Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 091
  • 780
  •   1
Отговори
# 255
Холокухня 20-23кв си малее, нито маса може да сложиш голяма, нито голям диван. Аз съм с 27кв холокухня и ми е добре, но на 30-40 ще ми е още по-добре определено Simple Smile

Никога не бих жертвал хол за голяма спалня. Холокухня и малка спалня е къде къде по-добре от кухня и голяма спалня. Проблем със смрадливите манджи имат само хората, които пържат. Аз не пържа, проблеми нямам нито от наднормено тегло, нито от миризми Simple Smile
А на 100 кв - още по-добре Simple Smile И чистачка, и готвачка...
И да вариш, и да печеш, винаги мирише. Силен аспиратор помага определено, но не е панацея.
...
Проблем със смрадливите манджи имат само хората, които пържат. ...

Ами аз с две деца ползвам кухня и не пържа много, но ако се случи нещо да ми загори или нещо капне във фурната ... не ми се случва редовно, но пък нямам нужда да ми мирише хола. Може да си стои зад кухненската врата.
Сега ще си коригирам тази грешка .
Не съм писала аз за манджите, грешно си цитирала - Донът писа това. Аз определено смятам, че в хол/всекидневна няма място да готвене, а ако са свързани с кухнята, трябва да има врата, за да се отделят.
Донът, обаче, като всеки млад наперен ерген, не ги разбира нещата с кухните и говтенето Simple Smile

# 256
Според мен малките помещения са нефункционални, но и прекалено големите също са непрактични. Моята философия е помещенията да са възможно най-малките, позволяващи пълноценен живот. Спалня 15-18 квадрата и холокухня 30-35 квадрата (при добър проект) се вместват в това мое схващане. Всичко нагоре води до ненужни разходи и усилия за поддръжка и чистене. Но ако на някого му е важно да се хвали с 50 квадрата хол и с 80 инча телевизор, тогава кеф цена няма.

# 257
  • София
Томева, какво е точнп "целият процес". Защото аз смених 2-ма лични брокери, единия и личен познат, но всеки гледа да стане някаква сделка само и само да се приключва. Например казват ми: това на тази агенция е скъпо, не става... появява се оферта на тяхната агенция още по-скъпа... ами щом 6 месеца не намираш значи или трябва да си вдигнеш бюджета, или да спреш да търсиш. Та не го разбирам аз това като помощ. Ще ми се като не разбирам от строителство, ремонти, жилища този човек да ми каже това струва ли си парите или не. Просто е, но всеки извърта нещата към своите си оферти.

# 258
...

Ами аз с две деца ползвам кухня и не пържа много, но ако се случи нещо да ми загори или нещо капне във фурната ... не ми се случва редовно, но пък нямам нужда да ми мирише хола. Може да си стои зад кухненската врата.
И като нямаш хол просто е невъзможно да омиришеш хола на манджа Simple Smile Толкова е елементарно Simple Smile

Аз не знам какво готвите, че си омирисвате стаите чак така... с години готвене в холокухня пък един диван не мирише на манджа. Аспиратора ми е 690 кубика, миризмата не можеш да я спреш то е ясно, но след като спрес с готвенето на другия ден нямаш остатъчна миризма. Имаш също така и опция за ароматни пръчици да си палиш и т.н.
Да не говорим, че и с отделна кухня, пак се омирисва апартамента, по-малко да, но си мирише на манджа тва е.

# 259
Мередит, съгласна съм с теб.
Успешният вариант да закупиш жилище за мен е да търсиш сам, да си разгледал абсолютно всички обяви и да изпращаш на брокера си тези, които ти харесват.
Ако обаче предлагането на жилища с твоите критерии чувствително надхвърля бюджета ти, просто няма как да стане.
Очакванията към брокера са да извади имоти от ръкава, ами такива няма.
Вариант е просто да изчакаш, докато посъбереш пари и (ако) цените паднат.
Аз съм смятала,че ако бях държала парите от 2008 на влог,вместо да купувам,щях да купя през 2012 нещо далеч по-добро, така че не се натискайте зорлем да купувате, щом и брокерите ви го казват.

# 260

Аз не знам какво готвите, че си омирисвате стаите чак така... с години готвене в холокухня пък един диван не мирише на манджа. Аспиратора ми е 690 кубика, миризмата не можеш да я спреш то е ясно, но след като спрес с готвенето на другия ден нямаш остатъчна миризма. Имаш също така и опция за ароматни пръчици да си палиш и т.н.
Да не говорим, че и с отделна кухня, пак се омирисва апартамента, по-малко да, но си мирише на манджа тва е.

+1 
 smile3521

Първо, не мирише чак толкова. И моят аспиратор е някъде 700 кубика и като отворя леко отсрещния прозорец течението е такова, че миризмата изобщо не се разпространява извън кухненската част. Е, като влезе човек отвън може да подуши какво ще има за вечеря, ама това не е воня и смрад и изчезва след час-два и после нищо не остава "умирисано на манджа". Но съвсем същата е ситуацията и с отделна кухня - пак който влиза разбира, че се готви. И друго има, като седне човек да се храни - "ох как ухае". Ама ако още не е седнал - "ах как смърди"... Ми не го разбирам много newsm78

# 261
Знам, че има много тънкости и спънки в закупуването на ап, но си мисля, че са предимно точно юридически. Кои са тези детайли и прозаични неща, които провалят сделката? Просто ми е интересно, не се заяждам.
Знам, че има и много читави брокери. Опитах с 2ма препоръчани и проверени. Не ми показват това, което търся, редовно се налага аз да им изпращам апартаменти, които съм харесала в обявите.. Това нормално ли е? Т,е първата стъпка в намирането я върша аз.

# 262
...

И като нямаш хол просто е невъзможно да омиришеш хола на манджа Simple Smile Толкова е елементарно Simple Smile
...
Аз не знам какво готвите, че си омирисвате стаите чак така... 

имам. но е свързан от едната страна с кухнята , като между двете е трапезарията ... навързани като говорим в квадрати са ми 54. сега се опитвам да разкарам каквото мога от кухнята по други помещения, защото имам много и много място там и да напъхам едно хубаво място за хранене до прозореца на помещението в кухнята , да оставя там миалня, мивка , хладилник и едно шкафче с един сервиз за хранене ... че съм събрала чинии и прибори за една армия стигат ... и да сложа врата на това помещение. Така се готви, яде, мие и маже в кухнята ... а като дойдат гости мога да ползвам трапезарията, която ще си стои където си е , не ми пречи, има място ...
това ми е плана.
сега пресмятам, че като дойдат майстори ако не им кажеш какво точно искаш правят каквото те си искат .

И моите дивани не миришат на манджа. Проблема е като стане нещо. Тогава мирише. Както и да е. Никога не ми е харесвала идеята да сложа кухня насред хола си.
Сега съм оставила отворено между тях защото мисли, че ще ми е по-лесно, но ... вече не искам.

Цитат
Аз не знам какво готвите, че си омирисвате стаите чак така... с години готвене в холокухня пък един диван не мирише на манджа.

аз това не го харесвам. отнема ми от комфорта ама много. в хола не ми се иска да ми @ухае@ на вечеря.
Т.е. не ми понася установих.

# 263
Скрит текст:

+1  
 smile3521

Първо, не мирише чак толкова. И моят аспиратор е някъде 700 кубика и като отворя леко отсрещния прозорец течението е такова, че миризмата изобщо не се разпространява извън кухненската част. Е, като влезе човек отвън може да подуши какво ще има за вечеря, ама това не е воня и смрад и изчезва след час-два и после нищо не остава "умирисано на манджа". Но съвсем същата е ситуацията и с отделна кухня - пак който влиза разбира, че се готви. И друго има, като седне човек да се храни - "ох как ухае". Ама ако още не е седнал - "ах как смърди"... Ми не го разбирам много newsm78
Ама няма начин, след като ТИ си си купила холокухня, това да е компромис - нееее, то просто е най-доброто възможно решение Stuck Out Tongue  Приеми, че има хора, за които миризмата на манджа може да е неприятна въпреки че манджата им е вкусна. И искат да имат отделен кът за отдих и релакс, където да не мирише от кухнята. И са готови да си го осигурят. С отделна кухня и добър аспиратор е далеч по-добре от кухня в хола със същия аспиратор.
аз това не го харесвам. отнема ми от комфорта ама много. в хола не ми се иска да ми @ухае@ на вечеря.
Т.е. не ми понася установих.

И за мен е така. Пък който иска да са 2 в 1, проблем няма, то е даже по-лесно от другото.  
....сега пресмятам, че като дойдат майстори ако не им кажеш какво точно искаш правят каквото те си искат .

+ 1000.

# 264
Аз съм се изнесла от апартамент с отделна кухня за да дойда на холокухня. Та явно съм приела, че не е страшно иначе нямаше да го направя и да оставя онзи да си стои празен и заключен. Оказва се, че и двете си имат плюсове и минуси, което значи, че и двете са някакъв компромис. От там нататък е въпрос на приоритети. Като гледам разните предавания по ТВ (американците най-вече) като видят отделна кухня и почват да мърморят и да кроят планове как да бутнат стена и да я свържат с дневната.

Но в поста си по-горе не съм говорила за компромиси, а само обсъждах миризмата. Ми не мирише, какво да правя?

# 265

... Кои са тези детайли и прозаични неща, които провалят сделката?  ...

пример - изведнъж се оказва предстоящ голям, скъп планиран ремонт на общи части ... коет ое премълчано. Или се оказва , че е работено с много вредни лепила или други материали, които трудно да ти се намери някой да ги отремонтира ... това при старите. При новите ... имаше едно предаване за един апартамент в младост ... нов новеничък ... като се поразбута покритието на стената се показаха доста големи дупки запълнени с някаква пяна.
А имаше и един построен насред някакво блато . На  хората им бяха мухлясали дрехите в гардероба.

.... Като гледам разните предавания по ТВ (американците най-вече) като видят отделна кухня и почват да мърморят и да кроят планове как да бутнат стена и да я свържат с дневната.
...
Но в поста си по-горе не съм говорила за компромиси, а само обсъждах миризмата. Ми не мирише, какво да правя?

Тези като ги разбера какво правят и правя на обратното.
...
НА въпроса мога да ти отговоря само или да си издухаш хубаво носа или да си чакаш вечерята с елемент на изненада. Няма как да отгатнеш по миризмата какво вкусно ще има ако ти е запушен носа.

# 266
bella_ciao, говорех за TafTaf, която няма хол, вместо хол има кухня 14кв и две големи спални по 22кв. За мен лично, холокухня 22кв, спалня 22кв и втора спалня 14кв са за предпочитане като конфигурация.
На всеки различни неща му харесват, но да посрещаш гости в 14кв кухня не е най-върховното нещо Simple Smile  
До преди година бях в квартира с отделна кухня, супер ми е непрактично, направо излишна стая. Постоянно  кръстосваш коридора да ходиш за чаши, мивка, да погледнеш кафето, яденето и т.н. до къде са стигнали. Абсолютно ми е излишна стая това, прекарваш супер малко време на ден в кухнята по принцип. Аз си харесвам холокунята като вариант... докато готвя или правя кафе все пак имам контакт с гостите си например... още помня как имах гости за набързо... докато им направя кафета в кухнята те трябваше да си ходят, така и 2 приказки не си казахме, че викахме през коридора... голям кеф нямам думи Simple Smile

# 267
Знам, че има и много читави брокери. Опитах с 2ма препоръчани и проверени. Не ми показват това, което търся, редовно се налага аз да им изпращам апартаменти, които съм харесала в обявите.. Това нормално ли е? Т,е първата стъпка в намирането я върша аз.
За мен е нормално,защото моят опит е такъв.  Брокерът работа почти не върши, ако искаш да ти е мирна главата, трябва да си провериш всичко сама/ с отделен адвокат. Но въпреки всичко смятам,че за обявите от агенции трябва да имаш собствен брокер, за да не си даваш личните данни на 1000 псевдо брокери и за да не се мъчиш да разучаваш 1000 условия и комисионни.

# 268
DonJon бих отишла с удоволствие на гости в 14 кв. кухня с комбинация за хранене , ако човека го е направил уютно и приятно и ако ми е приятно с човека.
Защото има и много неуютни , но модерни и  големи трапезарии .
В смисъл ... аз предпочитам уютно , весело, с настроение и лекота.
Пък дали има незнам колко инчов монитор и прожектор ми е все тая в интерес на истината. Повече влагам в приятни приказки , компания, хубаво ядене и вино, отколкото в сребристи метални елементи, стъкло, пространства и осветление като в операционна.

Всеки луд с номера си.

Сега нали ще си оправям при мен и колкото повече обикалям за кухня и трапезария , толкова повече ... клоня да ида до антиките и да си купя стари дървени мебели, които да хвана един дърводелец да ми направи както трябва.

Единственото , което за сега ме спира , е че исках светъл цвят. Бял ако може или кремав, но там е по-трудно със старите дървени мебели.

DonJon затова , което допълни, за бързите гости .. ще сложа в кухнята един ъгъл ...

А и аз с удоволствие си седя в уютна кухня до прозореца, когато съм сама с книга или кръстословица. Хола ми е твърде голям. Той е за когато сме повече хора.

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 16:26 от bella_ciao

# 269
  • София
Малко се вманиачаваме с тая манджа, все едно по цял ден само манджа с чесън ври на котлона
Отдруга страна , като пържа риба, мирише не дневната, не целия апартамент, ами портиерката ме пита дали не готвим ние Grinning
Майка ми са в къща на два етажа с вътрешни стълби и отделна кухня на първия етаж с прозорец.
Каквото и да готви, първом горе на втория етаж го надушвам с носа си сутрин, че аз за тези мекици сутрин ходя при тях ... да ви кажа не ми пречи...
Та , единствен шанс е да не готвиш нищо по - сложно от варен кренвирш , като не обичаш да намирисва

Общи условия

Активация на акаунт