Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално? - 30

• 37 095
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
.... Ако аз искам да гледам новините или филм, който не е баш за деца, а синът ми да си играе с пъзели - някакси не си го представям в една стая. ...

Е, има един момент в който децата са по леглата и при нас тогава започва телевизията. Освен ако не сме си направили кино вечер.
Сега ме подсетихте да ида да проверя за килим, че ако ми се налага да съчетавам или да купувам 2 нови ...

# 241
...
А меката мебел къде е?  ...
И тя е в хола, но смятам да я местя на другата стена, че съседите ми обезобразиха гледката от тази страна.
Ако ви кажа колкото и да смяташ хол , витрина, кухня, прозорец, трапезария, балкон ... и колкото и хубаво да си го направиш ... ако имаш за съседи завистливи проклетници могат да ти освинят всичко за 0 време и да те вкарат в големи разправии. Защото в крайна сметка така гъсто се насели на всякъде ...

# 242
  • София
На гъсто сме да Grinning
Човек за човекът е звяр
Това със завистливите съседи проклетници, дето освинват всичко за 0 време е добро Grinning

# 243
Ами точно и аз това писах защо трябва да има хол колкото футболно игрище и спални 12-13кв. Ако хола е 23кв разбирам, но в 40кв освен да думкаш ток не знам какво ще наместиш, никога не съм живял в такава огромна стая
Ако поживееш няколко месеца в хол от 40-50 м2 после няма да искаш и да влезеш в холо-кухня с размери 23 м2. За съжаление с хубавото бързо се свиква. Най-малкото в един малък хол няма как да сложиш един хубав 75-85 инчов телевизор, а да не говорим за проектор за домашно кино. Няма как да се съберете повече от няколко души и т.н.

# 244
Ами точно и аз това писах защо трябва да има хол колкото футболно игрище и спални 12-13кв. Ако хола е 23кв разбирам, но в 40кв освен да думкаш ток не знам какво ще наместиш, никога не съм живял в такава огромна стая
Ако поживееш няколко месеца в хол от 40-50 м2 после няма да искаш и да влезеш в холо-кухня с размери 23 м2. За съжаление с хубавото бързо се свиква. Най-малкото в един малък хол няма как да сложиш един хубав 75-85 инчов телевизор, а да не говорим за проектор за домашно кино. Няма как да се съберете повече от няколко души и т.н.

ама пък свикнеш ли на тези екстри и вложиш ли много в тях и добият ли за теб голямо значение .... много ти обсебват от свободата да си разнообразяваш времето. Защото за какво ти е да правиш джогинг в парка или разходка в есенната гора или да играеш вечерта с детето тенис или да отидете да плувате ... като имаш такъв уютен и уреден хол и си сложил парите на прожектор.

# 245
  • София
то си има стандарти за тая работа Full HD екрана ако е , едно, ако е UHD друго , тук 50 инча и на 1 метър можеш да гледаш , 75-85 инчов екран UHD на 2-3 метра трябва да е дивана
По- новите технологии "смъкват" разстоянието , не е като ТВ на баба да стоиш далече ....със старите SDTV, 30 инча на 5 метра едва ли не

# 246

ама пък свикнеш ли на тези екстри и вложиш ли много в тях и добият ли за теб голямо значение .... много ти обсебват от свободата да си разнообразяваш времето. Защото за какво ти е да правиш джогинг в парка или разходка в есенната гора или да играеш вечерта с детето тенис или да отидете да плувате ... като имаш такъв уютен и уреден хол и си сложил парите на прожектор.
Грам не ми пречи големия хол на разходките и на пътуванията ми.

# 247

Грам не ми пречи големия хол на разходките и на пътуванията ми.

А, добре, защото на мен ежедневието не ми е разтегателно и като си заема вечерта с излизане после не ми се виси още в хола на дивана, а ми се чете книга в леглото.

Примера ми беше заради съседите, които не мърдат отпред @големия@ екран.

# 248
  • София, Bulgaria
За купувача вариантът, да си търси имот като звъни по обяви е вариант с най-най-много негативи.
Първо, може да попаднеш и на добър брокер, а може и като ония мошеници дето ги дават в "Господари на ефира". Само ще кажа, че това, което вие сте видели като порочни практики в недвижимите имоти е само върха на айсберга. 
Второ това е брокер на продавача. Много ясно, че той му е първи приоритет, нищо че и вие му плащате. 
Освен юридическата част на сделката, която е супер важна, но нея може да намерите заместител, който да я свърши, като си наемете адвокат, брокер ви трябва, за да минете с него целия процес. С една дума, ако наемате брокер го наемете, за да имате ваш човек на пазара. Много са детайлите по една сделка и често всичко е на ръба, не поради юридически казуси, а за съвсем прозаични неща,  дребни детайли  на пръв поглед, но много важни. На кого ще се доверите: на случайно попаднал или на предварително проучен и избран от вас човек?

# 249
то си има стандарти за тая работа Full HD екрана ако е , едно, ако е UHD друго , тук 50 инча и на 1 метър можеш да гледаш , 75-85 инчов екран UHD на 2-3 метра трябва да е дивана
По- новите технологии "смъкват" разстоянието , не е като ТВ на баба да стоиш далече ....със старите SDTV, 30 инча на 5 метра едва ли не

Пробвай да гледаш 85 инча телевизор или 125 инча екран от 2-3 метра. Уверявам те няма да ти хареса, ако не на теб то на очите ти.

# 250
За купувача вариантът, да си търси имот като звъни по обяви е вариант с най-най-много негативи.
Първо, може да попаднеш и на добър брокер, а може и като ония мошеници дето ги дават в "Господари на ефира". Само ще кажа, че това, което вие сте видели като порочни практики в недвижимите имоти е само върха на айсберга. 
Второ това е брокер на продавача. Много ясно, че той му е първи приоритет, нищо че и вие му плащате. 
Освен юридическата част на сделката, която е супер важна, но нея може да намерите заместител, който да я свърши, като си наемете адвокат, брокер ви трябва, за да минете с него целия процес. С една дума, ако наемате брокер го наемете, за да имате ваш човек на пазара. Много са детайлите по една сделка и често всичко е на ръба, не поради юридически казуси, а за съвсем прозаични неща,  дребни детайли  на пръв поглед, но много важни. На кого ще се доверите: на случайно попаднал или на предварително проучен и избран от вас човек?

Купувачът ще попада на брокери на продавача или просто намерили обявата му. Повечето обяви са от фирми, не от частни лица. Ако е харесал някоя обява на фирма, няма как ще плаща комисионна.  Аз не бих си наела собствен брокер, ще се мъча с тези, които ми се изпречат на пътя. Не очаквам да намеря в очите на брокера 'мой човек'. И не ми трябва брокер. Но ми трябва адвокат.

# 251
...И не ми трябва брокер. Но ми трябва адвокат.

И ако пак ти пробутат някой дефект то разправията си остава за твоя сметка. Защото да не е лесно да ги накараш да си поемат отговорността? То трябва да ги съдиш, да ги осъдиш и пр.

# 252
Моят апартамент е стар двустаен със стаи по 22-23 кв.м. и кухня 13-14 кв.м. След кратко мислене дали да го преустроим на тристаен, го оставихме както си е и не съжалявам. Детето сега си има стая 22 кв.м. Аз също имам голяма спалня, в която има място за бюро, книги, вещи, различни от дрехи. Ако детската е 14-15 кв.м е ОК, но 10 кв.м. или още по-зле - някоя бивша кухня 8-9 кв.м. - не дава никакво лично пространство. За мен малките спални  са основен недостатък на НС.
Абсолютно е така. Всъщност, аз бих предпочела такъв двустаен с тази конфигурация до Докторската или парка Заимов пред някой с отделен хол, но на по-лоша локация. Противно на ЧС смятам, че локацията си заслужава компромиса.

За брокерите много добре го обясни - върши си сама работата и не чакай друг да я свърши вместо теб. Някой може да ти помогне - брокер, близък или друг, но основната част си е за теб като купувач.

# 253
Холокухня 20-23кв си малее, нито маса може да сложиш голяма, нито голям диван. Аз съм с 27кв холокухня и ми е добре, но на 30-40 ще ми е още по-добре определено Simple Smile

Никога не бих жертвал хол за голяма спалня. Холокухня и малка спалня е къде къде по-добре от кухня и голяма спалня. Проблем със смрадливите манджи имат само хората, които пържат. Аз не пържа, проблеми нямам нито от наднормено тегло, нито от миризми Simple Smile

# 254
...
Проблем със смрадливите манджи имат само хората, които пържат. ...

Ами аз с две деца ползвам кухня и не пържа много, но ако се случи нещо да ми загори или нещо капне във фурната ... не ми се случва редовно, но пък нямам нужда да ми мирише хола. Може да си стои зад кухненската врата.
Сега ще си коригирам тази грешка .

Общи условия

Активация на акаунт