимум, защото в 44 кв вероятно ще е сам човек и за студент ще е висок наем повече от това.

# 547
Ема то си е важно и строителя да проучите...

# 548
Томова, имаме 2 нотариални акта. Вторият е за цялата сума. Договорите и НА следваха схемата на плащане. Всичко се вписваше. Колко сигурно е, идея нямам, но документално беше уредено.
Довечера ще се опитам да мина през документите и ще напиша по подробно.

# 549
Метро ще има в Студентски, точно до НСА. Кога - никой не знае. Ще бъде втората, абсолютно неизползваема за мен линия.
https://www.monitor.bg/bg/a/view/51764-Метрото-до-Студентски-град-с-пет-спирки
Не бих калкулирала наем повече от 600 лв. в дългосрочен план,имайки предвид голямото застрояване в последните години в района.
Иначе, според статистиката на imot.net за средни наемни цени и цени на квадратен метър, най-доходоносно е да купиш двустаен в Сердика - средна цена 997 евро/кв.м, среден наем на двустаен - 500 евро. Малинова Долина и Манастирски ливади също се нареждат в топа. Друг е въпросът,че аз на тази статистика не вярвам много, много - в Сердика на тези панелки кой ще даде 500 евро да наеме двустаен?
Иначе най-неизгодно излиза да купиш двустаен с цел отдаване под наем в Лозенец, Г.Делчев и Стрелбище, защото средните цени са над 100 хил.евро, а средните наеми не се различават драстично от тези по-горе. В дъното са и Княжево, Фондови жилища и Люлин 4, защото средният наем за двустаен там е около 200 евро, т.е. много по-нисък от средния за София, а средните цени за двустаен са около 60 хил.евро, т.е. възвращаемостта тук е точно два пъти по-ниска от Малинова долина, където за 60 хил. евро получаваш наем от 350-400 евро.

# 550
Като сте заговорили съотношение покупна цена-наем не е ли то по-добро в Студентски град и Манастирски ливади, донякъде и в Младост?

# 551
  • София, Bulgaria
В Студентски град може да имаш 3 празни месеца от края на май до септември.

# 552
В бъдеще може би, но в момента моя авер, дето му изгубих бройката на Бароко апартаментите е имал не повече от 3 празни дена някъде.

# 553
  • София
Чак се чудя, как сме оцелели ние, които не правим сделки на зелено, сигурно най-гадните имоти сме намирали за наши клиенти.

Ииии..относно разлика в цената на ипотекиран и неипотекиран имот...НЯМА такава!  Ипотеката не е недостатък, а и последните 5 години не е и причина за продажбата. Просто хората сменят имотите си, за по-голям, за друг квартал..и т.н. Не всички живеят до живот в един имот.
В София може да няма значение, защото пазарът е на продавача. Обаче ела да видиш по морето. Тези с ипотеките са го закъсали жестоко.
Пример: Купен апартамент 2008 за 50к евро с ипотека. Сега офериран на 36к евро. Съгласни на сделка за 22к евро. И пак пропадна сделката поради трети фактор, но както и да е. Навремето като купувахме единия пак продачът ревеше че парите идва му покриват задълженията, макар че няколко години е плащал ипотеката. Но нямаше избор, защото тогава се изнасяше със семейството си от страната. Тъжно, но е така. При 1 млрд печалба за банките, все идват отнякъде...

# 554
Я го дай този апартамент на морето за 22 евра, че проявих интерес рязко. Не се шегувам.

Общи условия

Активация на акаунт