Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 481
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Цитат на: Ваня Харбалиева link=topic=1069341.msg37818390#msg37818390

date=1543926554
А има ли лекари в екипа?За София ли става въпрос?Хора от провинцията могат ли да се включат?Какво по-различно прилагате от конвенционалната медицина?
Напишете повече.
Има лекар и могат хора от всякъде да дойдат, но изследването се прави в София. За хора от провинцията го правим за 2 дни, малко сгъстяваме опитите. Те са с обща продължителност около 4 часа. Заплаща се 200 лв + безплатни прегледи и изследвания. Ето тук бях писала една тема, обяснено е повече: http://bg-mam.ma/t/1070832
Благодаря!Сега вече е по-ясно.Успех в намирането на пациенти!

# 496
Здравейте, момичета! От две години насам зимно време кожата ми се изсушава много. Знам, че за нас това е симптом на болестта, но дайте съвет, защото по ръцете ми кожата се напуква, а като си сваля панталоните има по тях бял “прах” от суха кожа. Пия селен, но все тая. Имате ли други предложения?
Не казвам, че със сигурност е това, но освен по себе си, забелязах и по други спазващи режим на ограничаване на въглехидрати. Когато се ограничават, тия неща изчезват. На мен чак скалпа ми се белеше, лицето. Суха кожа по ръцете, краката, корема, както я описваш. Свалям дрехите и всичко е на прах. Кожата на лактите и стъпалата все се лющеше, удебеляваше. Умишлено обръщах внимание, защото няколко пъти съм започвала нисковъглехидратен режим и съм го спирала. Със започването, до няколко дни спираше това. Да не кажа, че с месеци не се е налагало да почиствам петите, или да омазнявам с някакви лосиони сухата си кожа, или скалпа. Ползвах си продукти за нормална коса и кожа.

# 497
При мен кожата започна да изсъхва като един от първите признаци за хипофункция. Тогава от години вече ограничавах въглехидратите. Но има много жени, които споделят за възникване на хипофункция заради прекомерна въглехидратна рестрикция, а един от симптомите е точно суха кожа. Така че явно е индивидуално. Но така или иначе, сухата кожа е един от класическите симптоми при хипофункция. Решението е от една страна да се постигнат оптимални нива на хормоните (ФТ4 и ФТ3), от друга страна, ако така не се нормализира състоянието на кожата, трябва да се използва овлажняваща козметика. На мен отначало ми вършеха работа обикновените кремове, например ползвах "Мавруд". После, със задълбочаването на хипофункцията, дойде един момент, когато вече трябваше да мина на медицинска козметика за суха кожа, защото обикновените кремове не ми действаха вече в истински зимни условия, само за есен/пролет, и съм ползвала Synchrobase и Dexeryl. А също съм чела, че келпът помагал при много суха кожа (аз не забелязах такова нещо).

# 498
Момичета, не е по темата, но пиша тук, защото на някоя от вас може да свърши работа - в събота имам час за доц. Тодорова (ендокринолог), но няма да го ползвам (ще се видя с нея Януари живот и здраве). Ако някоя от вас има нужда от консултация с нея, да ми пише на лично, за да променя името на регистратурата. За София става въпрос Hug

# 499
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
за сухата кожа - от години имам проблем. по лицето и скалпа не, но по краката и особено дланите е ужас. по петите също нямам много, но имам доста мъртва кожа около ноктите на ръцете.

зимата постоянно изпускам неща, защото не усещам дали съм ги хванала добре.
според нуклеарката не е само от хипофункцията, имало и други съпътстващи фактори и аз наистина имам и заболяване на периферната кръв. с-ма, което се влошава зимата, ерго не само ми е суха кожата, а се цепи, кърви, болки от лошо оросяване и всякакви подобни екстри.

аз се мажа с нещо просто, но ефикасно: купувам си някакво тоал. мляко с възможно най-малко съставки и отделно чисто бадемово масло.
слагам в ръката малко тоал. мляко и добавям 2-3-5-6-10 капки бадемово масло, зависи какво омазняване искам. разбърквам тоал. мляко с олиото и се мажа.
така бад. масло попива и не лепне. става и за лице и за тяло.

# 500
Благодаря за отговорите! Чудесни сте, ще пробвам! 💪

# 501
Дъщеря ми също е с много суха кожа и след баня втрива кокосово масло,особено по краката.

# 502
Някой успя ли е да се пребори с гадния косопад: (

# 503
Не
Тук май ще има безплатни клипове от Изабела Уенц, може пък да има нещо интересно https://thethyroidsecret.com/replay/

# 504
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дъщеря ми също е с много суха кожа и след баня втрива кокосово масло,особено по краката.

аз също съм се мазала с кокосово, но някакси само омазнява, а не овлажнява. кожата стои суха и лъщи.

зимата, ако нямам време да "бъркам" кремче, то имам един доста мазен лосион за бебета, даже май е за дупето, да пази от подсичане  Mr. Green, марка на Дм е.
пази добре от студ. ползвам го само за ръцете. една опаковка ме кара доста време.

# 505
  • Варна
Темата за сухата и лющеща кожа ми е много актуална точно сега. В момента лицето ми е ...не мога да го опиша  Rolling Eyes, но освен че ми се лющи кожа по бузите, имам леки зачервявания и на места сърби.

Както съм ви писала от 2 месеца съм на нисковъгл.хранене, но не е от това -т.е. това не подобрява, не мисля че и влошава, просто няма връзка според мен с конкретни храни

Получи ми се при първия голям студ, преди 10тина дни във Вн -студен и северен вятър, и вечерта буквално пламнах.
По други части на тялото нямам.
Не знам дали е студова алергия-има ли изобщо такова, както се появява от нищото, така и затихва. В момента ползвам супер мазен крем с какаово масло на Palmers. Преди време с кокосовото се мажех, но никакво облекчение не получавах.

На път съм да си купя един кортикостероиден крем и да приключа с тоя сух дерматит до следващия път. Много е неприятно, а решение не съм открила

# 506
Да, мисля, че студовата алергия е точно с такива симптоми. Но не знам дали не е по-добре да се пробва най-напред с нещо друго, а не направо с кортизона.

За кокосовото масло и аз имам същите впечатления: кожата само се омазнява, но не се хидратира.

# 507
  • Варна
Да, мисля, че студовата алергия е точно с такива симптоми. Но не знам дали не е по-добре да се пробва най-напред с нещо друго, а не направо с кортизона.

За кокосовото масло и аз имам същите впечатления: кожата само се омазнява, но не се хидратира.
...Това са кортикостероида  да се чете , като "..писна ми "  Crazy  защото се повтаря периодично, и то все късна есен до топла пролет. А изтърпяването на състоянието по лицето ми коства много от търпението.

Пробвала съм и медицинските козметики за атопична кожа -Биодерма и А-дерма, но облекчение -никакво. А от Eucerin дори стана по-зле.
С две думи - продължавам да търся, но и много не ми се експериментира с всеки крем върху кожата ми

# 508
И аз съм със същите проблеми. Нормалните медицински кремове не ми помагат, само това нещо на А-дерма ползвам вече повече от две години, то ме спасява:
http://aderma.bg/Product.aspx?id=114

# 509
Някой писа за бадемово масло и понеже не открих, купих си бебешко олио на Хип, на което пише, че е с бадеми. Дано подейства. По ръцете и лицето обаче не знам какво да слагам. С бебе съм, често се мием, мия и съдове и се обезсмисля мазането с крем, ще опитам с третиране “отвътре” и ще се постарая да намаля въглехидратите.

Общи условия

Активация на акаунт