Осми клас 2018/2019 - 3 шпрех & шпрах & мат

• 85 593
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Санака, така е и от кварталното може да излезе човек Simple Smile ...и от селското. (Наборът го плаша, 'щото го знам колко може, но и колко може да мързелува, т.е. да си се занимава с негови си неща Simple Smile )

Free Agent, понякога резултатите на децата са необясними, а ние родителите и учителите заедно можем да помогнем... не винаги се получава, но може да се опитаме - да потърсиш класната / учителя по математика, да помогнеш с предметите (ако правилно помня английския и математиката не би трябвало да са ти съвсем далечни), да потърсиш външна помощ...
Не е за пренебрегване и това, че се чувства добре в класа.

# 1 186
  • София
Аз по английски й помагам. И класната ни предупреди, че може да има и лоши оценки. Говоря си с нея понякога.

# 1 187
Искам да ти обърна внимание и върху различните учебници, които ползват в различните училища и разликата във взетите уроци. Може да се окаже, че в другото училище са доста напред с повечето предмети, достатъчно е само математиката, за да стане още по-зле положението с наваксването на пропуските.
Поговори сериозно с нея, може да се бунтува за нещо и да го изразява с неглижиране на даден предмет, може наистина да и е трудно и да и трябва помощ. Хубавото е, че си харесва класа и се чувства добре сред съучениците си. Намери учител по математика и подпри здраво по английски. Тази година имат малко предмети със здраво учене, ще успее да се оттласне, а с това ще и дойде и самочувствие, че може. Пък, ако наистина не става, за другата година ще го мислите как да бъде. Важното е да спасите тази година с бързи мерки.
Успех на девойката!

# 1 188

Free Agent, според мен трябва да се вземе предвид и средата, а не само трудността по предметите. Моят син беше отличник в града, пратих го в друг град, не че искам да става супер учен, а най-вече заради средата. В двете ни градски училища останаха само посредствени деца, непреборили се за друго място и 2-3 що годе добри деца, но родителите нямаха смелост да ги отделят. Ми тук ги гледам децата, понеже ми е близко училището - негови набори пушат, пият, скиторят по цял следобед. Разговорите им са повърхностни, на всяка дума псувня. Съвсем други са разговорите на сина в сегашното училище, той много се интересува сега от история, география, за да може да се включва. В момента са на тема исторически хумор. Със сигурност и глупости ръсят, но съвсем други са целите на децата, умни са. А той горкия на опашката, но се бори. Колко двойки изкара по немски, трудно му е. Математиката е и тя пълна мъгла. Лятото мисля да го запиша на уроци да понавакса по математика, защото сега няма време. Не трябва да оставяш детето да се откаже. В живота ще среща толкова много трудности, хора които не й харесват, но ще трябва да се справя. Няма на всяка трудност да се отказва и да търси лесното я!

# 1 189
  • София
Pisa, детето се бори, освен ученето, свикването с новата среда, има и други задължения - порастват малко по-рано, няма я мама да приготви закуската, да подреди.
Hug

Последна редакция: ср, 06 фев 2019, 14:14 от Desem

# 1 190
  • София
Free Agent, ако ти не познаваш детето си и не знаеш от какво са породени тези трудности, то никой не може да даде съвет. Този въпрос е твърде личен, деликатен и неговото решение би трябвало да е съобразено с емоционалността, възможностите и характера на детето. Говори с нея, без пришпорване, без обвинения и напътсвия и се опитайте двете заедно да търсите решение!
Успех!

# 1 191
  • София
А, просто се оплаквам и се колебая ... малко. Точно защото я познавам се колебая кое ще е най-добре за нея. Ама тя е спортист. Ще се стегне и ще се справи.

# 1 192
  • София
Free Agent, и аз да дам моите 5 ст. по темата - изчакайте до края на годината.
За мен по-важното е, че се чувства добре, а оценките не, че на са важни, ама са второстепенни. Горе са ти дали добри съвети.
Темата ми е близка, защото допреди месец моите и двете искаха са ги махам от СМГ и да ги връщам в 125-то мат.паралелка. При нас драмата беше, че не си харесваха класовете. Едната не комуникираше с новите за нея деца, а само със старите съученици. И двата класа са някак си изолирани от училищния живот: напр. учителите по ФВС раздават оферти за лагери, всички други класни знаят за тези оферти, а нашите 2 разбират от децата и не желаят да отидат на този лагер (то и аз да съм, и аз няма да отида) + разни други по-скоро организационни простотии. За нивото на преподавателите по определени предмети ще си запазя мнението за себе си, щото не ми се влиза в излишни полемики, нооо определено някои оценки не са реални за мен, гледайки моите 2 деца. Даже нямам предвид, че са ощетени. Wink
Та, поговорете, изчакайте още един срок, то ще си покаже. В кварталните у-ща мен средата също ме плаши, освен преподаването. Оня ден казах на мъж ми, ако малката е в топ у-щето 1-4 клас, а големите в топ у-щето 5-12 клас, трябва да се изнасяме от тая държава...

# 1 193
  • София

Free Agent, според мен трябва да се вземе предвид и средата, а не само трудността по предметите. Моят син беше отличник в града, пратих го в друг град, не че искам да става супер учен, а най-вече заради средата. В двете ни градски училища останаха само посредствени деца, непреборили се за друго място и 2-3 що годе добри деца, но родителите нямаха смелост да ги отделят. Ми тук ги гледам децата, понеже ми е близко училището - негови набори пушат, пият, скиторят по цял следобед. Разговорите им са повърхностни, на всяка дума псувня. Съвсем други са разговорите на сина в сегашното училище, той много се интересува сега от история, география, за да може да се включва. В момента са на тема исторически хумор. Със сигурност и глупости ръсят, но съвсем други са целите на децата, умни са. А той горкия на опашката, но се бори. Колко двойки изкара по немски, трудно му е. Математиката е и тя пълна мъгла. Лятото мисля да го запиша на уроци да понавакса по математика, защото сега няма време. Не трябва да оставяш детето да се откаже. В живота ще среща толкова много трудности, хора които не й харесват, но ще трябва да се справя. Няма на всяка трудност да се отказва и да търси лесното я!
Pisa, колкото пъти те чета, толкова пъти искам да дойда да ви разцелувам - и теб, и детето,... па й мъжа ти ! Blush Ние сигурно щяхме да сме от тези , които не са имали смелост...

# 1 194
Фрии, дай й шанс да се адаптира. Не е лесно едновременно привикване с ново място, нов ред, нов колектив. Започваш от "0". Няма ги приятелите, няма го завоюваното сред децата място в продължение на 7 години, не те познават учителите и не се ползваш отвече  изградена позиция. Всеки отработва стреса по различен начин. За по-трудноадаптивно дете, би било проблематично, а това ще се отрази на оцнки. Нека свикне детето. Бягството е най-лесно, а каляването на волята става при съпротива и при плуване срещу течението. Желая успех! Да се утвърди на доброто за нея място!

# 1 195
      Аз нямам дете в гимназията, но ще споделя нещо, което на няколко пъти започвах и после се отказвах да пиша. От квартално училище, в което бях една от 3-4 отличници, отидох в ЕГ, в която всички бяха отличници. Но някои деца идваха от т.нар. по мое време "Базови училища"/ сегашните предпочитани/ В тези "базови" училища, педагозите, освен часове, водеха и практика на студенти педагози. Когато се сблъсках в един клас с тези деца, изведнъж останах крайно разочарована, защото зад моите шестици не стоеше това, което зад техните. В началото беше трудно, учителите изискваха много. После някак се наредиха нещата, дори първоначално напредналите поизостанаха заради разни "трепети", които идват по различно време .

Гимназията е тази, която ми е дала страшно много, смея да твърдя- повече и от Университета. Личното ми мнение е, че най-важно и съществено за изграждането на човека е средното образование.

Затова- малко усилие и упоритост в един момент ще се възнагради!

# 1 196
  • София
Още един аргумент:
Хората правят всичко, за да си преместят децата на по-добро място... - търсят връзки/въжета..
Скрит текст:
днес чух за още едно местене към по-добро училище, може още много да има скоро предвид обещаваните "промени"

Както писах наборът го плеснаха през ръцете с оценки по предмети, в който е много добър, вътрешно съм ядосана и аз за някои от оценяванията (не съм му казала), но му е опит.

# 1 197
  • София
Е точно това е! Балът й беше нисък, класира се в едно смотано училище, обаче паралелката се разпадна. И аз тръгнах да я запиша някъде на 4то класиране. И така ни приеха в елитното, което счетох за знак от Бога, направо. Та все си казвам, че такава възможност не трябва да се изпуска.

# 1 198
  • София
Моето дете, днес за пръв път се е сблъскал с явлението "вижте, колко пари имам" . Прибра се много ядосан, щом от вратата започна да разказва. След като няколко пъти показал, че не е заинтересован от темата, предложил да отложат темата за след 20 год, когато ще могат да си премерят собствените доходи, а не тези на родителите. Kissing Heart
Няколко пъти споделям с познати, че имам чувството, че детето ми е расло и ходило на училище в защитена среда...

# 1 199
  • Варна
..... предложил да отложат темата за след 20 год, когато ще могат да си премерят собствените доходи, а не тези на родителите. Kissing Heart

Ей, едно голямо браво от мен! Моля те поздрави младежа специално заради тези думи. Много се гордей с него, заради ценностите, които си възпитала!

Момичета, какви са тези разочарования по никое време? Мисля си, че колкото по-големи са изискванията, толкова по-добре за децата. Аз се радвам и съм спокойна, че детето в 7  клас направи своя избор сам и методично и последователно се стара да го постигне. Сега е щастлив, че учи в училището, за което мечта - да, понякога мрънка колко много имат да учат или колко безкомпромисно взискателни са учителите към тях, но когато го попитам дали съжалява за избора си, отговорът е категорично "не" и следва обяснение как разбира колко полезно ще му е всичко това, но му се иска да има повече свободно време. Съвсем нормална реакция според мен.

И в този дух, да го похваля - и той отива на областен кръг на олимпиадата по езика.

Общи условия

Активация на акаунт