Парфюмни размисли и страсти - 220

• 69 893
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
В Парфюми Шоп е на много добра цена,замислям се,много ми харесва заради приликата с Бакара/пак по ваша вина на сляпо го закупих и съм много щастлива,за което благодаря/,мисля,че ще го грабна преди да са ме застреляли у дома.Те по принцип ще ме застрелят-не търпя да бъда притеснявана,ухажвана или разсейвана,когато си чета любимите теми парфюмни;))),децата не смеят да кажат,че са гладни или жадни:))
Миналата седмица се пръснах с него в Бюти Зоната и получих два комплимента.
При мен е много траен,озезаемо присъства близо до мен,радва ме.

# 436
  • Germany
След дълго пробване и канене най-накрая си купих https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Voile-de-Chypre-Se … et-III-47292.html Оказа се, че и цената е много изгодна в момента за 100 мл. ..... През цялото време се чудех на кой още парфюм ми напомня, докато не излязох една сутрин полята с Gris Dior.
Честит, аз също го харесвам много, за мен също е много сходен с Gris Montagne Dior, както и с Evoke Ajmal, които имам, затова не си го купувам. Флаконите на тази колекция са прекрасни. Моят личен фаворит от нея е Jardin des Sens Secret II Eisenberg . Много умерен, женствен и елегантен парфюм. Много хубав микс от слива Мирабела, усещам я леко запечена върху сладкиш, без захар, кисело-тръпчива, с деликатна сладост, и много хубав компот от малини, съчетани перфектно с женствен жасмин и много мек амбър, върху суха кедрова дървесина и сладки бензоин и тонка, които дават чудесни сладост и комфорт на парфюма. Много ми напомня стилово на любимия ми Alchimie Rochas, точно в същия премерен, топъл и женствен амборово-цветно-плодов стил е направен. Единственият му недостатък за мен е, че е доста прибран и деликатен. unterdenlinden, къде се предлага на хубава цена, ако е удобно да споделиш, може и на лс.

Не знам дали сте забелязали, но в последно време забелязвам свръхпроизводство на нишови и инди парфюми. Влизам в нишовата парфюмерия и ставам разногледа, всеки ден зареждат нови и нови парфюмни къщи, с цели колекции, супер надути цени, започващи от 180 евро за 30 мл. Такова свърхпредлагане ме натоварва, не ме държи любопитна, а тъкмо обратното, не мога да следя тенденциите, имам чувството, че всички се надпреварват да правят едни завъртени и мъчни неща, абсолютно неносими или отиват в посока мейнстрийм, но на тройно по-високи цени. Много рядко попадам на нещо, което наистина си заслужава вниманието, но с тези цени определено ще ме откажат от тестове.

Да споделя някои впечатления все пак от някои тествани неща.

Продължавам с тестовете на немската дизайнерска къща Lengling. Определено парфюмите им са много качествени, различни на фона на останалите и заслужават да им се обърне внимание. Както писах преди, основната идея на марката е противопоставянето на две различни съставки, на женско и мъжко, целта е да се постигнат нестандартни, но съвършени  парфюмни съчетания.  Смятам, че в голяма част от колекцията това е постигнато. Парфюмите са доста трайни и изненадващо шлейфови при мен, звучат много луксозно и скъпо. Цената им обаче е силно обезкуражаваща, 195 евро за 30 мл. парфюм екстракт. Не съм убедена, че при моите наличности, бих платила тази цена.

Apero Nr. 8 Lengling Много нетипичен и отпускарски, без да влиза в клишета за лосиони, тиаре и пиня колада. Представете си някое нетуристическо островче, забутано  някъде из Индийския океан и вие изгубени на него, далеч от цивилизацията. Люлеете се в хамака си на самотен плаж, наблюдавайки залеза, с чаша леко газирано шардоне в ръка, в което сте добавили парченца бели праскови и лимон и цялото време е само за вас. Наоколо се носи зеленият аромат на чаени плантации, примесен с едва загатнати бели цветя. Фина хелиотропно-ванилова сладост неутрализира тръпчиво-цитрусовото и зелено усещане от началото. Парфюмът е много спокоен, екзотичен и дзен, предразполага към мързелуване и съзерцаване на малките и красиви неща в живота. С удоволствие бих го носила, но цената му определено ми вдига рязко кръвното и цялата идилия отива в небитието. 

A la Carte No. 6 Lengling От една страна тук има много опушени смоли и дървесина, в топло, уютно изпълнение, много наподобяващи тези от Rausch на Schwarzlose Berlin и нещо от Бакара руж. В това затоплено смолисто и натурално великолепие, в тези горещи и много уханни опушени дървесни ноти са добавили разтопен карамел и топка сладолед пистачио. Може да не ви се вярва, но страшно си отиват в това съчетание. Изключително траен и присъствен аромат, и ако нямах Rausch щях да го искам на всяка цена, дори на тази цена.

Sekushi No. 7 Lengling Абсолютният ми фаворит. От началото имаме кожа с пачули и олибанум, много подобни на тези от Tuscan Leather Tom Ford и от La Yuqawam Homme Rasasi. Кожата е доста хард, мъжествена, твърда и луксозна, а пачулито е горчиво, мрачно, землисто и леко мухливо, аха да ви стане лошо от него. В тази тестостеронова комбинация сложете розов, да точно розов захарен памук, почувствайте как кристалчетата му се топят на небцето ви, добавете и желе от малини за още по-голяма сладост и ще получите Мачо мен си играе с Барби Stuck Out Tongue Winking Eye. За мен е жесток парфюм. Много тежкарски, много нетрадиционен, и много притегателен. Тук няма баланс на ноти, тук има демонстрация на сила, на мъжка твърдост с женска глезня и сладост. Като любовна игра е този парфюм, ту мъжкото начало взема превес, ту женското. Определено си заслужава цената и го мисля отдавна. В това време е изумително траен и прекрасен. Искам го, въпреки цената.

Запознах се и с ексклузивната колекция на Luigi Borrelli Luigi Borrelli е италианска модна дизайнерска къща, създадена през 1957 г.. В началото произвеждат по мерки на клиента изключително висок клас ризи, с усет към детайла, и бързо се налагат и стават доставчик на савойското кралско семейство. На по-късен етап започват да произвеждат отново по мерки на клиента, освен ризи, още костюми, якета и аксесоари. Парфюмната им колекция носи имената на основните текстили, които се използват в производството на дизайнерската къща.
Аз лично полудях по Cotton Luigi Borrelli Heart Heart Eyes Жесток червилен ирис, млечен ветивер, невероятно чист мускус и поле дъхава лавандула. Представете си Диор ом и Валентино уомо, но им отнемете секси топлото и нощно усещане, отнемете топлината и сладостта им. Вместо тях сложете невероятно чист мускус, сякаш сте в скъпо химическо чистене, и сте взели колосана и изгладена снежнобяла риза, а наоколо се носи аромат на лавандулов препарат за ютиите. Ирисът е червилен, сух, леко землист и морковен, преминаващ в пудрен. Прилича на ирисите на Серж Лутен и Аедес де венустас. То бива красота, но този е безбожно красив Heart Целият парфюм говори за лукс и положение. Изключително стилен, скъпо звучащ, без да крещи заявява положение в обществото. На моята хладна кожа стои изключинелно елегантно и леко високомерно. Няколко дни го мислих, но цената му е 180 евро Cry Ще си се радвам на Валентино уомо интенз.

Mandarina Corsica L'Artisan Parfumeur
Жестока сладка мандарина в началото, подобна на тази от Oyedo. Сочна, плътна, с тежка карамелена сладост, светло и слънчево усещане. Много натурално начало, откачих първите пет минути. След това завива в гурме посока, дървесни ноти в съчетание с бобова тонка и канела, с приятната цитрусова сладост на мандарината. Мой парфюмен приятел го сравни с базата на Ultra Zest на Мюглер и съм съгласна с него. Плътен, присъствен, харесва ми.

Mont de Narcisse L'Artisan Parfumeur Този не ми допадна. Твърде ууд и подправков, твърде много бели хладни нарциси, и най-вече кардамон при мен. Мъка голяма, много арт.

И накрая Love Tuberose Amouage Смятам, че почитателите на туберозата и стила на Амуаж ще полудеят. Туберозата тук има няколко лица. В началото е абсолютно натурална, силно индолова, млечна, зелена, сякаш току що е откъсната. Допълнена с креместа гардения и много индолов жасмин. На по-късен етап става млечно-креместа, хладна, дори леко нагарчаща. Оманският горчив тамян е там, нищо, че е замаскиран от тонове бели цветя. В базата цветята се затоплят, докоснати от слънцето, вече не са толкова хладни. Нещо като Гучи блуум, в луксозно изпълнение на Амуаж. Много красиви и греховни тубероза и жасмин, без да са нищо ново под слънцето. За мен абсолютно неносим и силно главоболен парфюм, но смятам, че Йоан Владимир, Денси и почитателите на туберозата ще пощуреят по него.

# 437
От първата му снимчица на Амуаж в Инстаграм си знам, че ще го купя веднага.

# 438
  • The Evergreen State
В крайна сметка не посмях да поръчам Girl of Now, виждам че има доста фенове тук, представям си го много красив но - гурме, и сладък и проектиращ както го описахте - има голям шанс да ми хареса, има голям шанс и да не ми. Исках да си взема парфюм - подарък, този месец имам празник и си купих Valentino Donna. Той също е сладък но има нещо което го държи свежо-сладък (без да е свеж парфюм) и го отклонява от типичния гурме -характер, изниква ми сравнение с леките балончета в розово шампанско. Базата също не е лепкава - точно което се опитвам да избегна на всяка цена -остава много тънък и елегантен шлейф пачули който усещам при движение само, не ми е в носа през цялото време.

# 439
unterdenlinden, къде се предлага на хубава цена, ако е удобно да споделиш, може и на лс.

Скрит текст:
Взех го тази седмица от МОЛ Стамболийски - бюти зоун, 100 мл беше намален от около 290 лв на 230. За сравнение в немския Дъглас 50 мл е към 119 евра https://www.douglas.de/D%25C3%25BCfte-Damend%25C3%25BCfte-D%25C3 … d_3001041448.html Мисля, че имаше намаление и за другите от тази линия на Eisenberg.  Цените на всички парфюми имам усещането, че се покачват. Спомнете си какви бяха цените на енцо преди година-две. Винаги давам за пример мъжкия Club de Nuit intense, тръгна от около 60 - 70 лв, а сега на промоция го продават на 139лв., че какво толкова се промени за 1 година за този стар парфюм? [/quote]

# 440
Привет момичета, с един въпрос. На интервю за работа какво бихте облекли:.
Коко мадмоазел
Аква до джоиа
Доброто момиче на Херера
Шанел 19 пудрие
Си Армани
Алур
Код Армани
Енви Гучи
5 Авеню
Хот котюр
Зелен чай арден
 Жасмин ноар /малко индолно но все пак ми е наличен/

# 441
Пудреният Шанел

# 442
Зависи от работата😀.Аз бих заложила на Си и Доброто момиче.

# 443
  • Бургас
За интервю не бих сложила никакъв парфюм аз,нищо няма да ми стане.И много внимавам в работна среда с какъв парфюм съм.Ако обаче държиш да си напарфюмирана аз съм твърдо за Алюр,но сложен дискретно с 2-3 пръски.

# 444
Привет момичета, с един въпрос. На интервю за работа какво бихте облекли:.
Коко мадмоазел
Аква до джоиа
Доброто момиче на Херера
Шанел 19 пудрие
Си Армани
Алур
Код Армани
Енви Гучи
5 Авеню
Хот котюр
Зелен чай арден
 Жасмин ноар /малко индолно но все пак ми е наличен/

Аз бих сложила gucci envy или allure edt

# 445
Здравейте! Ще помоля за малко помощ при избора на парфюм за майка ми, която другия месец има рожден ден. По принцип харесва сладки, цветни аромати и засега съм се спрял на следните - Elie Saab Girl of now, Guerlain Insulence или Shalimar, Roberto Cavalli Pour Femme, Lancome La nuit tresore. Дайте ми съвет кой от тях да избера  или предложете друг парфюм, който си заслужава покупката. Не ми се иска да дам около 100 лв. за нещо, което изветрява след час.

# 446
много малко зелен чай

# 447
Здравейте! Ще помоля за малко помощ при избора на парфюм за майка ми, която другия месец има рожден ден. По принцип харесва сладки, цветни аромати и засега съм се спрял на следните - Elie Saab Girl of now, Guerlain Insulence или Shalimar, Roberto Cavalli Pour Femme, Lancome La nuit tresore. Дайте ми съвет кой от тях да избера  или предложете друг парфюм, който си заслужава покупката. Не ми се иска да дам около 100 лв. за нещо, което изветрява след час.
Elie Saab Girl of now твърдо.

# 448
  • Бургас
Валери,предлагам ти Мон Герлен,ще е намален в Дъгласа,а от нета 50-ка излиза малко над 100лв.Аз съм за Lancome La nuit tresor,Инсоленс е също много траен.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 16:36 от Bright Crystal

# 449
Не подарявам парфюми, но бих избрала Герлен Инсоленс - в новата опаковка ми се видя доста сладурски, стига да е харесван като аромат. Герлен, Шанел малка опаковка за подарък ми се виждат в случая подходящи. А кое точно вече е труден избор. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт