С какво ви дразнят свекървите - тема 100

• 31 099
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Кремито, това, което ми направи впечатление е, че на сина ти му харесва ориза ти, а ти се обръщаш към девойката, за да научиш нея как да МУ готви ориз.

И на мен това ми направи впечатление.
Не одобрявам готованщината на девойката, но не одобрявам и позицията на майката в конкретно тази подробност:

Защото той многократно ми е казвал да й кажа и покажа на нея как го правя смотания ориз.

Е, хубава работа! Аз лично много щях да се срамувам, ако собственият ми син дойде с претенции да науча жена му да му готви някоя любима манджа, вместо да ме попита как той сам може да си я сготви.
Не знам как са оцелявали тези младежи без вас, както стана въпрос (сигурно някоя баба ги е обгрижвала), ама този патриархален манталитет, че жената е длъжна да слугува на мъжа си, не е да се е възпитал от само себе си.

# 136
  • Fort Worth, TX
Хора никога не съм казвала, че готвенето и почистването е задължение само на жената.Явно не сте чели предните ми постове.Когато мъжът ми си стоеше вкъщи той беше поел домашните задължени като пране, готвене и чистене.Тези дни пак си беше вкъщи и той оправяше всичко.Ние го приемаме като взаимопомощ и уважение към другия, който е на работа и няма физическа възможност да го направи.И  да аз им  казах и на двамата в очите са мизерници и мързеливци и съм го написала в предните ми постове.Вие кво си мислите, че аз лая само тук ?Не, това което пиша тук съм го казвала в очите им защото съм от хората, които като кажат нещо за някой без да присъства имам смелостта и силата да му го кажа в лицето.

# 137
  • I want it all and I want it now.
Имам познати с деца и те не готвят. Никога до сега не са го правили. Едните, нямат и готварска печка в къщи.😆 Жените не работят , а вече са над 37 години. Така, че Креми гледай си живота, а синът ти сам ще се оправи.

# 138
Когато мъжът ми си стоеше вкъщи той беше поел домашните задължени като пране, готвене и чистене.Тези дни пак си беше вкъщи и той оправяше всичко.

Жалко, че не е научил на това и синовете си. Достатъчно са големи, за да се включват активно в домакинските дейности.

Както и да е. Достатъчно млади са, за да се научат. Неволята е най-добрият учител.  Simple Smile

# 139
  • Fort Worth, TX
Имам познати с деца и те не готвят. Никога до сега не са го правили. Едните, нямат и готварска печка в къщи.😆 Жените не работят , а вече са над 37 години. Така, че Креми гледай си живота, а синът ти сам ще се оправи.
Аз това и правя вече.Гледам си го.Ей сега ще си отворя една бира.После ще си гледам филмите по нова и като ми дойде кефа ще направя мусаката и баклавата.През останалото време хоризонтално положение.

# 140
Отговарям веднага.Той излиза в 7 и се прибира в 5.Аз излизах в 12 и се прибирах в 10.От утре излизам в 3 и се прибирам в 11.30..Дори ще имам дни в които излизам в 7 и ще се прибера в 11.30 вечерта.Той работи и в събота, след като си дойде си бият камшика и да ги няма.В неделя спят до 11-12 пият кафе оправят това дето трябва /трева и баня днес/и пак камшика по моловете и други развлечения.Жена му не работи и си е постоянно вкъщи ето затова.

А ти, когато го учи да е мързелив и мърляв, по цял ден у вас ли си стоя или ... ? Не разбираш ли, че трябва да обърнеш внимание на сина си, а не на чуждите, защото за нищо не става. Нито може да се грижи за себе си, нито да изкарва пари. То ходенето на работа е за уважение, когато има резултат. Иначе и аз мога да местя един стол цял ден из нас и после да изисквам, защото съм "работила".

Такъв негоден мъж, трябва да се радва и на повлеканата. Не виждам, как би имал, каквато и да е друга връзка. Затова, вземи го ошлайфай него, иначе много скоро, пак ще стане "твоя грижа" за цял живот. Което може би ти е целта, не знам ...

Другото, което прави впечатление е, че мислиш и говориш само за ядене. Това също е присъща и неприятна черта на възрастните жени. Ама мнооого неприятна. Само ядене им е в акъла.

# 141
Колкото и да е груба Салсиша в случая е права.
Според мен малко по-сериозен трябва да ти е ултиматума и скъсявай сроковете за изнасяне.

# 142
  • София
И аз се потресох от това непрекъснато писане за ядене, готвене и манджи.
Кремито, защо не приемеш, че младите хора не винаги треперят за яхнии, супи и баклавички?
Много от тях се изхранват със салата, бургери и други готови и полуготови храни.
На твое място бих ги насърчавала да се отделят, да си намерят платена работа и да си живеят както си решат.
Може би няма да им пречи, че банята е мръсна, мивката пълна с чинии, а дрехите не са прибрани.
Но това ще е техния, отделен дом. Ако те поканят на гости все ще изтърпиш мърлявщината.

# 143
Кремито, започнах дискусията съвсем добронамерено. Явно е, че вече си взела мерки. Винаги могат да се очакват проблеми, когато в семейството са намесени други - в случая - ти, защото по някакъв начин се опитваш да бъдеш коректор или поне рецензор на отношенията им. Как те си разпределят задълженията и кой какво от домакинските неща върши, си е техен проблем. Не би трябвало да им се месиш по принцип, само че всичко става пред очите ти, даже дава отражение и на твоето ежедневие, така че те разбирам.
Моят син е на 3,5 години и го уча, че неговите гости са негова отговорност. Засега това се изразява само в прибиране на разхвърляните играчки, независимо от кого, да "сервира" сокчета и нещо за хапване, да ми помогне в почистването след тях - да си знае кого си кани, да преценява кой да му е приятел, на какви игри да играят. След няколко такива  ситуации на "поемане на отговорност", прецени, че не е много добре всяка вечер да разхвърлят басейна с топките из целия апартамент или че на детето, което му хвърля и чупи играчките,
ще дава основно топки и гумени/дървени камиончета.

# 144
  • София
Имам чувството, че половината хора не четат с разбиране. Neutral Face

Въпросът не е нито в ориза, нито в манджите, а във факта, че неработещият не си мърда пръста и за нищо друго в жилището, което обитава. Убедена съм, че ако в тази ситуация това беше синът й, реакцията й щеше да е същата.

ММ днес не е подвил крак. Да чакам на него за вечеря ли?

В други теми някой ми развиваше теории "как здрав прав мъж не правел това или онова?" (при все другите му ангажименти и задължения).

А как здрава права НЕРАБОТЕЩА жена не може да бутне да пипне нещо?

# 145
  • Fort Worth, TX
Отговарям веднага отново защо пиша толкова често за ядене и манджи.Той обича да се храни.Почти два метра и 120 кг как мислите колко сандвича изяжда .Мислите ли , че този дрисльо може да изкара на една гола салата?Не може.Освирепял е от глад.И моля ви се не ми обеснявайте колко е хубаво да се ядат само сандвичи и пици.Ние сме българи и си харесваме кухнята.Всеки би предпочел нещо топло и вкусно пред чикен бурито или фахита.Да вкусни са не отричам, но не и за всеки ден.Аз винаги съм казвала като се махнат  кочината, в която ще живеят си е техен проблем.В случай че ме поканят може и да отида.

# 146
  • София

И на мен това ми направи впечатление.
Не одобрявам готованщината на девойката, но не одобрявам и позицията на майката в конкретно тази подробност:

Защото той многократно ми е казвал да й кажа и покажа на нея как го правя смотания ориз.

Е, хубава работа! Аз лично много щях да се срамувам, ако собственият ми син дойде с претенции да науча жена му да му готви някоя любима манджа, вместо да ме попита как той сам може да си я сготви.
Не знам как са оцелявали тези младежи без вас, както стана въпрос (сигурно някоя баба ги е обгрижвала), ама този патриархален манталитет, че жената е длъжна да слугува на мъжа си, не е да се е възпитал от само себе си.

Защо се прави от мухата слон, само и само да се защити безподобния мързел на момата в случая?

Готви този, който е в къщи- тя, в случая и е нормално нея да научат да го прави, след като  по цял ден си пили ноктите.
Тук всяка втора съфорумка заявява как не готви, не иска да готви, готви в краен случай, детето ядяло готвено в училищния стол, та вечерта не било проблем да яде сандвич, който да си направи, а през уикенда се хранели навън, ама видиш ли, ако мъжът не го научила мама му, между ходенето на работа и косенето на ливадата, да сготви на принцесата, то на нищо не прилича.

Не е до патриархален манталитет, а до чист мързел и некадърност да се погрижат нито за себе си, нито за някого другиго.
И до несправили се майки, които са ги учили, че за принцеси са раждани, на които мъжете трябва да им чистят, готвят и перат.
Затова и като се омъжат и родят някъде на по 35, ревват преди края на първата година майчинство, как не можели да се справят.

# 147
Принцесите ги обсъдихме още в началото. Едва ли може да се допълни нещо ново.
Виж, принцовете не падат по-долу обаче... Нито говеда пасе, нито ниви оре, нито дърва цепи, нито дори един контакт сам може да монтира, пари също не може да изкарва, ама с претенции да му се прислужва като на бей... Ай сиктир!

# 148
  • София
Принцесите ги обсъдихме още в началото. Едва ли може да се допълни нещо ново.
Виж, принцовете не падат по-долу обаче... Нито говеда пасе, нито ниви оре, нито дърва цепи, нито дори един контакт сам може да монтира, пари също не може да изкарва, ама с претенции да му се прислужва като на бей... Ай сиктир!

Къф бей, че не го видях в случая на Кремито?
Ходи човека на работа, носи някакви пари, коси тревата, а принцеската не е научена от мама едни яйца да забърка.
Ама, на нея ѝ се полага- тя била на гости, каза някой тук...........та трябва да ѝ прислужват.
И не, не виждам да се е засилил някой да коментиира принцесите, на тях просто им се намира винаги оправдание.
Което накрая пак на главите им се струпва.........

# 149
О, коментирахме я предостатъчно въпросната принцеса.  Laughing
Но и Мунчовците не си поплюват, факт.

Общи условия

Активация на акаунт