ИЯР + ОЛИГОТЕРАТОЗООСПЕРМИЯ

• 4 489
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря на всички за отговорите. Записах час за консултация и при двамата. Така или иначе, решение за подобна процедура не се взима от раз, със сигурност щях да сравня поне две мнение. Ако това са светилата в областта, нека са техните. Само за инфо - при Др. Владимиров записах час за след две седмици, а при др.Калчев - за след 40 дни.

# 16
  • В градината...
Явно при д-р Калчев доволните пациенти стават все повече. Според мен само ще се объркаш. Особено като имат коренно различен подход. Избери си един и му се довери. Доверието е основен помощник в нашия случай.

# 17
Светилата са Стаменов и Персенска, но за тях се чака много. Месеци, а може и година.
Подходът на Калчев и Владимиров е различен, да, точно затова бих отишла и при двамата. Да ми се обяснят предимства и недостатъци и да реша как да действам.

# 18
Здравейте! Днес бяхме при д-р Владимиров. Каза ни, че вариантите са два - или Ин Витро със силна стимулация, за което ни дава само максимум 5-6% вероятност за успеваемост, или донорска яйцеклетка. Каза, че с тези резултати при мен вероятно ще настъпи менопауза преди 40. Ще изчакаме и прегледа при д-р Калчев, за да вземем решение дали изобщо нещо ще правим. Донорска яйцеклетка не е вариант за нас. Тези от вас, които имат успешни ин витро при ИЯР, имаха ли някаква прогнозна стойност за успеваемост?

# 19
  • В градината...
Моята прогноза беше нула.

# 20
Здравейте,аз също искам съвет мнение .преди 2дни направих АМН-0,06 исках да подам документи за ЦАР непредполагах че може да е толкова зле веднага поисках консултация с лекар .не ме обнадежди но каза че може да се случи изписа ми овабоост моля ви ако някоя от вас е минала през подобен проблем нека сподели и още нещо кой е док.Владимиров??

# 21
Моята прогноза беше нула.

Благодаря ти отново! Докторът ми каза, че ми дава 5-6%, само защото имам една успешна бременност и нямам спонтанни аборти. Иначе би казал под 1%. 
Таня Иванова, и аз от месец съм с тази информация - АМХ 0,22. Все още се ограмотявам за новата си физическа реалност И това, което ми предстои в близко бъдеще. Др Владимиров е специалист по репродуктивна медицина от болница София. Попитах за някаква подсилваща терапия, каза ми, че ако някой измисли ефективен метод за подобряване дейността на яйчниците при изчерпване на яйчниковия резерв, ще вземе Нобелова награда. 

# 22
Ще кажа аз какво бих направила на фона на това, че съм информирана от всички гледни точки и при условие, че има фоликули. Първо бих пробвала при Калчев на естествен цикъл. Доколкото знам той е добър там. А методът е щадящ за организма и малкото оставащи яйцеклетки. През това време (веднага, за да може да започне чакането) бих записала час за Стаменов в Надежда. Той е цар на стимулациите.

# 23
  • В градината...
Подкрепям, но без втората част със Стаменов.

# 24
Нека има алтернативи, защо? Не е задължително да ползва часа като дойде времето, чакането е около година. Така или иначе може да успее през това време. Аз не успях и съжалих, че не направих така. Успях в Надежда, но при Персенска. Чакането ми стана почти две години,без да правя нищо -/загубено време. Само че аз нямам мц така че е съвсем различно.

# 25
Elektra, щом си успяла, без значение при кого и как, недей да съжаляваш за пропусната друга възможност. Не се знае дали тогава щеше да стане. Аз не отписвам и Владимиров. Моя близка приятелка забременя при първи опит ин витро при него.
Може ли накратко да ми обясните как стимулацията вреди на яйчниците? Владимиров твърди, че ефекта на хормона е краткотраен и се изчиства бързо от организма. В темите, които прочетох, останах с впечатление, че основните негативи са върху емоционалното състояние на жената - предимно споделяха за избухливост и напрежение.

# 26
  • София
При ИЯР не е сигурно дали и как ще реагират яйчниците на стимулацията.

# 27
Не, не съжалявам, само споделям Simple Smile
Стимулацията не че вреди толкова. По-скоро ако имаш някакъв проблем вече. Единственото е, че при ияр така или иначе има малко яйцеклетки, а чрез стимулация яйчниците произвеждат яйцеклетки колкото за няколко месеца напред. Най-много да се изчерпа по-бързо малкото оставащ резерв. И накрая, може дори със силна стимулация да има лош отговор и нищо да не се получи.

# 28
Ние успяхме с ИЯР, ендометриоза, хипофункция на щитовидната, Фактор 5 Лайден и лоши имунологични - при мен. Никога не съм имала проблеми с цикъла или съмнения за нещо в тази насока. ММ беше със също тежка диагноза - олигоастенотератозооспермия
АМХ беше малко под 1, но преди лапаро на единствения ми оставащ яйчник, т.е. реално е било доста по-ниско след това. Едно от местните ни светила в АРТ по време на преглед, възкликна "Ама, госпожо, аз не виждам яйчников резерв в този яйчник. Идете на кръвни изследвания, и ако се потвърди, не можете да станете наша пациентка". Най-тежкия ми момент в годините на изследвания, лутания, процедури, операции, интервенции....
Смених доктора, и успяхме! Два пъти! Бяхме пациенти на д-р Стаменов. Първата стимулация беше неуспешна - малко яйцеклетки, малко се оплодиха, не се развиха, изобщо не се стигна до трансфер. Още на следващия месец направихме втора стимулация, този път изкараха 5 яйцеклетки, 4 се оплодиха и развиха, трансферирахме 2, другите ги замразихме. Две бременности с по 1 бебе Simple Smile ИМСИ + МАКС беше.

# 29
Много благодаря, Mometo! Историята ти е силно окуражаваща.
Аз също имам проблеми с щитовидната жлеза, имам възли, единия с калцификат. Сега тъкмо ще ходя да ги проследя, за пръв път ми бяха диагностицирани преди 6 месеца. Отделно имам и миомни възли. Затова съм доста предпазлива към стимулациите, с всички тези хормоно-зависими образувания.

Общи условия

Активация на акаунт