Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Старт в кариерата" 2019

 • 38 533
 • 376
 •   1
Отговори
# 195
 • Мнения: 113
Аз започнах на 11 февруари, в община съм, много ми харесва, колегите са супер и научавам доста неща. 😊
Аз започнах на 11 февруари, в община съм, много ми харесва, колегите са супер и научавам доста неща. 😊
Това е чудесно, дано да има повече положителни коментари!

# 196
 • Мнения: 30
Някой знае ли нещо за заплащането за тези където вече са започнали

# 197
 • Мнения: 760
В договора ми пише 650 лв. месечно възнаграждение, мисля че важи за всички.

# 198
 • Мнения: 26
Здравейте. Знаете ли кога ще имаме заплати

# 199
 • Мнения: 9
Заплатата е 650, като след осигуровки и тн остават някъде 500-510. А иначе или като изтече първия месец или на първото плащане на заплати след първия месец. Аз почнах на 11, колегите взеха пари на 26-27, но за мен нямаше Grinning Така че чакам 11 март да видя.

# 200
 • Мнения: 8
И аз започнах на 11 Февруари и ми казаха, че заплата ще има около 20 март.

# 201
 • Мнения: 4
Аз започнах на 14.02 и колегите в Народното събрание вече взеха заплати за февруари, като на мен ми беше казано евентуално края на март, началото на април, понеже от бюрото се бавели със заплатите.

Отделно работата засега е пълна скука. Работи се на програми от Adobe пакета, но тъй като за три месеца откакто се знае, че ще постъпвам там никой не се е погрижил да осигури лиценз за трети човек в отдела (тоест за мен) нищо не мога да правя. Добре, че колежките са супер и ми показват това онова, но е много неудобно те да работят по цял ден, а аз да си клатя краката.

# 202
 • Мнения: 5
Реших и аз да изкажа своето мнение, не че някой ми го ще. Simple Smile Няма да казвам какво и къде започнах работа по старт на мъката, може работодателите да следят и дебнат за лоши коментари из дарк уеб. Само ще изкажа генерални изводи за този месец и малко, откакто "работя". Чаках доста. От октомври до февруари. Бавна процедура. Хиляда работи се правят, чудя се, няма ли начин да се забързат нещата, пък макар и с месец да е. По-лошото е, че знам за колеги, които започнаха преди няколко дни, тъй че май няма за какво да се оплаквам по този повод. Първоначално, след интервютата бях обнадежден, че всичко ще е супер якото. Нямах търпение. Е да, ама не. Това, което ми се каза на интервюто си остана в 2018 - нищо общо с истината. Избрах работното място, при възможност и за други, поради простата причина, че предлагаха нещо в повече - трупане на така заветния "юридически стаж". Оказа се, че няма да се трупа, поне не сега. Което значи, че можех да работя нещо друго за повече пари и щеше да е по-интересно. Което ме навежда и на друга мисъл - за заплатата. Вече месец и половина нищо, сигурно и два ще станат преди минусите в баланса на картата да бъдат заличени за кратко. Иначе от обещани 650, за които всички в работата тайно ме мразят, защото " те даже не взимали толкова" реално с удръжки са си 504 лв и някакви стотинки за чаша топла вода от кафе-автомата. След интервюто си викам:" Сега ще дам всичко от себе си, може да ме харесат и да ме оставят за постоянно", ама не мерси, ще пропусна. Не че ще ми предложат, но все пак по-важно е да кажеш "не вие не ме искате, а аз не ви". Относно колегите - малко си е връзкарщина - мама, тате, баба, дедо, шуролинка, десети братовчет. Направо много. Оплели са се като свински черва. Това ме дразни. Още един минус. И накрая - относно самата дейност по извършване на работа. Ето ти ключа от онази стая, ето ти 10 000 на н-степен листове и давай, ти цял живот това работиш, ще се справиш, нищо, че сега излизаш от университет, където и една бланка от документ не е показана. Чудя се на кой повече да се сърдя - на университета, на министерството на труда, на работодателите или на себе си. Май на всички солидарно по много, без на себе си, не че няма за какво. Затова, един съвет за тези, които искат реално мнение, без шега - определено ако сте амбиция и знания, искате развитие и готини хора, с които да го правите, няма смисъл от тази програма. Ще се справите далеч по-добре, ако нямате нищо общо с администрации. Уверявам ви. А за тези, като мен, дето са се наредили на въжето - извлечете възможно най-много от ситуацията, не се пренапрягайте и останете себе си и не позволявайте на никого да ви казва какво трябва или не. Успех и поздрави на всички колеги от "специалните" факултети. Simple Smile

# 203
 • Мнения: 1 797
Такава е програмата за съжаление. Рядко има позитивни коментари или поне по-обнадеждаващи. И моят опит от миналата година беше пълна скръб... Заплатата я получих 2 месеца и нещо след започване. Първите няколко месеца идваше със закъснение и в последствие се нормализираха нещата. Колегите бяха кофти, а мен ме пращаха до разни кабинети, деловодства, принтиране на страници, сканиране, носене на документи и куп други отегчителни неща, не мога да кажа, че научих нещо от тази работа.

# 204
 • Мнения: 26
Здравейте аз започнах на 05.02. и ми казаха на 15число ще има заплата да видим да ли ще е така

# 205
 • Мнения: 6
Здравейте. По отношение на заплатите аз започнах на 07.02. Колежката ми е изчислила, че за февруари ще взема 403,51лв.(това е за 16 работни дни). Процедурата сега е следната: до 10 число всеки месец се носи фиша в Агенцията по заетостта, те от своя страна пускат парите на ведомството и в срок от 5 работни дни парите трябва да се пуснат по банковата ми сметка( или заедно със заплатите на колегите за март месец в края на месеца).

# 206
 • Мнения: 1 193
Здравейте! За съжаление и моят коментар няма да е позитивен. Започнах на 1-ви март по тази програма и вече съм разочарована още от посрещането ми.. дори "добър ден" не ми казаха. На интервюто и при провеждането на няколко телефонни разговора ми беше казано, че работното ми място ще е в община. НО на 1-ви ми заявиха, че няма да е в конкретната община и ще изпълнявам съвсем различни задължения, за които нямам нужното образование. Побеснях ... Имах още 2 избора, но реших да е в общината за евентуално бъдещо развитие, но няма как да стане вече това. Т. нар. "работа", която се налага да изпълнявам е адски скучна и съм напълно сигурна, че може и без нея. Става въпрос за кариерен център и трябва да се обикалят у-ща и да се разказва на деца от ВСЯКАКЪВ етнос (визирам и един черен такъв) къде и какво могат да кандидатстват. Щеше да е хубаво поне тези хлапета да се интересуват от това, което им се казва. Тръгваш си от училището неразбран, недооценен, загубил времето си в обяснения, на някого, на когото грам не го интересува какво ще стане с бъдещото му. Ако един човек се интересува от това какво следва, би се поразровил малко и ще намери информацията, която му е нужна. Отделно тези деца си имат и родители. Именно за това написах, че от подобна длъжност няма никакъв смисъл.
В момента си търся работа, защото разбрах, че няма как да напусна ако нямам д-р от друго работно място.

Последна редакция: пт, 08 мар 2019, 17:27 от Phoenix_

# 207
 • Мнения: 5
И това е още едно нещо, което не разбирам. Реално, след като в такива учреждения нямат нужда от повече персонал, защо въобще обявяват места. Много се съмнявам някой да ги насила натиска да пускат повече места. Иначе не се учудвам, нищо ново под родно небе. А иначе за прекратяването на договора си мисля, че ако човек е назначен на договор със срок за изпитване и не е посочено в полза на чия страна е този срок, тогава можеш да го прекратиш по всяко време, без предизвестие. Все пак се надявам нещата да се пооправят с времето.

# 208
 • Мнения: 119
Обявяват места, за да усвоят все пак тези пари. Hands V

# 209
 • Мнения: 5
И още едно нещо ми прави впечатление и е масова практика, а не трябва да е така. Почти всички работодатели предлагат договор със срок за изпитване, като характерното за този договор е, че така се проверява годността на работника да изпълнява длъжността, на която е нает. С оглед на това, което пишеше в насочващото писмо и в Кодекса на труда си мисля, че трябва да се предлага договор с условие за стажуване, като на такива договори се наемат лица, които са до 29 години, завършили са средно или висше и нямат опит по тази професия. При такъв договор трябва да се назначи наставник, който да обяснява, начинът, по който ще се усвояват прктическите умения, като наетото лице трябва да изпълнява само и единствено длъжност, за която е завършил, а не каквото им падне на работодателите. Според мен се заобикаля закона и реално накрая ние страдаме. Парите, които се отпускат от министерството са за работещ и наставник. При мен, а и при други, след като няма наставници, кой ги прибира тези пари?

Общи условия

Активация на акаунт