Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 825
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
За червения Шанел номер 5 има ли вече отзиви? Всъщност не знам дали е един вид, на мен ми се стори, че видях три различни.
ЕДП и Льо са. Разликата е само в червената бутилка, парфюмите са си същите иначе вътре.

# 496
Може ли бърз съвет за Флоренцията на Кавали? Попаднах на много красиво описание на аромата, а съм го пропуснала. Към марката имам някакво двойствено отношение и вероятно затова съм го подминала. Парфюмите им са силни и присъствени, но за мен са твърде арогантни. Имам любимци и сред тях, но повечето ми навяват усещане за високи токове, силикон, екстеншъни и неща, които са много далеч от мен. Но пък навярно един нахален шипър ще ми дойде добре в наближаващата прогноза за сняг?!
Бях му се наточила и аз, хубав е, присъствен, тъмен и шлейфов,  много добре направен и балансиран. Началото е пачули, напомни ми на Бялото пачули на ТФ, в този момент решех, че е мой, но постепенно става сладък и ето там ме препъна. Прекалено цветен, силен и сладък ми идва и не мога да го понеса върху себе си, но съм го усещала на друга дама и е разкошен. От това което чета за вкусът ти мисля, че ще ти хареса, но все пак пробвай има го навсякъде, а бутилката е съвършена, толкова да ми харесва!

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 11:12 от Sysly

# 497
  • София
Sysly, благодаря! Щом е силен и сладък, наистина ще ми хареса и се надявам цветята и пачулито да убиват усещането за премерен кич. Ще отида още тези дни да го пробвам. Видях, че и цената му е добра. Ще споделя, когато видя дали ще се харесаме взаимно.

# 498
За червения Шанел номер 5 има ли вече отзиви? Всъщност не знам дали е един вид, на мен ми се стори, че видях три различни.
Усещам някаква лека разлика с оригиналната петица, но не съм парфюмен спец, да определя каква е точно.Откъм трайност обаче е доста по-траен. Бутилките са номерирани, незнам колко са точно на брой.
Не е да не съм влизала в магазини на шанел и в други скъпи парфюмерии, но сега като го купих ми организираха страхотно преживяване в магазина и как да не си преоткриеш старата любов.
И както ми беше ароматна каша в главата какво ново да си взема и да сменя. Сега си го ползвам него. Свикнала съм си с техните аромати и ми е уютно и спокойно когато ги усещам.
Не съм се отказала от нови неща, но явно трябва повечко време да преодолея това усещане.

Последна редакция: вт, 13 ное 2018, 11:49 от zari65

# 499
  • Франция
Усещам някаква лека разлика с оригиналната петица, но не съм парфюмен спец, да определя каква е точно.Откъм трайност обаче е доста по-траен. Бутилките са номерирани, незнам колко са точно на брой.
Не е да не съм влизала в магазини на шанел и в други скъпи парфюмерии, но сега като го купих ми организираха страхотно преживяване в магазина и как да не си преоткриеш старата любов.
И както ми беше ароматна каша в главата какво ново да си взема и да сменя. Сега си го ползвам него. Свикнала съм си с техните аромати и ми е уютно и спокойно когато ги усещам.
Не съм се отказала от нови неща, но явно трябва повечко време да преодолея това усещане.
Check Please, Chanel No 5 EDP е с различна формула отпреди, доста променена: по-цветен, по-мек, с по-приглушени алдехиди, същевременно много ярък, богат и траен. Много харесвам тази нова формула, но това е мое лично мнение и усещане. Също и чистият парфюм Chanel No 5 Parfum е променен в тази посока. Не съм правила паралелен тест на нормалната и червената бутилка.
zari65, ти паралелен тест ли направи? Моля те, сподели как усещаш разликите Hug
Искам да си подновя шанелската петица, но защото харесвам формулата, а не заради бутилката, а от Шанел са толкова твърдо решени да ми продадат тъкмо червената, че се дразня вече. "За няколко долара повече". Може би ще направя паралелен тест и така ще реша или пък ще си купя направо чистия парфюм за разкош.

# 500
  • София
Дами, някой сдоби ли се с Wow на Joop? Моля за впечатления. Ковачева го беше описала много омайно и го мисля....

# 501
Аз си го купих точно заради описанието на Ковачева и не останах разочарована 🖒😊

# 502
Благодаря зя разясненията за червения Шанел, май ще си го подаря.

# 503
..... и се надявам цветята и пачулито да убиват усещането за премерен кич. ...
В никакъв случай не го определям като вулгарен и кичозен, по скоро дава усещане за категорична и дръзка елегантност, без грам притеснение и скромност. Сладостта е премерена,  пачулито и амбрата някак я облагородяват и и придават една строгост, спират я на крачка преди да е пресякла границата на кича я връщат обратно в "правият път". Simple Smile Няма нищо общо с модерните "зъбовади", за мен е малко по-нахален и модерен протичат на шипрова "бабичака".

# 504
  • София
Флоренция започна много красиво при мен. Но и мен развитието не ме зарадва - цветността не е такава, каквато ми се струва удачна за подобен парфюм. Нещо много грубо имаше точно в цветята. Не сила или наситеност, няма истерична нахалност, а грубост, което не мога да си обясня как се е получило. Иначе сладостта е приятна - нежна и топла, без да е прекалена.

# 505
  • София
Още веднъж благодаря! Вероятно в събота ще ида "на проба".
За мен всички аромати на Пако са точно на границата - ахааа и да залитнат към "маалата", но нещо изтънчено и класно веднага ги връща в графата на "бунтарките с вкус".

# 506
И на мен не ми хареса развитието на този парфюм.

# 507
А на мен Флоренция на Кавали ми харесва. Поръчах го на сляпо миналата седмица и останах приятно изненадана. Началото е мощно, наситено и плътно, усеща се най-вече касиса, уханието в тази фаза напомня за Армани Си. Впоследствие ароматът уляга и става нежен, женствен, плодовите нотки постепенно отстъпват място на цветните. Усеща се и сладост, и свежест, но в премерени дози. Във Фрагрантика го сравняват с Мис Диор. Аз също усетих сходство между двата парфюма, но чак след няколкочасово развитие. Много траен, присъствен, с дълъг и богат шлейф. Според мен Кавали е искал да предаде атмосферата на Ренесансова Флоренция с борбите за власт, бурните страсти, любовта, виното, прекрасните художествени творби, южното слънце, музиката. Може би затова ароматът, въпреки че не звучи ретро, някак ме връща в миналото.

# 508
За Флоренцията на Роберто Кавали споделям напълно мнението на Harpalike. Началото е прекрасно, после цветята идват едни тежки, кичозни, натегнати.
Fever Ray, предполагам говориш за Роберто Кавали, не за Пако Рабан, малко се обърках.
По-меки, елегантни и без остра нотка за мен на Кавали са Paradiso Assoluto (много ми е изтънчено цветен, без тази лепкава сладост на цветните аромати и другите Paradiso). Препоръчвам за проба и Just Cavalli Roberto Cavalli – много женствен и секси поне за мен. А базата е много класен палисандър. Интересното е, че в коментарите във Фрагрантика се споменава мирис на бира, хмел, което аз не откривам. Тиарето не е остро и не се усеща така дръзко и обсебващо, както при Alien Eau Extraordinaire.

# 509
Йоан Владимир, не съм правила паралелен тест, даже не ми е и хрумвало. Но ще направя. От години го ползвам и на тази база си правя сравнението, че е различен.
Едва ли ще мога да го опиша така красиво както редовно пишещите в темата, но ще направя опит.

Общи условия

Активация на акаунт