Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 867
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • Франция
Пробвах Dama Bianca,Bouquet Ideale,Lira,La Tosca,Stars Dhajala,Gran Ballo и май са тези.От синята не ги познавам,но тези не са никак мои Денс и се отказах от марката.Заслужават ли си  от Синята серия,да ги търся ли или да приключвам нацяло с Xerjoff.
Bright Crystal, тествай, ако имаш желание и възможност, линията XJ 17/17 - там изключителното качество на суровините е много ясно доловимо. Според малкото, което съм тествала, за мен също марката не прави особено оригинални аромати, винаги ми напомнят за нещо друго, обаче разликата е в качеството. От тази линия пробвай всичките дамски - Damarose, Elle, Irisss, а също и XXY, който е плодово-цветен и за мен също си е дамски. Разбира се, и Richwood Simple Smile Ако не ти харесат, толкова по-добре Simple Smile Аз бих си купила поне няколко от тях, ако не беше наистина безсрамната цена.

# 226
Аз на Xerjoff съм пробвала много малко неща  и всичко тествано ми хареса.  Bouquet Ideale  е за мен   много красив парфюм , най ми пасна  и ми е в уиш листа.  Ванилово-дървесен, много траен и много присъствен .  Води се унисекс , обаче мен ме кара да се чувствам като жена .Много хубава ванилия имаше и във Shunkoin , който пробвах отдавна. По спомени беше  млечно- кремава,  ядкова ванилия.Много спокоен парфюм.  Не бих казала, че е  гурме,  въпреки пирамидата му.  Dolche Amalfi  е  много топъл  и слънчев парфюм.   Плодове, дървесина, подправки -всичко беше много добре премерено и поднесено. Незнам как се получава това, но парфюмът е  едновременно сладък, но пък и  свеж . Пропуснала съм го това "българският нос", Open Mouthно голямо браво  от мен,  дай боже повече такива българи да има!
И трите ги имам и са ми от любимците.

Кристалче, не търси синята серия, тя е прекрасна, но силно подправкова и не е за теб. Но парфюмите като цяло са много добри и висококачествени. Ако ти се отдаде възможност обаче пробвай като цяло парфюми на Xerjoff, защото си струват и то много.

# 227
  • Бургас
Йоан,:kissing_heart:благодаря,ако ми се отдаде възможност скоро със сигурност ще пробвам предложените от теб,сега гледах този Elle.Над хилядарка струва,направо ме заболява сърцето само като си помисля.Blush  Денс,мерси скъпа,ще гледам ако успея да се запозная и с други.Heart

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 15:17 от Bright Crystal

# 228
  • София
Специално да обърна внимание на мъжката част от парфюмната общност. Моят съпруг днес получу подарък от приятел - Тер Д'Ермес Интенз Ветивер. Прекрасен и топъл (парещ) аромат, с лек дъх на цитруси, обвити в дървесина и  ветивер. Сега го накарах да се напръска и излизаме на разходка, за да се опитам да проуча аромата. Малко ще е трудно, защото съм с хрема, но ще пробвам.

# 229
  • Бургас
 Fever Ray май напръсках един блотер с него...меко казано не ми хареса ,не му дадох шанс да се разкрие:)още в магазина го изхвърлих:)

# 230
Fever Ray май напръсках един блотер с него...меко казано не ми хареса ,не му дадох шанс да се разкрие:)още в магазина го изхвърлих:)
Грешка. Пробвай го на кожа.

# 231
На мен за първи път ми харесва нещо на  Burberry -новият Her,може би заради приликата с Бакарда,сега прочетох,че е дело на Kurkdjian,но виждам във фрагрантика доста не го харесват...

# 232
  • София
Срам, не срам признавам си, че скоро разбрах, че MAC имат и парфюми.
https://www.fragrantica.com/designers/MAC.html
Някой пробвал ли ги е? Може ли да разкаже нещо за тях?
Има ли ги в магазините в София?

# 233
Срам, не срам признавам си, че скоро разбрах, че MAC имат и парфюми.
https://www.fragrantica.com/designers/MAC.html
Някой пробвал ли ги е? Може ли да разкаже нещо за тях?
Има ли ги в магазините в София?
Има ги. Не стават. Даже има някои на 40% намаление сега. Копия са на аромати на Том Форд.

# 234
  • Бургас
Simple SmileЩе го пробвам и на кожа отново,когато оздравея ,че сега и с белина да се напръскам нищо няма да усетя:)

# 235
Някоя добра душа  ще  ме просветли ли , къде мога да тествам Feminim Pluriel Madison Francis Kurkdjian perfume? Praynig

# 236
Някоя добра душа  ще  ме просветли ли , къде мога да тествам Feminim Pluriel Madison Francis Kurkdjian perfume? Praynig
В бутика на пл. Св. Неделя.

# 237
Благодаря, Денси!  bouquet Сега ще трябва и риза да му купувам на Francis , че в бързината гледам на Madison съм го докарала... ooooh!

# 238
  • София
Всеки сам преценява коя сума му е приемлива или не.

За Террето Интенз Ветивер да кажа набързо, колкото успях да хвана със запушения ми нос. Хвърлих око и в руската Фр., където не го харесват. Много е добър на кожа. А и в днешния слънчев ден буквално разкри топъл и много мъжкарски шлейф. На кожата на съпруга ми всеки път бергамотът създава много приятна химия. Със сигурност е парфюм, който няма да може да ползвам и аз, защото няма и капка женственост. Ако затворя очи, си представям спортно облечен мъж с каубойски ботуши и кафяво кожено яке с ресни. Изскача ми образът на мъжа от рекламите на Марлборо. Съставките са малко и ясно се различават, но са приятно съчетани. Лично на мен ми харесва засега повече от оригинала.

# 239
  • София
Йоан Владимир, не твърдя, че ти познавам добре вкуса, но си мисля, че и на второ четене няма да ти допадне Dolce Amalfi. Wink Свързвам те с други категории парфюми, по-фини, а този е доста плътен, като гъсто тесто за сладкиш с много подправки, току-що сложено във фурната + аромат от приготвяне на чай-лате някъде наоколо. Бях изумена, като разбрах, че парфюмер е Мирослав Петков. За съжаление, не знам дали ще успея да тествам нещо друго негово, защото работи в Дубай, мисля, и върху парфюми, които са с дистрибуция предимно в Близкия Изток. Мисля, че е правил и лимитка за Bond No. 9. Търсих информация за него преди време след едно интервю, което бях чела, но е доста оскъдна, намерих профила му в LinkеdIn само. Smiley

За мен си струва запознанството с Fatal Charme Xerjoff - в моята глава/нос е абстрактна пудрено-флорална композиция, но усещането е, че я миришеш директно от блотер под стъклена фуния, защото е пронизваща и кристално ясна, създава добър ароматен балон и неутрализира околния шум и аромати, също я свързвам с височини по някакъв начин - високи токчета, висок женски оперен глас, разреден планински въздух високо над града. Предполагам, че "височинните" впечатления се създават от алдехидите, които за мен тук са меки и поносими. В цялата тази пудрена флоралност има и тънък намек за фин марципанов десерт. Трайност и шлейф над средните.

Shunkoin Xerjoff ми е много любим, но разбирам защо не би се харесал на всеки. За мен е аромат на схрускани сурови какаови зърна, сладък ликьор и съвсем лек повей на кокос. Много е мек, като маслен крем. Ако се носи при по-висока температура от оптималната, може да извади неприятна плътска нота, така че затова продължавам да чакам падане на температурите, за да му се порадвам. При временно застудяване преди седмици го носих и получих комплименти, че мириша вкусно и шоколадово. Blush

Последна редакция: нд, 28 окт 2018, 20:15 от Klodilia

Общи условия

Активация на акаунт