Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 732
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • Габрово
Преди време някой  коментираше този парфюм
https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Labo/Santal-33-12201.html

# 91
Пробвах новото Burberry Her.
https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Her-51694.html
Чудесни малини са това, според мен, и има много добра трайност. Щастлив, оптимистичен аромат. Не смятам, че е синтетичен ни най-малко, но и аз не харесвам твърде реалистични аромати. Този определено ухае на парфюм, но не е нито лимонада, нито малинов джем. Комфортен, лесен за носене, както и останалите аромати на Бърбъри. (Синтетичен е точно колкото и аромат на Диор, или Шанел.  Wink)
Не намирам прилика с Burberry for her. И ми е непонятно защо е така оплют във Фрагрантика.

# 92
  • Бургас/Пз
Привет  Hug
От четири дни съм в отпуска и всеки ден не пропускам да тествам нещо ново, което не познавам. Много съм доволна, че имах възможността да пробвам много и различни неща и то на абсолютно спокойствие без дишащи във врата консултанти. /в Германия съм/.
Пробвах L'inderdit на Жаванши... нямах търпение да си измия ръката, чак главата ме заболя
Бялото пачули на Том форд, което ми хареса, но не чак толкова, за да си го купя.
Новият парфюм на Бърбъри Her ... не можах да преценя...уж на първо пръскане ми хареса, обаче после нещо сладко се появи и май ще трябват още тестове.
На Джими Чу пробвах няклоко неща - не съм очарована.
За момента абсолютен фаворит ми остава Задиг и Волтер /много пъти го пробвах, за да съм сигурна/ и със сигурност в най-скоро време ще го купя. Дано времето да не застудее изведнъж и да му се радвам. Номад на Клое също много искам, но ще остане на пролет.
Исках да пробвам новото Нарцисо, но не го намерих.
Пробвах всички разновидности на Мон Герлен, не успяха да ме очароват, но пък моята приятелка, много хареса парфюма.
Изобощо голямо пръскане падна  Joy

Имам следния въпрос... какво мислите за носене на мъжки парфюми от жени. Много ми харесва Extreme на Том Форд, но нещо не мога да се престраша да си го купя и нося. Обаче сега пак го пръсках и много, много го искам. Може ли да ми препоръчате нещо близко като аромат, но да е поне унисекс. Странното е, че реакцията на мъжа ми беше, че това е просто много тежък женски парфюм ...като изобщо не предполжи, че е мъжки. А реакцията на повечето жени около мен е "що си се напръскала с парфюма на мъжа ти"  Rolling Eyes
Също ако може и препоръка за нещо близко до Елексира на Хермес.

# 93
  • Пловдив
Нямам промяна във вкусовете. "Бабички" както ги наричате и, които ползвам и до днес. Защото има и такива, които се чудя, към момента, как съм ползвала. Но те са били увлечение по модите. Само с Трезор днес не бих се парфюмирала, но той ми е една от първите любови. Днес ползвам друг Трезор. Не ме бива да преразказвам пирамидите. Ако някой може да ме осветли Галиано къде да намеря. От чужди сайтове нямам опит да пазарувам.

https://www.fragrantica.com/perfume/Cacharel/LouLou-1276.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Emanuel-Ungaro/Apparition-898.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Tresor-172.html

https://www.fragrantica.com/perfume/John-Galliano/John-Galliano-4056.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Issey-Miyake/L-Eau-d-Issey-Parfum-37742.html

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 19:32 от dazel

# 94
Ани_д, във Фрагрантика е посочено, че много си приличат с този Том Форд, той е унисекс https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Patchouli-Absolu-28009.html
Трябва да взема на майка ми нещо за РД, последно беше д Габриел, но май не напира да повтаря. Мисля Алюр или МОн Герлен.
По темата, аз, както много други докато не започнах да чета тук преди 10 години ползвах само водици. Тъкмо бях взела един Адикт, най-хубавата версия и легнах на креват бременна с малкия. По цял ден четях БГ мама и в редките случаи на излизане купувах парфюми.

# 95
Имам следния въпрос... какво мислите за носене на мъжки парфюми от жени. Много ми харесва Extreme на Том Форд, но нещо не мога да се престраша да си го купя и нося. Обаче сега пак го пръсках и много, много го искам. Може ли да ми препоръчате нещо близко като аромат, но да е поне унисекс. Странното е, че реакцията на мъжа ми беше, че това е просто много тежък женски парфюм ...като изобщо не предполжи, че е мъжки. А реакцията на повечето жени около мен е "що си се напръскала с парфюма на мъжа ти"  Rolling Eyes
ani_d според мен Noir Extreme  макар да се води мъжки е чист унисекс и спокойно може да се носи от жена. Щом ти харесва си го носи без да те притеснява мнението на околните. Забелязала съм, че жените на които парфюмите не са им страст, или поне тези около мен, харесват основно леки, много нежни  и сладникави аромати.За мен са плодови водички, но на тях си им харесват.Разбира се има някой дребни изключения , но те само потвърждават правилото.   Ако съм искала мнението на мои познати жени  за парфюм, който не попада в горните категории,рядко е бил отбелязван  положително.Последно се мръщиха много на  S.T.Dupont Vanilla &Leather  и твърдяха , че е много силен и остър:astonished:, а за мен такова описание няма нищо общо с парфюма. Толкова са размити вече категориите между мъжки и женски парфюми, че най- редовно срещам мъже носещи дамски такива и обратно-жени носещи мъжки. Аз лично нямам никакъв проблем с носенето на мъжки аромати.
    На мен ми е  доста интересно да чета описанията на мейнстрийм парфюмите в темата и най - чинно когато имам възможност пробвам  всичко за което се пише в темата . Но описанията на ниш парфюмите, които мен ме влекат повече, напоследък наистина доста липсват:v:

# 96
  • София
ani_d - ами не се учудвам на реакцията на мъжа ти относно Tom Ford Noir Extreme for men. За мен също има женски характер, като особено в развитието си става много вкусен десерт, лишен от всякаква мъжественост. А странното е, че принципно, страшно харесвам  парфюми с такава насока - гурмета, сладости, кафета, сладкиши и тн, но специално този, и аз намирам за дамски. А още по-странното е, че в мъжкия форум на фрагрантика, забелязах, че мъже с подчертано мъжествен и много стилен вкус, го избират този за един от любимите им?!?! Поне за мен, това е абсолютен парадокс, но пък от друга страна,  парфюмите достигат до сърцата ни по неведоми пътища и най-важното е да се чувстваме щастливи с аромата, независимо на какво мирише. Сега се замислям, че по-скоро бих носил:

Tom Ford Black Orchid / White Patchouli
Gucci Guilty Absolute pour Femme
Christian Dior Hypnotic Poison Eau de Parfum
Christian Dior Black Opium
Valentino Donna Noir Absolu  
Cartier Le Baiser Du Dragon

пред въпросния Tom Ford Noir Extreme.
Като контра пример бих споменал, че за мен Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic,  Calvin Klein Obsession Night Woman, Hermès L’Ambre des Merveilles, Elixir des Merveilles, а защо не и Eau des Merveilles, както и да кажем  Christian Dior Escale a Portofino, както разбира се и много други дамски парфюми, биха стояли перфектно върху мъж Smiley

Поне за мен, радваща тенденция е, че започват да падат класическите граници за мъжко-женско и хората не се притесняват да опитват и ползват парфюми, на които пише, че са за другия пол, както и факта, че парфюмеристите забъркват все по-оплетени композиции, използвайки съставки, типични за другия пол.
Даже наскоро имах подобен случай - взех на сляпо Aquolina Black Sugar  for women и ми заспа перфектно. Намирам го за чудесен унисекс Simple Smile

# 97
Има още един Екстрийм, аз реших, че за него става въпрос https://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Tom-Ford-for-Men-Extreme-1820.html

# 98
Noir Extreme е наистина прекрасен аромат, който може да се носи от жена и все пак аз харесвам повече да си нося дамския, а мъжът ми мъжкия. Носим ги заедно и стоят супер.

# 99
Кристалче Heart, Kelly Caleche не ти ли е сапунен, при мен е сапунен аромат. По тази причина реших, че не си заслужава.
Забелязала съм, че жените на които парфюмите не са им страст, или поне тези около мен, харесват основно леки, много нежни  и сладникави аромати.За мен са плодови водички, но на тях си им харесват.
Парфюмите не са ми страст, аз съм посветена на парфюмите, но не мога да нося много парфюми, силни са ми, опитвам, сменям - не се получава, затова и пръскам във въздуха и т.н.
Бихте ли написали няколко изречения за Not a Perfume.

# 100
Аз имам ревю в блога за него. И Натали Никол има. Heart Eyes

# 101
  • Germany
Hristina H, парфюмите ЛВЕБ, Музата на Мюглер по принцип са много ванилови, белоцветни и сладки, имат доста сходна структура и щом не ти допадат, аз не бих си губила времето и с Пойзън гърл, Флауербомб и със Скандал, защото са от същата ароматна група. Да, наистина са шлейфови чудовища, да, имат разлики, но явно не са за теб. Поем си е винтидж и ретро откъдето и да го погледнеш, а ти каза, че не ти допадат.
Ако ти е харесал Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum, пробвай смело с хубаво пръскане и носене. За мен е непреходна класика, силно женствен и много любим. Точно хладните дни са неговото време. В студеното такава роза красавица излиза в този парфюм, че пълни помещенията. Влажното и дъждовно време го кара да изглежда още по-красив, всяка нотка звънти и трепти в него. Няма случай да съм с него, и да не получа комплимент за парфюма. Мъжете също много го харесват, и е супер шлейфов, дори да си мислиш, че ти не го усещаш. Пробвай добре, защото не всеки има химия с ароматите на НР, но за мен са еталон за чистота и женственост. Не бих търсила аналози, ако ти е харесал този, но ако нямаш възможност Michalsky Berlin е бюджетен вариант от дрогерийния клас, в Германия го има във всяка дрогерия Росман или ДМ. Ако ротираш редовно парфюмите си, не мисля, че ще имаш проблем с усещането им.

ani_d, и аз харесвам този вариант на ТФ Ноар много повече от дамската версия. Обаче при мен и този вариант, както и дамския са безобразно нетрайни, и затова се отказах от закупуване. Стои ми страхотно обаче в 15 минути, в които се усеща върху мен. Няма никакво значение какво пише на парфюма, щом ти харесва и можеш да го носиш. Новите тенденции в ниш парфюмерията отдавна са такива, че парфюмите са и за двата пола, само желание да има човек да ги носи.

Имам страшно много нови впечатления, както и нови ароматни придобивки, и мейнстрийм, и ниш. Няма да споделям всичко, затова накратко:

Bottega Veneta L'Absolu И Ботега Венета заложиха вече на копи пейст парфюмите. Този е като първата версия, но са добавили повече кожа и са отнели от пачулито, една идея по топъл. Спокойно ще си живея без него. Флакончето е страхотно.

Miu Miu Fleur D'Argent Страхотен нежен флорал, пролетни цветя, кристално чисти, зюмбюли, лалета върху хубава и влажна дървесна база. Прилича доста на новия Карат на Картие, но много по-хубав и траен от него. Флакончето е много мадамско и би отивало на всяка тоалетка на млада жена.

Gucci Bloom Nettare Di Fiori Бели цветя от 90-те години на миналия век. Тубероза, орлови нокти и жасмин, мъка, мъка. Прилича много на първото Гучи Блуум, но една идея по-ретро и по -белоцветно и по-интенз. Ако някой иска да се пренесе в 90-те години, това е парфюма. Твърдо не е мой и съм изненадана, че при тези нови прочити на туберозата и жасмина, от Гучи се връщат към старата и присвиваща стомаха тубероза.

Si Nacre Edition Giorgio Armani и Sì Passione Limited Edition Giorgio Armani Страхотни ще са за новогодишни подаръци, много красиви флакони. Не харесвам тази серия на Армани, но и двете лимитки ми допаднаха много. Червеният е сочен, много хубаво съчетание на ананас с касис и роза, за съжаление доста тих и нетраен при мен. Светлият е една шипрова и мъхова роза, отиваща в помадена и елегантна посока, който пък ме изненада със сериозна трайност и прожекция. Харесаха ми и двата, но не са мои.

Tiffany & Co Intensives Не бях чела нито пирамиди, нито мнения за него. Първото, което си помислих за него, като го пръснах беше, че вече ще се правят и дамски варианти на Диор Ом. После видях, че още няколко потребителя са си помислили същото като мен Joy И ако аз обожавам ириси, както и съм луда по Валентино Уомо интенз, който също е в тази посока, то този парфюм в това изпълнение не ми допада. Ирисът ми е силно червилен, леко гранив, тип старата чанта с гримове, обаче няма нищо затоплящо в него, както е тонката например при Валентино интенз, ами са сложили сок от моркови, круши и бели цветя. Нито ми е секси, нито ще се спра на него. Флаконът е много красив, парфюмът е траен, топъл и добре прожектира, но аз си имам много по-хубавите Валентино уомо интенз и МИП ЕДП и ЕДТ на Ван Клийф, така че, пас от мен.

Burberry Her ми хареса много в началните ноти, и аха даже да си купя една 30 чка. Започва с много приятен микс между червени плодове с виолетки, и то е направен много умело и не прилича нито на немските Ескади, нито на традиционните плодови сладости, но и при мен базата е проблемна. В нея аз разпознавам един типичен Francis Kurkdjian в този парфюм. Усещам една горчиво-сладка смолиста нота, смесена с нещо зелено и нещо цветно. Леко лекраствено и неприятно ми е усещането. Същата нота ме дразни и в Kenzo World, както и в My Burberry Blush и в Бакара руж. Не мога да разбера какво е, но я разпознавам безпогрешно. Парфюмът е много траен и предполагам, че ще се продава добре.

И последно, изненадващо се влюбих до полуда в I Don't Need A Prince By My Side To Be A Princess By Kilian И то при целия хейт срещу тази серия и имената на парфюмите. Същия ден си бях купила друг парфюм, който много исках, този го пръснах уж от любопитство и да видя какво толкова хейтят феновете на Килиан. Ами след пет минути стоях с една 30 ца на касата и не съм спряла на го нося, откакто съм го купила. За мен е като смес от любимият ми Париж-Москва на Герлен и Love на Килиан, но в много по-поносим и не толкова белоцветен вариант. Чуден шоколад с ванилия, захаросан джинджифил, жасмин, стелящ се като воал наоколо,  нежни и омайни портокалови цветчета, червени плодове и цитруси върху топло пачули и елегантна дървесина и няколко капки масло за мекота и разкош. Толкова да е мой, удобен, секси. Не ме кара да се чувствам принцеса Joy, но се чувствам аз с него. Дава ми всичко, от което имам нужда от един парфюм в момента. Изумително траен, аз пръскам в косата и го усещам и на другия ден. Шалът ми също мирише умопомрачително. Чак започнах да се ядосвам, че не си взех по-голямото количество. Хубавото е това, че се предлагат в Дъглас и че са на нормални цени, на фона на останалите мейнстрийм парфюми. Ако ви попаднат за проба, игнорирайте хейта и упражненията в писане, игнорирайте имената и вида на флаконите и просто пробвайте парфюмите като мирис. Може да се изненадате приятно.

# 102
Парфюмите не са ми страст, аз съм посветена на парфюмите, но не мога да нося много парфюми, силни са ми, опитвам, сменям - не се получава, затова и пръскам във въздуха и т.н.

Възможно е просто да те дразнят определени съставки или комбинация от такива. Беше споменала по напред в темите, че харесваш Coco Mademoiselle  , вкл. интенз версията, а те макар да не са ориенталски бомби са си силно характерни и според мен далеч не са леки парфюми.  Пробвала ли си това- https://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Muschio-Nobile-11577.html ? Много нежен, спокоен, бял и добър парфюм е .Носи чистота и свежест, все едно  си на пухкав облак.
 Надявам, се че не си се обидила от изказването ми. Тенденцията която забелязвам около мен е,  че  често  се харесват леки и неангажиращи парфюми или някакви сладки бомби и точно тези видове парфюми се окачествяват от парфюмно неинтересуващите се хора,  като   по -женствени .   Непопадащите в тези, така да кажа комфортни зони ,  според мен не са толкова масово харесвани. Може и да греша разбира се .  Ароматите на Том Форд за мен са си специфични и по- трудни , а  мейнстрийм колекцията му като цяло не попада  в горните две категории. Ето защо за мен  не са  учудващи дамските коментари, че  ароматът е  мъжки. Идеята ми беше, че парфюмите , в крайна сметка са нещо много лично и индивидуално и ако не пречим на околните или не дразним прекалено с тях домашните вкъщи,  следва да носим това което ни харесва- то на нас трябва да пълни душата, а не  на  околните.

# 103
Hristina H, парфюмите ЛВЕБ, Музата на Мюглер по принцип са много ванилови, белоцветни и сладки, имат доста сходна структура и щом не ти допадат, аз не бих си губила времето и с Пойзън гърл, Флауербомб и със Скандал, защото са от същата ароматна група. Да, наистина са шлейфови чудовища, да, имат разлики, но явно не са за теб. Поем си е винтидж и ретро откъдето и да го погледнеш, а ти каза, че не ти допадат.
Ако ти е харесал Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum, пробвай смело с хубаво пръскане и носене. За мен е непреходна класика, силно женствен и много любим. Точно хладните дни са неговото време. В студеното такава роза красавица излиза в този парфюм, че пълни помещенията. Влажното и дъждовно време го кара да изглежда още по-красив, всяка нотка звънти и трепти в него. Няма случай да съм с него, и да не получа комплимент за парфюма. Мъжете също много го харесват, и е супер шлейфов, дори да си мислиш, че ти не го усещаш. Пробвай добре, защото не всеки има химия с ароматите на НР, но за мен са еталон за чистота и женственост. Не бих търсила аналози, ако ти е харесал този, но ако нямаш възможност Michalsky Berlin е бюджетен вариант от дрогерийния клас, в Германия го има във всяка дрогерия Росман или ДМ. Ако ротираш редовно парфюмите си, не мисля, че ще имаш проблем с усещането им. 
Много ти благодаря, kovatcheva!

Наистина обичам и сладките парфюми, но не са точно за мен. Аз съм малко по-дистанцирана и интровертна. Обичам да правя шлейф, но не и да оставям впечатление за флирт, а по-скоро за увереност и чистота....как звучи само. Grin
Парфюмите, които ми препоръчаха другите момичета са много хубави също, вече пробвах някои от тях и най -вероятно ще се сдобия с малка бутилчица, но Narciso Rodriguez for Her EDP ще си взема със сигурност след това, което ми каза за шлейфа му. Като аромат много отговаря на вкуса ми и мисля, че ще остана доволна.

Последна редакция: пт, 26 окт 2018, 08:23 от Анонимен

# 104
  • Бургас
Раличка,не при мен в Kelly Caleche не се усеща сапун.По-лошо е,кожата ме подлудява направо.Ковачева, сега и ти писа бил ретро Поем,наистина не зная дали да го поръчам,разтроена съм направо,хаха.Пък толкова да е мой,да наистина го усещам лееко ретро,но по-приятен начин,пф голяма дилема ми е!Ще пробвам Miu miu задължително.Христина,кой парфюм ще си поръчаш сори,но ми е любопитно.Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт