Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 54

• 42 448
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Мажете преди лягане и да се надяваме,че бебето и вие ще спите поне няколко часа.През това време маслото ще си свърши работата

# 511
Кокосовото масло не хидратира, то наистина няма да помогне при суха кожа.
Аз бих пробвала от карите, зехтин, а защо не и мас.

Аз днес пуснах пак изследвания, този път в Бодимед. Казаха ми, че те били най-добри за щитовидни хормони. Вие чували ли сте нещо такова. Каза ми го човек, на когото имам доверие, че не ми го казва просто така, защото го е чул някъде.

Г-ца Д.,  аз мажа в момента един с шипково масло на Зоя за лице. Може да пробваш нещо такова, той е доста мазен на пипане, може пък да помогне малко.

# 512
Ули, много хора са доволни от Бодимед. На мен са ми далеч, затова досега не съм ходила там, иначе бих.

# 513
Аз мисля, че големите лаборатории са добри, главно централните им клонове, както и в болниците- за масови неща като щитовидни и т.н. Разни гаражчета бих избягвала Simple Smile Ясно е, че за имунологични и разни други специфични изследвания- не се правят във всяка лаборатория, някои имат и много други особености като ден за взимане или начин на съхранение или срок, в който да се изследва пробата. Там лаборатория се избира старателно.
Но за стандартни щитовидни...няма голямо значение.
Хубаво е да е в една и съща лаборатория, с едни и същи реф. стойности Simple Smile Ако проследяваш, за да е по-лесно Simple Smile Да сравняваш само числа
Не забравяйте и финансовите стимули някои доктори да препоръчват някои лаборатории Wink

# 514
Чистите масла не ми действат на кожата на ръцете, а съм пробвала какво ли не - зехтин, кокосово, шипково, шея и разни смесени от Зоя.

# 515
Кокосовото масло не хидратира, то наистина няма да помогне при суха кожа.
Аз бих пробвала от карите, зехтин, а защо не и мас.

Аз днес пуснах пак изследвания, този път в Бодимед. Казаха ми, че те били най-добри за щитовидни хормони. Вие чували ли сте нещо такова. Каза ми го човек, на когото имам доверие, че не ми го казва просто така, защото го е чул някъде.

Г-ца Д.,  аз мажа в момента един с шипково масло на Зоя за лице. Може да пробваш нещо такова, той е доста мазен на пипане, може пък да помогне малко.
Ули, забранила си си получването на лични съобщения Simple Smile
Пиши ми пак, когато са ок, за да се уговорим за другото Simple Smile

# 516
Спрей магнезий- идеален за суха кожа и за болки в ставите.

# 517
На мен точно магнезиевият спрей ми изсушаваше ужасно кожата на местата, на които го втривах.

# 518
На мен точно магнезиевият спрей ми изсушаваше ужасно кожата на местата, на които го втривах.
При мен и половинката по същия начин, че и се обривахме Sad

# 519
И на мен, че и щипе.
Представям си ако го сложиш на раздразнена напукана кожа на ръцете, какво ще се случи 😲

# 520
Да, и щипе, и се зачервява кожата, и стои така дълго след това. Обмислях да пробвам магнезиев гел, но не посмях. А и не съм убедена, че магнезият наистина се усвоявал най-добре през кожата, както твърдят на някои места.

# 521
А на мен ми действа прекрасно (и на приятелят ми), в първия момент имам усещане за сухота и след това кожата ми се омекотява. Може би на всеки действа различно...Мога да ви пратя снимка, на този, който аз използвам.

# 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и аз получавам обрив от магнезиевото олио, ако е много концентрирано (сама си го бъркам). след като го измия и след 25-20мин. изчезва обрива. не съм забелязала да изсушава кожата, аз го мажа отвътре по ръката под лакътя. Thinking
абсурд е да си мажа ръцето, то ми лепне...

понеже сега ми е студено да стоя дълго с открити, намазани части (абсурд отгоре да сложа дреха  Rolling Eyes), то го слагам във ваната и се кисна. ако нямам време/желание за вана, то си топя краката и доливам вода, за да не изстива бързо (като при настинка.)

# 523
  • София
Да, мисля, че студовата алергия е точно с такива симптоми. Но не знам дали не е по-добре да се пробва най-напред с нещо друго, а не направо с кортизона.

За кокосовото масло и аз имам същите впечатления: кожата само се омазнява, но не се хидратира.
...Това са кортикостероида  да се чете , като "..писна ми "  Crazy  защото се повтаря периодично, и то все късна есен до топла пролет. А изтърпяването на състоянието по лицето ми коства много от търпението.

Пробвала съм и медицинските козметики за атопична кожа -Биодерма и А-дерма, но облекчение -никакво. А от Eucerin дори стана по-зле.
С две думи - продължавам да търся, но и много не ми се експериментира с всеки крем върху кожата ми
Ще нахълтам за съвет, защото съм го преживяла  Peace
За да ти отмине вече появилото се неразположение, вземи БЕТАДЕРМ за мазане от аптеката (търси ако го няма в първата - от време на време спира вноса, после пак се появява). Мажеш вечер.
За през деня, особено навън - АВЕН Колд Крем -има го по аптеките, за много вребе стига  bouquet

# 524
АВЕН Колд Крем го използваше преди години и сестра ми и беше доволна. Сега не знам какво използва, но идеята е добра, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт