Египет /Тема 8/

 • 71 326
 • 780
 •   1
Отговори
# 1
 • Мнения: 908
Записвам се да следя! Мечта ми е Simple Smile

# 2
 • Мнения: 11
Bastet, благодаря за полезната информация. Ще пътувам по същата програма на 31,10. Как е положението с тоалетните по време на екскурзиите извън кораба? Машините за обмяна на валута в хотела обменят само във банкноти ли? Благодаря!

# 3
 • Beyond the Frontiers
 • Мнения: 4 671
Аз съм решила да заведа децата за пролетната ваканция по програма Кайр + Хургада, но ще изчакам и на Тез тур офертите.

П.П. интересно явно гледам доста лошо, ама мен не ме тормозиха с пазарене...ама ме гониха от сергиите защото прибирах една колежка и пречех на алъш вериша Grin

# 4
 • София
 • Мнения: 4 714
Може ли някой да ми отговори как стои сега изнасянето на парченца от корали, намерени по плажовете на Хургада или другаде.
Преди повече от 6-7 г бях с ТА, маршрута беше от Кайро до Асуан, после с кораб по Нил, спиране по забележителности, накрая в Хургада. Прекрасно изживяване!
Хотелът в Хургада: http://www.steigenbergeraldaubeach.com/, много доволни останахме.

 Обаче на летището скенерите пищяха на съвсем малки парченца от корали, не малко деца плакаха, че им ги взимат, дори се твърдеше, че и наказателна отговорност родителите могат да понесат, ама хайде от властите да минело. Wink
Изменения някакви?   

# 5
 • Мнения: 3 094
Розова маслинка, добри са екскурзоводите. Нашият египтянин водеше на руски беседите си (завършил е история в университета в Кайро), а бг гидът превеждаше - Николай, мъж над 50 годишен, свестен и знаещ човек също. Аз бях с Онекс. Бяхме заедно с Бохемия и Марбро. те си бяха с други египтяни и техни бг екскурзоводи - Венцислав и Илия. Там на английски, също с превод на български. Организацията беше добра по монументите. По допълнителните екскурзии се правиха сборни групи. Николай води групата до Кайро (аз не съм ходила, че много ми стана тежка програмата), а с Венци ходихме до Абу Симбел. Със страх де записах с Онекс (чела съм сто пъти мароканската им история), но с Марбро и агентите на Абакс нямаше места. Нищо лошо не мога да кажа - явно защото бяха много агенции, направили един пакетен продукт - Марбро, Бохемия, Караджъ и Онекс. При хората за почивките, които пътуваха с нашия полет и бяха клиенти на същите от цитираните агенции имаше и други хотели, те си седяха в Хургада и при желание са ходили на някои допълнителни екскурзи. Съответно с други гидове - напр. в Онекс някакъв на име Пресиян. Така че за почивките, независимо на коя фирма (тези 4-те) или предлагащите продукти на Абакс и Тез могат да се избират вероятно и доста по-прилични хотели. Аз съм била в Египет преди 11 години и съм писала в предна тема за престоя си - тогава бях на почивка в Хургада само и бяхме в Хилтън Лонг Бийч, което е друга работа. Изобщо няма какво да се сравнява с това недоразумения Хавай Льо Жарден, което ще се предлага и догодина по круизната програма май. Абакс също предлагат съседния от веригата Льо Жарден.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 16:47 от Bastet

# 6
 • Мнения: 3 094
Spinki, няма страшно. Просто си вземи някои неща, за да няма лоши изненади и внимателно. Простотия и мошеници има навсякъде. Един таксиджия, например, взе да ми се предлага съвсем откровено - имал 2 жени, но не му били достатъчни. Ай викам дъ проблем из йорс. Но явно има и туристки, които са затова там и се държат по този начин, оставяйки у тях впечатление за лековати европейки. Предполагам, че сте наясно, че е редно да се уважи техния бит, култура и разбирания. Не мисля, че е редно да се изтъпани човек по къси панталони, дълбоко деколте и гол гръб. Също египетските мъже от подобно ниво - разни продавачи, таксиджи, служители по храмовете и гробниците и н.т. си позволяват интимничене, докосвания, пиперливи намеци и грубоват хумор. Това трябва недвуслислено и твърдо да се избягва. Не им влизайте в тона в никакъв случай. За тях някои неща изглеждат като покана, например радушните, протяжни и охотни разговори, уж на никаква тема. Просто любезничене или от неудобство при тези типажи няма. Ако няма да купуване нищо, дори не сте сигурни дали изобщо нещо ви трябва или ви харесва, не ги гледайте, не се спирайте и не им се оставяйте на въпросите от къде сте, как се казвате и т.н. За тях понятието уиндоу шопър не съществува. Щом си се спрял значи нещо ти трябва, а не че просто си любопитен или да убиеш времето, разсейвайки се за малко. Все пак понеже и аз гледам - едни Бастети от кехлибар, в задължителния по програмата магазин, където купуват доста туристи от гурпата, взех да ги разгледам. Дойде един от продавачите и взе да ми я бута в ръцете. Казах му, че съм идвала в Египет и съм купила фигурки - Бастет, Нефертити, Тутанкамон и че няма да купя повече при никакви обсотятелства, защото не ми трябват повече. Все едно не е чул - намалява, намалява - от 150 до 40 щ.д., което за мен пак е огромна цена. Зачуди се ама нищо ли няма да купувам - ами не. Накрая на изпроводяк ми хрърли злобен поглед на вратата. Ей такива са. Жени без забрадки видях само във парфюмено-козметичния фрий шоп на летището. Жени не работят. Тук таме видях зачулени и сравнително вързастни да продават на някакви сергии на земята - мисля, че бе в Ком Омбо. Не се отчайвай, няма страшно. С хора си и в група.

Последна редакция: пт, 19 окт 2018, 16:46 от Bastet

# 7
 • Мнения: 3 094
Bastet, благодаря за полезната информация. Ще пътувам по същата програма на 31,10. Как е положението с тоалетните по време на екскурзиите извън кораба? Машините за обмяна на валута в хотела обменят само във банкноти ли? Благодаря!

Не чух някой да е имал монети или да са му върнали. Публичните тоалетни са уж по 2 египетски лири, но взимат по 5. Не връщат. Така че задължително се комбинирайте с други хора. Един път вие ще платите, после те. Тоалетните са повечето прилични, има вода, но - твърди общи калъпи сапун и ти дават малко и недостатъчно тоалетна хартия, късайки я със същите ръце, с които пипат парите. Тоалетната, за която писах е на връщане от Асуан към Хургада в една село по Нил и тя е невъобразима клоака. така че носете си хартиени носни кърпички, мокри кърпи и дезинфектант за ръце. Единствено нормални отношения видях в аптеките. Наложи ми се да ползвам. Цените са по-ниски от нашите.

# 8
 • Мнения: 902
Бастет, ние май ще сме в Hawaii le jardin aqua park.Това същия ли е или друг от същата верига?

# 9
 • Мнения: 3 094
Бастет, ние май ще сме в Hawaii le jardin aqua park.Това същия ли е или друг от същата верига?
Да, нама как да е друг. Просто съм го написала, така както се произнася на български.

# 10
 • гр.Добрич
 • Мнения: 2 517
Bastet, благодаря за отделеното време. Hug  Не се плаша лесно. Бях вече в Мароко, Израел и Йордания. Предполагам, че и в Египет е подобно като бит и култура. Аз пътувам сама, но с групата. Все се намира някое другарче за лаф.
По-скоро мръсотията  и притеснението от стомашно-чревни неразположение ме притесняват.

От аптеката какво си купи? Четох при Магеланците разказа на едно момиче, което си купило някакво лекарство 123, което уж лекувало всичко. Не знам дали беше шега, но не звучеше така.

# 11
 • Мнения: 3 094
Spunki, превръзки Олуейз. 20 египетски паунда за двоен пакет, макси/ултра. Simple Smile .

# 12
 • София/Варна
 • Мнения: 59
Здравейте!
Влизам само да изкажа невероятното си възмущение от агенция АБАКС и недоразумението, наречено представител, Катя Запрянова. Бях в Египет от 13.10 до 20.10. След кацането в Хургада ни беше съобщено, че хотела, който сме резервирали е отказал всички резервации и ще сме настанени в Hawaii Le Jarden. Дори не искам да го коментирам - ужасна храна, мръсно, жалко подобие на облужване. Въпросната госпожа - арогантно поведение, само ще цитирам реплики от нейна страна - "няма какво да направим, това е положението, хотела е този, АКО ИСКАТЕ СЕ ОПЛАКВАЙТЕ", "долари, емисия под 2000 год. не приемам, знам че са в обръщение, но не ги приемаме" (това нас никой не ни беше предупредил) и още, още примери и бисери мога да цитирам.. Въпросната агенция си плаче за КЗП и най-вероятно ще пусна жалба, но не знам дали ще има резултат.. Иначе Египет е голяма емоция, голямо изживяване.. Дано тези, на които им предстои да имат повече късмет от нас!

# 13
 • Мнения: 17
Здравейте, кой беше избрания от Вас хотел?

# 14
 • Мнения: 3 367
Преди време ни се случи подобно нещо в Турция. Преместиха ни в друг хотел и трябваше да разпишем документ, че "новия" ни харесва повече от този, за който сме платили. С друга агенция бяхме и помня, че бяха доста любезни, за да останем доволни и да нямат проблеми.
Моят съвет е да се оплачеш.

Общи условия

Активация на акаунт